Винний соус чудово урізноманітнює будь-яке м'ясне, рибне та овочеве блюдо, надавши їм незвичайну пікантність і оригінальність.
Рецепт винного соусу
Інгредієнти: цибулина - 4 шт.; вершкове масло - 50 г; білий вермут - 1 ст.; сухе вино - 1 ст.; сметана - 15 склянки; лимонний сік - 2 ст. ложки. Приготування Цибуля нашинковываем, обсмажуємо на олії і перекладаємо в каструлю. Додаємо біле вино, вермут і сіль. Выпариваем винну суміш, кладемо сметану і варимо до загустіння приблизно 5 хвилин.
Винний соус до м'яса
Інгредієнти: сметана - 250 мл; вершкове масло - 60 г; борошно - 2 ст. ложки; цибулина; курячий жовток - 3 шт.; корінь петрушки; сухе біле вино - 05 ст.; лимонний сік - за смаком. Приготування Для приготування винного соусу корінь петрушки подрібнюємо і разом з цибулею злегка обсмажуємо на маслечко. Потім всипаємо борошно, вливаємо сметану, перемішуємо і кип'ятимо соус 5 хвилин. Після цього вливаємо біле вино, доводимо суміш до кипіння, проварюємо 3 хвилинки і знімаємо з вогню. Жовтки гарненько збиваємо з розігрітим вершковим маслом і з'єднуємо з основною масою. Заправляємо соус до м'яса лимонним соком, перцем, сіллю, перемішуємо і проціджуємо.
Винно-медовий соус до салатів
Інгредієнти: винний оцет - 2 ст. ложки; олія оливкова - 2 ст. ложки; мед - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Приготування Мед розчиняємо в оцті і змішати з оливковою олією. Добре збовтуємо суміш і додаємо до неї щіпку солі.
Червоний винний соус
Інгредієнти: червоне сухе вино - 150 мл; м'ясний бульйон - 450 мл; вершки - 150 мл; зерна гірчиці - за смаком; зелень базиліка, петрушки - за смаком; сіль, мелена паприка і чорний мелений перець - за смаком. Приготування Пропонуємо вам ще один варіант, як приготувати винний соус. М'ясний бульйон змішуємо з червоним сухим вином і ставимо на слабенький вогонь. Суміш уварюють рівно на половину, додаємо вершки і тушкуємо протягом декількох хвилин. Потім приправляємо сіллю, чорним меленим перцем, зернами гірчиці і паприкою. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Потім додаємо дрібно нарізану зелень петрушки і базиліка. Готовий соус перекладаємо в соусник і подаємо до м'ясних страв.
Винний соус з гірчицею
Інгредієнти: бульйон - 1 ст.; біле столове вино - 05 ст.; гірчиця - 2 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка. Приготування Для приготування соусу обсмажуємо на олії борошно, розводимо її рибним бульйоном і проварюємо 10 хвилин. Потім додаємо сіль, гірчицю, вливаємо біле вино і перемішуємо. Готовим винним соусом приправляємо будь-яку червону рибу смажену.