Зефір в домашніх умовах

Домашній зефір - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Желатин замочіть в 100 мл прохолодної води і залиште набухати. Займіться приготуванням сиропу. Налийте в каструлю воду, що залишилася, висипте цукор і дайте йому настоятися близько години. Потім поставте цю суміш на середній вогонь і варіть приблизно 8 хвилин. Зніміть сироп з плити і введіть желатин. Збийте отриману масу з желатином на самій низькій швидкості протягом 10 хвилин. Додайте лимонну кислоту і продовжуйте збивати ще 5 хвилин. Всипте ванілін з содою ще пару хвилин збивайте, потім відставте в сторону настоятися 10 хвилин. Дошку застеліть пергаментом і викладіть на неї за допомогою кулінарного шприца готову зефірну масу. Повинні вийти невеликі порції. Покладіть вашу дощечку з ласощами в холодильник на 4 години. Ні в якому разі не ставте зефір в морозилку. Готові половинки склейте разом.
Яблучний зефір в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Яблука промийте, очистіть від шкірки і насіння, потім поставте в духовку запікатися. Готові яблука протріть через сито, щоб вийшло пюре. Помішуючи яблучну масу, введіть цукор, яєчний білок, лимонний сік і перемішайте до однорідної маси. Каструлю з яблучним пюре помістіть в тазик з холодною водою і збийте її вміст міксером, до тих пір, поки пюре не стане густого білого кольору. В окремому посуді збийте вершки до стану міцної піни. З'єднайте вершки з яблучним пюре і акуратно перемішайте. Готовий зефір викладіть у формочки або просто на обробну дошку з пергаментом і дайте кілька годин постояти в холодильнику.
Як зробити домашній зефір з шоколадом?
Інгредієнти:
Приготування
В 100 мл води замочіть желатин і залиште набухати. Цукор висипте в невелику каструльку, залийте холодною водою і варіть на середньому вогні, весь час помішуючи. Коли цукровий сироп закипить, додайте в нього желатин і відразу зніміть з вогню. Повільно помішуючи, доведіть желатин до повного розчинення. Цукровий сироп не повинен охолонути. Міксером на середній швидкості почніть збивати сироп у два етапи по 5 хвилин. Потроху введіть лимонну кислоту і соду. Збивайте ще приблизно 10 хвилин.

Тепер ви і самі переконалися, що в тому, як приготувати зефір будинку, немає нічого складного. Ми впевнені, що цей домашній десерт вам доведеться по душі більше ніж покупної.
Рекомендуємо добрі рецепти

Мармелад в домашніх умовах
Мармелад - улюблені ласощі мільйонів. Не дивно - адже він дуже смачний. А якщо приготувати мармелад будинку, то він буде ще й корисним. Хочете

Як приготувати шоколад?
Дана стаття буде дуже цікава всім, оскільки в ній ми розглянемо приготування шоколаду, як звичайного чорного, так і молочного і навіть білого. А ще

Маршмеллоу - рецепт
Маршмеллоу - ніжні зефірки, які прийшли до нас з Америки. Саме з цього зефіру готують мастику для покриття тортів, додають його в какао, смажать на

Зефір з яблук - рецепт
Зефір - це смачне ласощі, яке придумали французи ще в 19 столітті. Його люблять як дорослі, так і діти, а приготований в домашніх умовах він ще і

Рецепт мастики з «Зефір»
Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині

Мастика з зефіру
Часто в магазинах ми бачимо красиво прикрашену випічку: торти, тістечка. Але якщо ви любите піч самі, то і прикрасити випічку можна в домашніх