Зефір з яблук - рецепт
Зефір - це ласощі, придумане французькими кулінарами ще в 19 столітті. З тих пір рецепт розлетівся всьому світу, і ми також маємо можливість побалувати себе цим десертом. Зефір - це одна з небагатьох солодощів, яка не тільки смачна, але й корисна. Зараз ми вам розповімо, як самостійно приготувати зефір з яблук.
Інгредієнти:
яблука - 7 шт.;
яєчні білки - 7 шт.;
цукор - 15 склянки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
желатин - 15 ст. ложки;
вода - 120 мл
Приготування
Отже, приготування зефіру з яблук починаємо з того, що ретельно вимиті фрукти цілком запікаємо в духовці. В залежності від розміру яблук на це піде хвилин 15-20. Протираємо через сито, пюре додаємо цукор, перемішуємо, ставимо масу на вогонь і уварюють до загусання, помішуючи, щоб не пригоріла. Охолоджені яєчні білки збиваємо міксером, акуратно вводимо в пюре і туди ж додаємо желатин, попередньо розмочений у воді. Знову все розмішуємо і додаємо сік лимона і знову перемішуємо. Розкладаємо отриману масу по формах і відправляємо в холодильник. Як тільки маса підсохне, зефір з яблук готовий.
Інгредієнти:
яблука - 3 шт.;
цукор - 350 г;
яйця - 1 шт.;
вода -80 мл;
ванільний цукор - 1 ч. ложка;
желатин - 4 пластини;
кокосова стружка - 2 ст. ложки;
цукрова пудра - 2 ст. ложки.
Приготування
Зараз ми розповімо, як зробити зефір з яблук будинку. Яблука ріжемо навпіл, видаляємо серцевину. Кладемо їх зрізом вниз на деко і запікаємо при температурі близько 200 градусів 30 хвилин. Коли вони трохи охолонуть, виймаємо м'якоть. Повинно вийти приблизно 120-130 г м'якоті. Додаємо в неї цукор і за допомогою міксера або блендера перетворюємо масу в пюре. Білок збиваємо в густу піну і додаємо до пюре.
Готуємо сироп: у каструлю вливаємо 80 мл води і додаємо 240 г цукру. Доводимо суміш до кипіння і на невеликому вогні уварюємо близько 10 хвилин. Повинна вийти така консистенція, щоб крапля сиропу засихала вже через пару секунд. Пластини желатину замочуємо хвилин на 5 в холодній воді, а потім віджимаємо і викладаємо їх в сироп, який вже зняли з вогню, і розмішуємо.
Відразу ж желатиновий сироп тоненькою цівкою вливаємо в яблучне пюре з білком і всі разом збиваємо на самій високій швидкості. Щоб процес пройшов швидше і простіше, можна поставити каструлю в холодну воду. Продовжуємо процес збивання, поки маса не охолоне. Вона повинна збільшитися в об'ємі в 2 рази. В результаті вийде крем, який не буде стікати з віночка.
Поміщаємо його в кулінарний мішок або шприц і видавлюємо бажану кількість на велике плоске блюдо або деко, попередньо застелити пекарської папером. Після цього потрібно, щоб майбутній зефір підсох протягом доби. Для цього його потрібно залишити в сухому провітрюваному приміщенні, накривати при цьому не треба. Після закінчення доби посипаємо наше ласощі кокосовою стружкою і цукровою пудрою. За допомогою ножа відокремлюємо половинки від аркуша паперу і склеюємо їх між собою. Тепер домашній зефір з яблук готовий. Можна починати ласувати!
Інгредієнти:
пюре яблучне - 500 г;
цукор - 500 г;
яєчні білки - 5 шт.
Приготування
Яблучне пюре з'єднуємо з цукром і яєчними білками. Добре перемішуємо і збиваємо масу до отримання пишної піни. Після чого розкладаємо її по стаканчиках, зробленим з пергаментного паперу. Духовку нагріваємо до температури близько 100 градусів і підсушуємо наш зефір хвилин 20. Після того, як зефір підсохне і почне тримати форму, папір можна зняти. Після того, як зефір охолоне, він повністю готовий!
Зефір з яблук
Інгредієнти:
Приготування
Отже, приготування зефіру з яблук починаємо з того, що ретельно вимиті фрукти цілком запікаємо в духовці. В залежності від розміру яблук на це піде хвилин 15-20. Протираємо через сито, пюре додаємо цукор, перемішуємо, ставимо масу на вогонь і уварюють до загусання, помішуючи, щоб не пригоріла. Охолоджені яєчні білки збиваємо міксером, акуратно вводимо в пюре і туди ж додаємо желатин, попередньо розмочений у воді. Знову все розмішуємо і додаємо сік лимона і знову перемішуємо. Розкладаємо отриману масу по формах і відправляємо в холодильник. Як тільки маса підсохне, зефір з яблук готовий.
Смачний зефір з яблук
Інгредієнти:
Приготування
Зараз ми розповімо, як зробити зефір з яблук будинку. Яблука ріжемо навпіл, видаляємо серцевину. Кладемо їх зрізом вниз на деко і запікаємо при температурі близько 200 градусів 30 хвилин. Коли вони трохи охолонуть, виймаємо м'якоть. Повинно вийти приблизно 120-130 г м'якоті. Додаємо в неї цукор і за допомогою міксера або блендера перетворюємо масу в пюре. Білок збиваємо в густу піну і додаємо до пюре.
Готуємо сироп: у каструлю вливаємо 80 мл води і додаємо 240 г цукру. Доводимо суміш до кипіння і на невеликому вогні уварюємо близько 10 хвилин. Повинна вийти така консистенція, щоб крапля сиропу засихала вже через пару секунд. Пластини желатину замочуємо хвилин на 5 в холодній воді, а потім віджимаємо і викладаємо їх в сироп, який вже зняли з вогню, і розмішуємо.
Відразу ж желатиновий сироп тоненькою цівкою вливаємо в яблучне пюре з білком і всі разом збиваємо на самій високій швидкості. Щоб процес пройшов швидше і простіше, можна поставити каструлю в холодну воду. Продовжуємо процес збивання, поки маса не охолоне. Вона повинна збільшитися в об'ємі в 2 рази. В результаті вийде крем, який не буде стікати з віночка.
Поміщаємо його в кулінарний мішок або шприц і видавлюємо бажану кількість на велике плоске блюдо або деко, попередньо застелити пекарської папером. Після цього потрібно, щоб майбутній зефір підсох протягом доби. Для цього його потрібно залишити в сухому провітрюваному приміщенні, накривати при цьому не треба. Після закінчення доби посипаємо наше ласощі кокосовою стружкою і цукровою пудрою. За допомогою ножа відокремлюємо половинки від аркуша паперу і склеюємо їх між собою. Тепер домашній зефір з яблук готовий. Можна починати ласувати!
Рецепт домашнього зефіру з яблук
Інгредієнти:
Приготування
Яблучне пюре з'єднуємо з цукром і яєчними білками. Добре перемішуємо і збиваємо масу до отримання пишної піни. Після чого розкладаємо її по стаканчиках, зробленим з пергаментного паперу. Духовку нагріваємо до температури близько 100 градусів і підсушуємо наш зефір хвилин 20. Після того, як зефір підсохне і почне тримати форму, папір можна зняти. Після того, як зефір охолоне, він повністю готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Зефір в домашніх умовах
Любите зефір, але не хочете часто балувати себе купівельними варіантом цього ласощі? Тоді вам доведеться за смаком наші рецепти зефіру. Приготувати
Маршмеллоу - рецепт
Маршмеллоу - ніжні зефірки, які прийшли до нас з Америки. Саме з цього зефіру готують мастику для покриття тортів, додають його в какао, смажать на
Зефірний торт
Зефірний торт - універсальне блюдо для дитячого або дорослого торжества, яке легко і швидко приготує навіть недосвідчена господиня. Витончений торт з
Рецепт мастики з «Зефір»
Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині
Мастика з зефіру
Часто в магазинах ми бачимо красиво прикрашену випічку: торти, тістечка. Але якщо ви любите піч самі, то і прикрасити випічку можна в домашніх