Гірчиця на огірковому розсолі
Готувати домашню гірчицю дуже просто, для цього необхідно взяти готовий порошок, або зерна гірчиці, залити водою до потрібної консистенції і дати настоятися 6-8 годин. Але навіщо готувати просту гірчицю, якщо можна урізноманітнити соус цікавими смаками, наприклад, за допомогою огіркового розсолу.
Насправді для цього рецепта можна брати розсіл з-під будь солінь: томатів, капусти, овочевого асорті, словом, чого душі завгодно. На виході отримуємо оригінальний соус для тих хто любить погостріше. Отже про те, як зробити гірчицю на розсолі ми розповімо нижче.
Почнемо з простого рецепту, який не вимагає ніяких інших інгредієнтів, крім як безпосередньо самого гірчичного порошку, цукру, олії і розсолу.
Інгредієнти:
суха гірчиця - 1/2 ст.;
цукор - за смаком;
рослинна або оливкова олія - 2 ст. ложки;
огірковий розсіл.
Приготування
Насипаємо в банку суху гірчицю і цукор, заливаємо все розсолом, доводячи гірчицю до необхідної консистенції (враховуйте, що після настоювання гірчиця хоч трохи, але загусне). Ретельно перемішуємо вміст банки, закручуємо кришку і ставимо все в тепле місце настоюватися на 6-8 годин. Після закінчення часу в гірчицю додаємо масло і ще раз все перемішуємо.
Готова гірчиця відрізняється гостротою. Такий міцний соус - прекрасне доповнення до сала чи м'яса.
Якщо до цього ми розглянули простий рецепт приготування гірчиці на огірковому розсолі, то далі ми зосередимо свою увагу на створенні незвичайних гірчичних соусів з травами та іншими інгредієнтами, додають пікантності готовому блюду.
Інгредієнти:
зерна жовтої гірчиці - 3 ст. ложки;
зерна коричневою гірчиці - 1 ст. ложка;
свіжий чебрець - 3 ч. ложки;
свіжий розмарин - 2 ч. ложки;
оцет - 1 ст. ложка;
огірковий розсіл - 1/3 ст.;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - 3/4 ч. ложки.
Приготування
Змішуємо разом гірчичні зерна, чебрець, розмарин, розсіл і оцет. Накриваємо суміш плівкою і залишаємо на 2-3 дні. Після закінчення часу кладемо гірчичні зерна в блендер разом з цукром і сіллю, і збиваємо до тих пір, поки суміш стане трохи більш однорідною.
Інгредієнти:
гірчичні зерна - 6 ст. ложок;
коньяк - 3 ст. ложки;
цукор - 1/4 ст.;
сіль -1 ч. ложка;
оцет - 1 ст. ложка;
огірковий розсіл - 2/3 ст.
Приготування
Даний рецепт не відрізняється своєю технологією приготування від попереднього: зерна змішуємо з цукром, заливаємо розсолом, оцтом, додаємо трохи солі, накриваємо і залишаємо на 3 дні. Після закінчення часу перемелюємо гірчицю з допомогою блендера, або кавомолки, до необхідної консистенції.
Інгредієнти:
суха гірчиця - 1/4 ст.;
світле пиво - 1 /4 ст.;
розсіл - 1 /4 ст.;
куркума - 1 ч. ложка;
яйце - 1 шт.;
сіль - 1 1/4 ч. ложки;
крохмаль - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 1/2 ч. ложки;
цукор - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Пиво і розсіл змішуємо і заливаємо їм гірчицю з куркумою. Залишаємо суміш в холодильнику на всю ніч, не забувши накрити харчовою плівкою.
Готуємо водяну баню: у каструльку наливаємо 3 см води і ставимо її на вогонь. В гірчичну суміш вбиваємо яйце і ретельно все перешиваємо. Слідом за яйцем також додаємо сіль, крохмаль і цукор, знову все збиваємо. Ставимо ємність з гірчичним соусом на водяну баню і, постійно помішуючи варимо до загустіння близько 4-6 хвилин.
Готова гірчиця чудово підійде для бутербродів, сэндивчей, або хот-догів. Вона відрізняється м'яким і солодким смаком з нотками пива і розсолу. Такий незвичайний соус можна зберігати в банку з притертою кришкою близько 2 тижнів.
Насправді для цього рецепта можна брати розсіл з-під будь солінь: томатів, капусти, овочевого асорті, словом, чого душі завгодно. На виході отримуємо оригінальний соус для тих хто любить погостріше. Отже про те, як зробити гірчицю на розсолі ми розповімо нижче.
Як приготувати гірчицю на розсолі?
Почнемо з простого рецепту, який не вимагає ніяких інших інгредієнтів, крім як безпосередньо самого гірчичного порошку, цукру, олії і розсолу.
Інгредієнти:
Приготування
Насипаємо в банку суху гірчицю і цукор, заливаємо все розсолом, доводячи гірчицю до необхідної консистенції (враховуйте, що після настоювання гірчиця хоч трохи, але загусне). Ретельно перемішуємо вміст банки, закручуємо кришку і ставимо все в тепле місце настоюватися на 6-8 годин. Після закінчення часу в гірчицю додаємо масло і ще раз все перемішуємо.
Готова гірчиця відрізняється гостротою. Такий міцний соус - прекрасне доповнення до сала чи м'яса.
Рецепт гірчиці на розсолі
Якщо до цього ми розглянули простий рецепт приготування гірчиці на огірковому розсолі, то далі ми зосередимо свою увагу на створенні незвичайних гірчичних соусів з травами та іншими інгредієнтами, додають пікантності готовому блюду.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо разом гірчичні зерна, чебрець, розмарин, розсіл і оцет. Накриваємо суміш плівкою і залишаємо на 2-3 дні. Після закінчення часу кладемо гірчичні зерна в блендер разом з цукром і сіллю, і збиваємо до тих пір, поки суміш стане трохи більш однорідною.
Домашня гірчиця на огірковому розсолі
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт не відрізняється своєю технологією приготування від попереднього: зерна змішуємо з цукром, заливаємо розсолом, оцтом, додаємо трохи солі, накриваємо і залишаємо на 3 дні. Після закінчення часу перемелюємо гірчицю з допомогою блендера, або кавомолки, до необхідної консистенції.
Рецепт гірчиці на огірковому розсолі
Інгредієнти:
Приготування
Пиво і розсіл змішуємо і заливаємо їм гірчицю з куркумою. Залишаємо суміш в холодильнику на всю ніч, не забувши накрити харчовою плівкою.
Готуємо водяну баню: у каструльку наливаємо 3 см води і ставимо її на вогонь. В гірчичну суміш вбиваємо яйце і ретельно все перешиваємо. Слідом за яйцем також додаємо сіль, крохмаль і цукор, знову все збиваємо. Ставимо ємність з гірчичним соусом на водяну баню і, постійно помішуючи варимо до загустіння близько 4-6 хвилин.
Готова гірчиця чудово підійде для бутербродів, сэндивчей, або хот-догів. Вона відрізняється м'яким і солодким смаком з нотками пива і розсолу. Такий незвичайний соус можна зберігати в банку з притертою кришкою близько 2 тижнів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коржі на розсолі - рецепт
Способів створення коржів дуже багато. Їх готують на молоці, кефірі, сметані, воді і т. д. І сьогодні мова піде про дивовижних коржиках на розсолі.
Курка в гірчиці
Скільки б рецептів курки не з'являлося в сучасних кулінарних книгах, а все одно знайдуться нові, які будуть простіше, смачніше і корисніше. Одним з
Буженина з індички
Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
М'ясо в гірчиці
Гірчиця надає м'ясу не тільки пікантний і гоструватий смак, але і рум'яну скоринку у випадку, якщо м'ясо запікається в духовці. У цій статті ми
Як зробити гірчицю?
Багато господинь вважають за краще не купувати в продуктових магазинах те, що вони без праці можуть приготувати вдома - адже так і економніше, і
Тушонка з качки
Тушонка - відмінний варіант для приготування швидкий страв для всієї сім'ї. А ви знаєте, що її можна зробити в домашніх умовах? І сьогодні ми