Якщо покупна гірчиця вам не за смаком, і ви б хотіли приготувати її самостійно, але як зробити смачну гірчицю будинку ви не знаєте, то наші поради саме для вас.
Як зробити домашню гірчицю на розсолі?
Гірчиця на огірковому розсолі Інгредієнти: 3 столові ложки гірчичного порошку; 1 склянку розсолу (маринаду) від огірків; рослинне масло. Приготування: Перемішайте суху гірчицю з огірковим розсолом, і додайте крапельку олії. Зверніть увагу, що розсіл повинен бути саме від маринованих огірків, оскільки в ньому вже є сіль, цукор і оцет, а в тих же огірках, які солятся в бочках, використовуються трохи не ті інгредієнти. Якщо ви самостійно не маринуете огірки, то ви можете використовувати розсіл від покупних маринованих корнішонів.
Гірчиця на капустяному розсолі Інгредієнти: 40 г гірчичного порошку; 180 мл капустяного розсолу; трохи рослинного масла. Приготування: Процідіть капустяний розсіл, змішайте його з сухою гірчицею, і дайте настоятися цієї суміші близько 2-3 годин в теплому місці. Після чого потрібно додати столову ложку будь-якого рослинного масла, гірчиця готова до вживання.
Як зробити французьку гірчицю?
Інгредієнти: 180 г насіння гірчиці; 250 мл винного оцту; 180 г цукру-піску; прянощі (кориця; гвоздика; кардамон; чорний перець; цедра лимона; мускатний горіх). Приготування: Закип'ятіть винний оцет, трохи потолките насіння гірчиці в ступці, і влийте в них киплячий винний оцет. Поставте отриману суміш у тепле місце і залиште на 10-12 годин. Потім додайте цукор і прянощі, знову перемішайте і залиште в теплому місці. Через 2 години французька гірчиця готова до вживання.
Як зробити солодку гірчицю?
Інгредієнти: 4 столові ложки сухої гірчиці; 1 столова ложка цукру-піску; 1 їдальня ложка борошна або крохмалю; 1 столова ложка рослинного масла; 3 столові ложки винного оцту; 50-60 г води (лимонного соку; білого вина або яблучного сидру); сіль за смаком. Приготування: Змішайте гірчицю з борошном, додайте воду (або замінює її інгредієнт) і залиште на 15-20 хвилин. Потім додайте цукор, винний оцет, сіль і рослинне масло і поставте в тепле місце на 2 години.
Як зробити діжонську гірчицю?
Інгредієнти: 50-60 г сухого гірчичного порошку; 1 склянку сухого білого вина; 1 столова ложка меду; 1 цибулина; 1 зубок часнику; 1 чайна ложка рослинного масла; 1 чайна ложка солі; соус «табаско». Приготування: В посудину потрібно покласти подрібнену цибулю і часник, вино і мед. Потім отриману суміш доведіть до кипіння і кип'ятіть на повільному вогні 5-7 хвилин. Процідіть і остудіть суміш. Коли вона охолоне, додайте гірчичний порошок і перемішайте. Додайте рослинне масло, пару крапель соусу «табаско» (можна замінити томатною пастою), сіль. Знову перемішайте і поставте на вогонь. Варіть суміш до тих пір, поки її консистенція не стане як у сметани. Після цього дайте гірчиці охолонути, перелийте її в ємність для зберігання і поставте в холодильник на 2 дні.
Як зробити гостру гірчицю будинку?
Інгредієнти: 4 столові ложки сухої гірчиці; 6 столових ложок води; 05 чайної ложки солі; 3 чайні ложки цукру; 1 столова ложка оцту; 15 столових ложок рослинного масла. Приготування: Закип'ятіть воду і дайте їй трохи охолонути. Гірчичний порошок висипте в миску і додайте 2 столові ложки води. Перемішайте до однорідної маси, а потім додайте воду, що залишилася (близько 4 ложок, консистенція повинна вийти як у густої каші). Акуратно залийте отриману кашку окропом (потрібно зробити це так, щоб гірчиця не змішалася з окропом). Хвилин через 5-10 злийте воду, додайте спеції: сіль, цукор, рослинна олія і оцет, і перемішайте. Потім перекладіть гірчицю в ємність для зберігання і залиште її на добу в теплому місці.