Маршмеллоу - рецепт
Американський зефір маршмеллоу, рецепт якого буде наведено нижче, є одним з найпоширеніших декоративних матеріалів кондитерів. Саме з нього виготовляють мастику , якою потім покривають торти або тістечка. Наші рецепти допоможуть вам дізнатися, як приготувати маршмеллоу в домашніх умовах і дозволять спробувати свої сили у мистецтві прикраси випічки.
Інгредієнти:
вода - 350 мл;
цукор - 450 г;
желатин - 53 г;
кукурудзяний сироп - 15 мл;
кукурудзяний крохмаль - 1 ч. ложка;
яєчний білок - 2 шт.
Інгредієнти
Для приготування зефіру маршмеллоу спочатку необхідно змішати в глибокій посуді сироп з водою і цукром, після чого поставити ємність на вогонь і нагрівати її до 125 градусів.
Поки цукрова вода нагрівається, можна зайнятися желатином, а саме - розвести його в холодній воді. Після желатину необхідно збити білки з отримання густої піни, додати до них 25 г цукру і продовжувати збивати, поки не вийде безе.
Нагріте сироп слід зняти з вогню і обережно влити в нього желатин, постійно помішуючи інгредієнти віночком. Після того, як желатин розчиниться в гарячому сиропі, можна поступово влити в нього білкову масу, збиваючи при цьому інгредієнти міксером спочатку на низькій, а потім на високій швидкості.
Готовий зефір має нагадувати густу піну, а перед подачею треба обов'язково дочекатися, поки він охолоне.
Знайти кукурудзяний сироп, особливо якщо ви живете в невеликому місті, може бути вкрай важко. У цьому рецепті ми розповімо, як зробити маршмеллоу без його участі.
Інгредієнти:
Для інвертного сиропу:
цукор - 350 г;
вода - 150 мл;
кислота лимонна - 2 г;
сода харчова - 15 р.
Для маршмеллоу:
вода холодна - 1 ст.;
цукор - 2 ст.;
сироп - 160 г;
желатин - 25 г;
сіль - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Насамперед необхідно приготувати сироп. Для цього потрібно розчинити цукор у воді, поставивши посуд на вогонь і довести суміш до кипіння, як тільки це станеться, додаємо в неї лимонну кислоту, перемішуємо, щільно закриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні 45 хвилин. Важливо не забути зробити вогонь маленьким, і вже тим більше вчасно його вимкнути. Суміш повинна вийти золотистого кольору.
Коли сироп буде готовий, необхідно дати йому охолонути. В окремому посуді слід розвести соду з невеликою кількістю холодної води і додати її в сироп, який потрібно періодично помішувати. Інвертний сироп виходить густим і щільним, проте в цьому і полягає його особливість.
Далі можна приступати до приготування основного блюда. Зефірки маршмеллоу за цим рецептом виходять схожими на магазинні, а якщо в процесі приготування додати барвник, то й зовсім нічим не відрізняються від покупних, ніж вводять всіх гостей в оману.
Спочатку потрібно розвести желатин в 1/2 склянці води і залишити його на 30 хвилин. Воду, що залишилася, необхідно вилити в каструлю, додати до нього цукор, сироп і сіль і ретельно все перемішати. Отриману суміш слід відправити на плиту і довести до кипіння на повільному вогні. Коли суміш закипить, необхідно варити ще 7 хвилин без помішування.
Желатин потрібно нагріти на водяній бані, або підігріти в мікрохвильовій печі (близько 40 секунд), після чого влити у зняту з плити каструлю з сиропом і збивати інгредієнти міксером в повільному режимі.
Через кілька хвилин необхідно збільшити швидкість роботи міксера і збивати масу 15 хвилин, в результаті чого вона стане білою, а по консистенції нагадуватиме збиті білки. Готовий зефір потрібно перекласти в посуд, де він буде застигати, її і прибрати в холодильник на кілька годин.
Маршмеллоу за цим рецептом можна додати в какао , або з'їсти просто так.
Жувальний зефір маршмеллоу
Інгредієнти:
Інгредієнти
Для приготування зефіру маршмеллоу спочатку необхідно змішати в глибокій посуді сироп з водою і цукром, після чого поставити ємність на вогонь і нагрівати її до 125 градусів.
Поки цукрова вода нагрівається, можна зайнятися желатином, а саме - розвести його в холодній воді. Після желатину необхідно збити білки з отримання густої піни, додати до них 25 г цукру і продовжувати збивати, поки не вийде безе.
Нагріте сироп слід зняти з вогню і обережно влити в нього желатин, постійно помішуючи інгредієнти віночком. Після того, як желатин розчиниться в гарячому сиропі, можна поступово влити в нього білкову масу, збиваючи при цьому інгредієнти міксером спочатку на низькій, а потім на високій швидкості.
Готовий зефір має нагадувати густу піну, а перед подачею треба обов'язково дочекатися, поки він охолоне.
Зефір маршмеллоу - рецепт з инвертним сиропом
Знайти кукурудзяний сироп, особливо якщо ви живете в невеликому місті, може бути вкрай важко. У цьому рецепті ми розповімо, як зробити маршмеллоу без його участі.
Інгредієнти:
Для інвертного сиропу:
Для маршмеллоу:
Приготування
Насамперед необхідно приготувати сироп. Для цього потрібно розчинити цукор у воді, поставивши посуд на вогонь і довести суміш до кипіння, як тільки це станеться, додаємо в неї лимонну кислоту, перемішуємо, щільно закриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні 45 хвилин. Важливо не забути зробити вогонь маленьким, і вже тим більше вчасно його вимкнути. Суміш повинна вийти золотистого кольору.
Коли сироп буде готовий, необхідно дати йому охолонути. В окремому посуді слід розвести соду з невеликою кількістю холодної води і додати її в сироп, який потрібно періодично помішувати. Інвертний сироп виходить густим і щільним, проте в цьому і полягає його особливість.
Далі можна приступати до приготування основного блюда. Зефірки маршмеллоу за цим рецептом виходять схожими на магазинні, а якщо в процесі приготування додати барвник, то й зовсім нічим не відрізняються від покупних, ніж вводять всіх гостей в оману.
Спочатку потрібно розвести желатин в 1/2 склянці води і залишити його на 30 хвилин. Воду, що залишилася, необхідно вилити в каструлю, додати до нього цукор, сироп і сіль і ретельно все перемішати. Отриману суміш слід відправити на плиту і довести до кипіння на повільному вогні. Коли суміш закипить, необхідно варити ще 7 хвилин без помішування.
Желатин потрібно нагріти на водяній бані, або підігріти в мікрохвильовій печі (близько 40 секунд), після чого влити у зняту з плити каструлю з сиропом і збивати інгредієнти міксером в повільному режимі.
Через кілька хвилин необхідно збільшити швидкість роботи міксера і збивати масу 15 хвилин, в результаті чого вона стане білою, а по консистенції нагадуватиме збиті білки. Готовий зефір потрібно перекласти в посуд, де він буде застигати, її і прибрати в холодильник на кілька годин.
Маршмеллоу за цим рецептом можна додати в какао , або з'їсти просто так.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зефір в домашніх умовах
Любите зефір, але не хочете часто балувати себе купівельними варіантом цього ласощі? Тоді вам доведеться за смаком наші рецепти зефіру. Приготувати
Фруктовий мус
Фруктовий мус являє собою ідеальний варіант літнього десерту. Сам мус готується дуже швидко, однак для його застигання буде потрібно час, тому, якщо
Зефір з яблук - рецепт
Зефір - це смачне ласощі, яке придумали французи ще в 19 столітті. Його люблять як дорослі, так і діти, а приготований в домашніх умовах він ще і
Білковий заварний крем
Заварний крем використовують в якості начинки для тортів, пирогів, тістечок, еклерів. І сьогодні ми детально розберемося, як приготувати білковий
Рецепт мастики з «Зефір»
Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині
Мастика з зефіру
Часто в магазинах ми бачимо красиво прикрашену випічку: торти, тістечка. Але якщо ви любите піч самі, то і прикрасити випічку можна в домашніх