Вернуться назад Распечатать

Винний соус

Винний соус
Винний соус чудово урізноманітнює будь-яке м'ясне, рибне та овочеве блюдо, надавши їм незвичайну пікантність і оригінальність.
Рецепт винного соусу
Інгредієнти:

  • цибулина - 4 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • білий вермут - 1 ст.;

  • сухе вино - 1 ст.;

  • сметана - 15 склянки;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Цибуля нашинковываем, обсмажуємо на олії і перекладаємо в каструлю. Додаємо біле вино, вермут і сіль. Выпариваем винну суміш, кладемо сметану і варимо до загустіння приблизно 5 хвилин.
    Винний соус до м'яса
    Інгредієнти:

  • сметана - 250 мл;

  • вершкове масло - 60 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • цибулина;

  • курячий жовток - 3 шт.;

  • корінь петрушки;

  • сухе біле вино - 05 ст.;

  • лимонний сік - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування винного соусу корінь петрушки подрібнюємо і разом з цибулею злегка обсмажуємо на маслечко. Потім всипаємо борошно, вливаємо сметану, перемішуємо і кип'ятимо соус 5 хвилин. Після цього вливаємо біле вино, доводимо суміш до кипіння, проварюємо 3 хвилинки і знімаємо з вогню. Жовтки гарненько збиваємо з розігрітим вершковим маслом і з'єднуємо з основною масою. Заправляємо соус до м'яса лимонним соком, перцем, сіллю, перемішуємо і проціджуємо.
    Винно-медовий соус до салатів
    Інгредієнти:

  • винний оцет - 2 ст. ложки;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Мед розчиняємо в оцті і змішати з оливковою олією. Добре збовтуємо суміш і додаємо до неї щіпку солі.
    Червоний винний соус
    Інгредієнти:

  • червоне сухе вино - 150 мл;

  • м'ясний бульйон - 450 мл;

  • вершки - 150 мл;

  • зерна гірчиці - за смаком;

  • зелень базиліка, петрушки - за смаком;

  • сіль, мелена паприка і чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Пропонуємо вам ще один варіант, як приготувати винний соус. М'ясний бульйон змішуємо з червоним сухим вином і ставимо на слабенький вогонь. Суміш уварюють рівно на половину, додаємо вершки і тушкуємо протягом декількох хвилин. Потім приправляємо сіллю, чорним меленим перцем, зернами гірчиці і паприкою. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Потім додаємо дрібно нарізану зелень петрушки і базиліка. Готовий соус перекладаємо в соусник і подаємо до м'ясних страв.
    Винний соус

    Винний соус з гірчицею
    Інгредієнти:

  • бульйон - 1 ст.;

  • біле столове вино - 05 ст.;

  • гірчиця - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Для приготування соусу обсмажуємо на олії борошно, розводимо її рибним бульйоном і проварюємо 10 хвилин. Потім додаємо сіль, гірчицю, вливаємо біле вино і перемішуємо. Готовим винним соусом приправляємо будь-яку червону рибу смажену.