Американський зефір маршмеллоу, рецепт якого буде наведено нижче, є одним з найпоширеніших декоративних матеріалів кондитерів. Саме з нього виготовляють мастику , якою потім покривають торти або тістечка. Наші рецепти допоможуть вам дізнатися, як приготувати маршмеллоу в домашніх умовах і дозволять спробувати свої сили у мистецтві прикраси випічки.
Жувальний зефір маршмеллоу
Інгредієнти: вода - 350 мл; цукор - 450 г; желатин - 53 г; кукурудзяний сироп - 15 мл; кукурудзяний крохмаль - 1 ч. ложка; яєчний білок - 2 шт. Інгредієнти Для приготування зефіру маршмеллоу спочатку необхідно змішати в глибокій посуді сироп з водою і цукром, після чого поставити ємність на вогонь і нагрівати її до 125 градусів.
Поки цукрова вода нагрівається, можна зайнятися желатином, а саме - розвести його в холодній воді. Після желатину необхідно збити білки з отримання густої піни, додати до них 25 г цукру і продовжувати збивати, поки не вийде безе.
Нагріте сироп слід зняти з вогню і обережно влити в нього желатин, постійно помішуючи інгредієнти віночком. Після того, як желатин розчиниться в гарячому сиропі, можна поступово влити в нього білкову масу, збиваючи при цьому інгредієнти міксером спочатку на низькій, а потім на високій швидкості.
Готовий зефір має нагадувати густу піну, а перед подачею треба обов'язково дочекатися, поки він охолоне.
Зефір маршмеллоу - рецепт з инвертним сиропом
Знайти кукурудзяний сироп, особливо якщо ви живете в невеликому місті, може бути вкрай важко. У цьому рецепті ми розповімо, як зробити маршмеллоу без його участі.
Інгредієнти: Для інвертного сиропу:
цукор - 350 г; вода - 150 мл; кислота лимонна - 2 г; сода харчова - 15 р. Для маршмеллоу:
вода холодна - 1 ст.; цукор - 2 ст.; сироп - 160 г; желатин - 25 г; сіль - 1/4 ч. ложки. Приготування Насамперед необхідно приготувати сироп. Для цього потрібно розчинити цукор у воді, поставивши посуд на вогонь і довести суміш до кипіння, як тільки це станеться, додаємо в неї лимонну кислоту, перемішуємо, щільно закриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні 45 хвилин. Важливо не забути зробити вогонь маленьким, і вже тим більше вчасно його вимкнути. Суміш повинна вийти золотистого кольору.
Коли сироп буде готовий, необхідно дати йому охолонути. В окремому посуді слід розвести соду з невеликою кількістю холодної води і додати її в сироп, який потрібно періодично помішувати. Інвертний сироп виходить густим і щільним, проте в цьому і полягає його особливість.
Далі можна приступати до приготування основного блюда. Зефірки маршмеллоу за цим рецептом виходять схожими на магазинні, а якщо в процесі приготування додати барвник, то й зовсім нічим не відрізняються від покупних, ніж вводять всіх гостей в оману.
Спочатку потрібно розвести желатин в 1/2 склянці води і залишити його на 30 хвилин. Воду, що залишилася, необхідно вилити в каструлю, додати до нього цукор, сироп і сіль і ретельно все перемішати. Отриману суміш слід відправити на плиту і довести до
кипіння на повільному вогні. Коли суміш закипить, необхідно варити ще 7 хвилин без помішування.
Желатин потрібно нагріти на водяній бані, або підігріти в мікрохвильовій печі (близько 40 секунд), після чого влити у зняту з плити каструлю з сиропом і збивати інгредієнти міксером в повільному режимі.
Через кілька хвилин необхідно збільшити швидкість роботи міксера і збивати масу 15 хвилин, в результаті чого вона стане білою, а по консистенції нагадуватиме збиті білки. Готовий зефір потрібно перекласти в посуд, де він буде застигати, її і прибрати в холодильник на кілька годин.
Маршмеллоу за цим рецептом можна додати в какао , або з'їсти просто так.