Як зробити гірчицю?
Якщо покупна гірчиця вам не за смаком, і ви б хотіли приготувати її самостійно, але як зробити смачну гірчицю будинку ви не знаєте, то наші поради саме для вас.
Гірчиця на огірковому розсолі
Інгредієнти:
3 столові ложки гірчичного порошку;
1 склянку розсолу (маринаду) від огірків;
рослинне масло.
Приготування:
Перемішайте суху гірчицю з огірковим розсолом, і додайте крапельку олії. Зверніть увагу, що розсіл повинен бути саме від маринованих огірків, оскільки в ньому вже є сіль, цукор і оцет, а в тих же огірках, які солятся в бочках, використовуються трохи не ті інгредієнти. Якщо ви самостійно не маринуете огірки, то ви можете використовувати розсіл від покупних маринованих корнішонів.
Гірчиця на капустяному розсолі
Інгредієнти:
40 г гірчичного порошку;
180 мл капустяного розсолу;
трохи рослинного масла.
Приготування:
Процідіть капустяний розсіл, змішайте його з сухою гірчицею, і дайте настоятися цієї суміші близько 2-3 годин в теплому місці. Після чого потрібно додати столову ложку будь-якого рослинного масла, гірчиця готова до вживання.
Інгредієнти:
180 г насіння гірчиці;
250 мл винного оцту;
180 г цукру-піску;
прянощі (кориця; гвоздика; кардамон; чорний перець; цедра лимона; мускатний горіх).
Приготування:
Закип'ятіть винний оцет, трохи потолките насіння гірчиці в ступці, і влийте в них киплячий винний оцет. Поставте отриману суміш у тепле місце і залиште на 10-12 годин. Потім додайте цукор і прянощі, знову перемішайте і залиште в теплому місці. Через 2 години французька гірчиця готова до вживання.
Інгредієнти:
4 столові ложки сухої гірчиці;
1 столова ложка цукру-піску;
1 їдальня ложка борошна або крохмалю;
1 столова ложка рослинного масла;
3 столові ложки винного оцту;
50-60 г води (лимонного соку; білого вина або яблучного сидру);
сіль за смаком.
Приготування:
Змішайте гірчицю з борошном, додайте воду (або замінює її інгредієнт) і залиште на 15-20 хвилин. Потім додайте цукор, винний оцет, сіль і рослинне масло і поставте в тепле місце на 2 години.
Інгредієнти:
50-60 г сухого гірчичного порошку;
1 склянку сухого білого вина;
1 столова ложка меду;
1 цибулина;
1 зубок часнику;
1 чайна ложка рослинного масла;
1 чайна ложка солі;
соус «табаско».
Приготування:
В посудину потрібно покласти подрібнену цибулю і часник, вино і мед. Потім отриману суміш доведіть до кипіння і кип'ятіть на повільному вогні 5-7 хвилин. Процідіть і остудіть суміш. Коли вона охолоне, додайте гірчичний порошок і перемішайте. Додайте рослинне масло, пару крапель соусу «табаско» (можна замінити томатною пастою), сіль. Знову перемішайте і поставте на вогонь. Варіть суміш до тих пір, поки її консистенція не стане як у сметани. Після цього дайте гірчиці охолонути, перелийте її в ємність для зберігання і поставте в холодильник на 2 дні.
Інгредієнти:
4 столові ложки сухої гірчиці;
6 столових ложок води;
05 чайної ложки солі;
3 чайні ложки цукру;
1 столова ложка оцту;
15 столових ложок рослинного масла.
Приготування:
Закип'ятіть воду і дайте їй трохи охолонути. Гірчичний порошок висипте в миску і додайте 2 столові ложки води. Перемішайте до однорідної маси, а потім додайте воду, що залишилася (близько 4 ложок, консистенція повинна вийти як у густої каші). Акуратно залийте отриману кашку окропом (потрібно зробити це так, щоб гірчиця не змішалася з окропом). Хвилин через 5-10 злийте воду, додайте спеції: сіль, цукор, рослинна олія і оцет, і перемішайте. Потім перекладіть гірчицю в ємність для зберігання і залиште її на добу в теплому місці.
Як зробити домашню гірчицю на розсолі?
Гірчиця на огірковому розсолі
Інгредієнти:
Приготування:
Перемішайте суху гірчицю з огірковим розсолом, і додайте крапельку олії. Зверніть увагу, що розсіл повинен бути саме від маринованих огірків, оскільки в ньому вже є сіль, цукор і оцет, а в тих же огірках, які солятся в бочках, використовуються трохи не ті інгредієнти. Якщо ви самостійно не маринуете огірки, то ви можете використовувати розсіл від покупних маринованих корнішонів.
Гірчиця на капустяному розсолі
Інгредієнти:
Приготування:
Процідіть капустяний розсіл, змішайте його з сухою гірчицею, і дайте настоятися цієї суміші близько 2-3 годин в теплому місці. Після чого потрібно додати столову ложку будь-якого рослинного масла, гірчиця готова до вживання.
Як зробити французьку гірчицю?
Інгредієнти:
Приготування:
Закип'ятіть винний оцет, трохи потолките насіння гірчиці в ступці, і влийте в них киплячий винний оцет. Поставте отриману суміш у тепле місце і залиште на 10-12 годин. Потім додайте цукор і прянощі, знову перемішайте і залиште в теплому місці. Через 2 години французька гірчиця готова до вживання.
Як зробити солодку гірчицю?
Інгредієнти:
Приготування:
Змішайте гірчицю з борошном, додайте воду (або замінює її інгредієнт) і залиште на 15-20 хвилин. Потім додайте цукор, винний оцет, сіль і рослинне масло і поставте в тепле місце на 2 години.
Як зробити діжонську гірчицю?
Інгредієнти:
Приготування:
В посудину потрібно покласти подрібнену цибулю і часник, вино і мед. Потім отриману суміш доведіть до кипіння і кип'ятіть на повільному вогні 5-7 хвилин. Процідіть і остудіть суміш. Коли вона охолоне, додайте гірчичний порошок і перемішайте. Додайте рослинне масло, пару крапель соусу «табаско» (можна замінити томатною пастою), сіль. Знову перемішайте і поставте на вогонь. Варіть суміш до тих пір, поки її консистенція не стане як у сметани. Після цього дайте гірчиці охолонути, перелийте її в ємність для зберігання і поставте в холодильник на 2 дні.
Як зробити гостру гірчицю будинку?
Інгредієнти:
Приготування:
Закип'ятіть воду і дайте їй трохи охолонути. Гірчичний порошок висипте в миску і додайте 2 столові ложки води. Перемішайте до однорідної маси, а потім додайте воду, що залишилася (близько 4 ложок, консистенція повинна вийти як у густої каші). Акуратно залийте отриману кашку окропом (потрібно зробити це так, щоб гірчиця не змішалася з окропом). Хвилин через 5-10 злийте воду, додайте спеції: сіль, цукор, рослинна олія і оцет, і перемішайте. Потім перекладіть гірчицю в ємність для зберігання і залиште її на добу в теплому місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дріжджові млинці
Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
Гірчиця на огірковому розсолі
Готувати домашню гірчицю дуже просто, для цього необхідно взяти готовий порошок, або зерна цього продукту, залити водою до потрібної консистенції і
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Шоколадний сироп
Якщо ви є прихильницею солодощів, то вам відомо такі ласощі як шоколадний сироп. Його можна додати в напій, до морозиву, тістечок і будь-якого іншого
Патока - рецепт
Любите возитися з випічкою? Хочете надати їй особливий смак? Спробуйте використовувати замість звичайного цукру, патоку. Однак її теж потрібно