Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити гірчицю?

Як зробити гірчицю?

16-03-2015, 19:19
1 031
Як зробити гірчицю?
Якщо покупна гірчиця вам не за смаком, і ви б хотіли приготувати її самостійно, але як зробити смачну гірчицю будинку ви не знаєте, то наші поради саме для вас.

Як зробити домашню гірчицю на розсолі?


Гірчиця на огірковому розсолі
Інгредієнти:

  • 3 столові ложки гірчичного порошку;

  • 1 склянку розсолу (маринаду) від огірків;

  • рослинне масло.


  • Приготування:
    Перемішайте суху гірчицю з огірковим розсолом, і додайте крапельку олії. Зверніть увагу, що розсіл повинен бути саме від маринованих огірків, оскільки в ньому вже є сіль, цукор і оцет, а в тих же огірках, які солятся в бочках, використовуються трохи не ті інгредієнти. Якщо ви самостійно не маринуете огірки, то ви можете використовувати розсіл від покупних маринованих корнішонів.
    Гірчиця на капустяному розсолі
    Інгредієнти:

  • 40 г гірчичного порошку;

  • 180 мл капустяного розсолу;

  • трохи рослинного масла.


  • Приготування:
    Процідіть капустяний розсіл, змішайте його з сухою гірчицею, і дайте настоятися цієї суміші близько 2-3 годин в теплому місці. Після чого потрібно додати столову ложку будь-якого рослинного масла, гірчиця готова до вживання.

    Як зробити французьку гірчицю?


    Інгредієнти:

  • 180 г насіння гірчиці;

  • 250 мл винного оцту;

  • 180 г цукру-піску;

  • прянощі (кориця; гвоздика; кардамон; чорний перець; цедра лимона; мускатний горіх).


  • Приготування:
    Закип'ятіть винний оцет, трохи потолките насіння гірчиці в ступці, і влийте в них киплячий винний оцет. Поставте отриману суміш у тепле місце і залиште на 10-12 годин. Потім додайте цукор і прянощі, знову перемішайте і залиште в теплому місці. Через 2 години французька гірчиця готова до вживання.

    Як зробити солодку гірчицю?


    Інгредієнти:

  • 4 столові ложки сухої гірчиці;

  • 1 столова ложка цукру-піску;

  • 1 їдальня ложка борошна або крохмалю;

  • 1 столова ложка рослинного масла;

  • 3 столові ложки винного оцту;

  • 50-60 г води (лимонного соку; білого вина або яблучного сидру);

  • сіль за смаком.


  • Приготування:
    Змішайте гірчицю з борошном, додайте воду (або замінює її інгредієнт) і залиште на 15-20 хвилин. Потім додайте цукор, винний оцет, сіль і рослинне масло і поставте в тепле місце на 2 години.

    Як зробити діжонську гірчицю?


    Інгредієнти:

  • 50-60 г сухого гірчичного порошку;

  • 1 склянку сухого білого вина;

  • 1 столова ложка меду;

  • 1 цибулина;

  • 1 зубок часнику;

  • 1 чайна ложка рослинного масла;

  • 1 чайна ложка солі;

  • соус «табаско».


  • Приготування:
    В посудину потрібно покласти подрібнену цибулю і часник, вино і мед. Потім отриману суміш доведіть до кипіння і кип'ятіть на повільному вогні 5-7 хвилин. Процідіть і остудіть суміш. Коли вона охолоне, додайте гірчичний порошок і перемішайте. Додайте рослинне масло, пару крапель соусу «табаско» (можна замінити томатною пастою), сіль. Знову перемішайте і поставте на вогонь. Варіть суміш до тих пір, поки її консистенція не стане як у сметани. Після цього дайте гірчиці охолонути, перелийте її в ємність для зберігання і поставте в холодильник на 2 дні.

    Як зробити гостру гірчицю будинку?


    Інгредієнти:

  • 4 столові ложки сухої гірчиці;

  • 6 столових ложок води;

  • 05 чайної ложки солі;

  • 3 чайні ложки цукру;

  • 1 столова ложка оцту;

  • 15 столових ложок рослинного масла.


  • Як зробити гірчицю?

    Приготування:
    Закип'ятіть воду і дайте їй трохи охолонути. Гірчичний порошок висипте в миску і додайте 2 столові ложки води. Перемішайте до однорідної маси, а потім додайте воду, що залишилася (близько 4 ложок, консистенція повинна вийти як у густої каші). Акуратно залийте отриману кашку окропом (потрібно зробити це так, щоб гірчиця не змішалася з окропом). Хвилин через 5-10 злийте воду, додайте спеції: сіль, цукор, рослинна олія і оцет, і перемішайте. Потім перекладіть гірчицю в ємність для зберігання і залиште її на добу в теплому місці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дріжджові млинці
    Дріжджові млинці
    Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
    Гірчиця на огірковому розсолі
    Гірчиця на огірковому розсолі
    Готувати домашню гірчицю дуже просто, для цього необхідно взяти готовий порошок, або зерна цього продукту, залити водою до потрібної консистенції і
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Шоколадний сироп
    Шоколадний сироп
    Якщо ви є прихильницею солодощів, то вам відомо такі ласощі як шоколадний сироп. Його можна додати в напій, до морозиву, тістечок і будь-якого іншого
    Патока - рецепт
    Патока - рецепт
    Любите возитися з випічкою? Хочете надати їй особливий смак? Спробуйте використовувати замість звичайного цукру, патоку. Однак її теж потрібно