Діжонська гірчиця - рецепт приготування
Діжонська гірчиця - прекрасне доповнення до м'яса, риби, різноманітних салатів. Готується вона традиційно з коричневих або чорних насіння гірчиці з додаванням білого вина і інших прянощів. Давайте розглянемо з вами, як правильно зробити її в домашніх умовах.
Інгредієнти:
насіння коричневою гірчиці 4 ст. ложки;
насіння жовтої гірчиці 4 ст. ложки;
біле сухе вино - 05 ст.;
білий винний оцет - 05 ст.;
сіль дрібна - 05 ч. ложки.
Приготування
Насіння гірчиці висипаємо в скляну миску, вливаємо вино і оцет. Потім накриваємо суміш харчовою плівкою і залишаємо постояти приблизно добу при кімнатній температурі. Після цього перекладаємо вміст посуду в чашу блендера, підсолюємо за смаком і збиваємо до отримання однорідної кремоподібної консистенції. Далі перекладаємо масу в чисту скляну баночку, закручуємо кришкою і прибираємо в холодильник. Готову гірчицю можна подавати на стіл через 12 годин.
Інгредієнти:
олія ріпакова - 1 ст. ложка;
базилік - 1 ст. ложка;
сухе біле вино - 15 ст.;
цибулина - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
суха гірчиця - 130 г;
сіль - 2 ч. ложки;
мед - 3 ст. ложки.
Приготування
Цибуля і часник чистимо і разом з базиліком подрібнюємо ножем. У каструльку з антипригарним покриттям вливаємо біле вино і висипаємо підготовлені інгредієнти. Потім кип'ятимо все і варимо на повільному вогні хвилин 5. Приготовану суміш остуджуємо, проціджуємо через ситечко, а все інше викидаємо. Далі, постійно помішуючи, додаємо гірчичний порошок і перемішуємо, поки маса не стане однорідною. Тепер вводимо акуратненько рапсове масло, кладемо мед і солимо за смаком. Після цього ставимо суміш на повільний вогонь і проварюємо до загустіння. Перекладаємо гірчицю в чисту баночку, остуджуємо повністю і прибираємо на 24 години в холодильник.
Інгредієнти:
насіння білої гірчиці - 150 г;
фільтрована вода - 05 склянки;
мед - 1 ч. ложка;
кориця - щіпка;
гвоздика - 2 шт.;
оцет винний - 1 ч. ложка;
олія оливкова - 1 ч. ложка;
спеції.
Приготування
У каструлю кладемо прованські трави, гвоздику, вливаємо трохи води і ставимо на вогонь закипати. Далі підсолюємо за смаком і варимо хвилинки 2. У пиалке раздавливаем ступкою насіння білої гірчиці, висипаємо їх у баночку і заливаємо процідженої водяній ароматною сумішшю. Потім додаємо мед, кидаємо щіпку кориці, вливаємо оцет і оливкове масло. Все ретельно перемішуємо, остуджуємо гірчицю і прибираємо в холодильник.
Рецепт діжонської гірчиці
Інгредієнти:
Приготування
Насіння гірчиці висипаємо в скляну миску, вливаємо вино і оцет. Потім накриваємо суміш харчовою плівкою і залишаємо постояти приблизно добу при кімнатній температурі. Після цього перекладаємо вміст посуду в чашу блендера, підсолюємо за смаком і збиваємо до отримання однорідної кремоподібної консистенції. Далі перекладаємо масу в чисту скляну баночку, закручуємо кришкою і прибираємо в холодильник. Готову гірчицю можна подавати на стіл через 12 годин.
Діжонська гірчиця з медом в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Цибуля і часник чистимо і разом з базиліком подрібнюємо ножем. У каструльку з антипригарним покриттям вливаємо біле вино і висипаємо підготовлені інгредієнти. Потім кип'ятимо все і варимо на повільному вогні хвилин 5. Приготовану суміш остуджуємо, проціджуємо через ситечко, а все інше викидаємо. Далі, постійно помішуючи, додаємо гірчичний порошок і перемішуємо, поки маса не стане однорідною. Тепер вводимо акуратненько рапсове масло, кладемо мед і солимо за смаком. Після цього ставимо суміш на повільний вогонь і проварюємо до загустіння. Перекладаємо гірчицю в чисту баночку, остуджуємо повністю і прибираємо на 24 години в холодильник.
Як приготувати діжонську гірчицю з корицею?
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю кладемо прованські трави, гвоздику, вливаємо трохи води і ставимо на вогонь закипати. Далі підсолюємо за смаком і варимо хвилинки 2. У пиалке раздавливаем ступкою насіння білої гірчиці, висипаємо їх у баночку і заливаємо процідженої водяній ароматною сумішшю. Потім додаємо мед, кидаємо щіпку кориці, вливаємо оцет і оливкове масло. Все ретельно перемішуємо, остуджуємо гірчицю і прибираємо в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оливковий майонез
Про те, що майонез - далеко не корисний продукт, знають всі. Але тим не менш, важко від нього відмовитися, адже стільки чудових страв не можуть
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Курка в гірчиці
Скільки б рецептів курки не з'являлося в сучасних кулінарних книгах, а все одно знайдуться нові, які будуть простіше, смачніше і корисніше. Одним з
М'ясо в гірчиці
Гірчиця надає м'ясу не тільки пікантний і гоструватий смак, але і рум'яну скоринку у випадку, якщо м'ясо запікається в духовці. У цій статті ми
Як зробити гірчицю?
Багато господинь вважають за краще не купувати в продуктових магазинах те, що вони без праці можуть приготувати вдома - адже так і економніше, і
Гірчиця на огірковому розсолі
Готувати домашню гірчицю дуже просто, для цього необхідно взяти готовий порошок, або зерна цього продукту, залити водою до потрібної консистенції і