Патока - рецепт

Придбати цей інгредієнт можна далеко не в кожному магазині, так що простіше приготувати патоку в домашніх умовах.
Як приготувати патоку?
Інгредієнти:
Приготування
Воду закип'ятіть в каструлі, оскільки для рецепта вона повинна бути гаряча. Розчиніть в ній цукор, і постійно заважаючи, доведіть до кипіння. Потім додайте в сироп лимонну кислоту, накрийте каструлю кришкою і варіть на маленькому вогні 45 хвилин. Готовий сироп трохи остудіть. В харчову соду додайте трохи води, перемішайте, після чого перекладіть суміш в охолоджену рідину і знову все змішайте.
Маса почне сильно пінитися, залиште її настоюватися протягом 10-15 хвилин. Після того, як піноутворення припиниться, ваша патока готова до використання. Якщо на поверхні залишиться трохи пінки, просто видаліть її ложкою. Готовий сироп можна зберігати у скляному посуді в холодильнику.
Солодка патока
Найчастіше патоку роблять з коричневого або чорного цукру (меляси), тому її ще називають темна патока. За запропонованим нами рецептом, вам на її приготування знадобиться не більше 10 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Коричневий цукор насипте в каструлю, додайте воду і варіть сироп на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розтане. Після цього доведіть рідину до кипіння, дайте покипіти протягом 3-5 хвилин і зніміть з вогню. Залиште патоку остигати при кімнатній температурі і потім використовувати для приготування випічки.
Світла патока в домашніх умовах
У деяких рецептах зустрічається такий інгредієнт, як світла патока, яку також як і темну можна приготувати вдома. Ми розповімо, як зробити світлу патоку, для чого вам замість коричневого цукру, знадобиться звичайний білий.
Інгредієнти:
Приготування
В каструлю або миску висипте цукор, додайте туди води і прогрівайте, поки цукор повністю не розчиниться. Поставте сироп на плиту і дайте йому покипіти на невеликому вогні близько 5 хвилин. Вимкніть вогонь, дайте сиропу охолонути і потім використовуйте за призначенням.
Медова патока
Приготування медової патоки в домашніх умовах не становить великої проблеми, і сироп виходить досить густий і тягучий.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте всі інгредієнти в мисці, і варіть масу на повільному вогні, поки цукор не розтане. Потім доведіть сироп до кипіння і дайте йому покипіти близько 5-7 хвилин. Зніміть медову патоку з вогню, нехай охолоне.

Фруктова патока
У пропонованому нами рецепті сиропу використовується виноград, але при бажанні його можна замінити іншими ягодами, в яких міститься багато цукру, результат від цього гірше не стане.
Візьміть самі стиглі грона винограду, які зможете знайти, промийте їх у холодній воді і вичавіть сік. Масу, яка у вас вийде, процідіть через марлю, перелийте сік в каструлю і варіть на повільному вогні до тих пір, поки він не стане густим. При цьому обов'язково періодично помішуйте сік дерев'яною лопаткою. Готова меляса повинна вийти темно-жовтого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти

Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб

Кукурудзяний хліб в хлібопічці
Якщо ви є володаркою такого чудового приладу як хлібопічка, то пропонуємо вам спекти незвичайний хлібець - кукурудзяний. Він дуже корисний, та й смак

Зефір в домашніх умовах
Любите зефір, але не хочете часто балувати себе купівельними варіантом цього ласощі? Тоді вам доведеться за смаком наші рецепти зефіру. Приготувати

Шоколадний сироп
Якщо ви є прихильницею солодощів, то вам відомо такі ласощі як шоколадний сироп. Його можна додати в напій, до морозиву, тістечок і будь-якого іншого

Карамель з цукру
Карамель з цукру - це прекрасне доповнення до легкого десерту або смачною випічки, яке сподобається всім ласунам і не тільки. Рецепт її створення

Торт «Прага» по ГОСТу
Торт «Прага» - складний для приготування, але неймовірно смачний десерт. Можливо саме тому всі господині намагаються навчитися його готувати. Щоб вам