Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Діжонська гірчиця - рецепт приготування

Діжонська гірчиця - рецепт приготування

25-03-2015, 09:55
2 984
Діжонська гірчиця - рецепт приготування
Діжонська гірчиця - прекрасне доповнення до м'яса, риби, різноманітних салатів. Готується вона традиційно з коричневих або чорних насіння гірчиці з додаванням білого вина і інших прянощів. Давайте розглянемо з вами, як правильно зробити її в домашніх умовах.

Рецепт діжонської гірчиці


Інгредієнти:

  • насіння коричневою гірчиці 4 ст. ложки;

  • насіння жовтої гірчиці 4 ст. ложки;

  • біле сухе вино - 05 ст.;

  • білий винний оцет - 05 ст.;

  • сіль дрібна - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Насіння гірчиці висипаємо в скляну миску, вливаємо вино і оцет. Потім накриваємо суміш харчовою плівкою і залишаємо постояти приблизно добу при кімнатній температурі. Після цього перекладаємо вміст посуду в чашу блендера, підсолюємо за смаком і збиваємо до отримання однорідної кремоподібної консистенції. Далі перекладаємо масу в чисту скляну баночку, закручуємо кришкою і прибираємо в холодильник. Готову гірчицю можна подавати на стіл через 12 годин.

    Діжонська гірчиця з медом в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • олія ріпакова - 1 ст. ложка;

  • базилік - 1 ст. ложка;

  • сухе біле вино - 15 ст.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • суха гірчиця - 130 г;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • мед - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Цибуля і часник чистимо і разом з базиліком подрібнюємо ножем. У каструльку з антипригарним покриттям вливаємо біле вино і висипаємо підготовлені інгредієнти. Потім кип'ятимо все і варимо на повільному вогні хвилин 5. Приготовану суміш остуджуємо, проціджуємо через ситечко, а все інше викидаємо. Далі, постійно помішуючи, додаємо гірчичний порошок і перемішуємо, поки маса не стане однорідною. Тепер вводимо акуратненько рапсове масло, кладемо мед і солимо за смаком. Після цього ставимо суміш на повільний вогонь і проварюємо до загустіння. Перекладаємо гірчицю в чисту баночку, остуджуємо повністю і прибираємо на 24 години в холодильник.

    Як приготувати діжонську гірчицю з корицею?


    Інгредієнти:

  • насіння білої гірчиці - 150 г;

  • фільтрована вода - 05 склянки;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • кориця - щіпка;

  • Діжонська гірчиця - рецепт приготування

  • гвоздика - 2 шт.;

  • оцет винний - 1 ч. ложка;

  • олія оливкова - 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    У каструлю кладемо прованські трави, гвоздику, вливаємо трохи води і ставимо на вогонь закипати. Далі підсолюємо за смаком і варимо хвилинки 2. У пиалке раздавливаем ступкою насіння білої гірчиці, висипаємо їх у баночку і заливаємо процідженої водяній ароматною сумішшю. Потім додаємо мед, кидаємо щіпку кориці, вливаємо оцет і оливкове масло. Все ретельно перемішуємо, остуджуємо гірчицю і прибираємо в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оливковий майонез
    Оливковий майонез
    Про те, що майонез - далеко не корисний продукт, знають всі. Але тим не менш, важко від нього відмовитися, адже стільки чудових страв не можуть
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Курка в гірчиці
    Курка в гірчиці
    Скільки б рецептів курки не з'являлося в сучасних кулінарних книгах, а все одно знайдуться нові, які будуть простіше, смачніше і корисніше. Одним з
    М'ясо в гірчиці
    М'ясо в гірчиці
    Гірчиця надає м'ясу не тільки пікантний і гоструватий смак, але і рум'яну скоринку у випадку, якщо м'ясо запікається в духовці. У цій статті ми
    Як зробити гірчицю?
    Як зробити гірчицю?
    Багато господинь вважають за краще не купувати в продуктових магазинах те, що вони без праці можуть приготувати вдома - адже так і економніше, і
    Гірчиця на огірковому розсолі
    Гірчиця на огірковому розсолі
    Готувати домашню гірчицю дуже просто, для цього необхідно взяти готовий порошок, або зерна цього продукту, залити водою до потрібної консистенції і