Зефірний торт
Зефірний торт - це просто справжня знахідка для будь-якої господині на чиї плечі ліг важкий і відповідальний вантаж приготування страв для застілля. Такий легкий повітряний десерт з зефіру , фруктів, печива, горіхів та збитих вершків дозволить вам істотно заощадити не тільки сили, але і час. Давайте розглянемо більш докладно, як приготувати зефірний торт і порадувати всіх гостей і родичем цим незвичайним і оригінальним ласощами.
Інгредієнти:
ванільний зефір - 500 г;
розсипчасте печиво - 200 г;
вершкове масло - 200 г;
волоські горіхи - 200 г;
згущене молоко - 200 мл
Приготування
Отже, для приготування смачного зефірного торта, беремо банку згущеного молока, кладемо в каструлю з водою і ставимо варитися на слабкий вогонь при закритій кришці приблизно на одну годину. Тим часом підготуємо зефір: розрізаємо вздовж навпіл на дві однакові частини. Печиво натираємо на крупній тертці, а волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера і злегка обсмажуємо на сухій сковороді.
В варене згущене молоко додаємо розтоплене вершкове масло, додаємо горіхи і половину порції натертого печива, все ретельно перемішуємо. Тепер викладаємо зефір на широке плоске блюдо, покриваємо зверху приготованим кремом з горіхами, печивом, знову кладемо шар зефіру і злегка притискуємо, щоб тортик трохи осів. Зверху змащуємо десерт залишилися кремом, посипаємо подрібненими волоськими горіхами і тертим печивом. Для просочення ставимо зефірний торт з печивом в холодильник приблизно на 2 години. Подаємо готове ласощі в охолодженому вигляді до чаю, кави або какао.
Інгредієнти:
вершкове масло - 300 г;
згущене молоко - 200 мл;
коньяк - 1 ч. ложка;
ванільний зефір - 700 г;
волоські горіхи - 150 г;
свіжі фрукти або ягоди - за бажанням.
Приготування
Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно трохи підтануло і размягчилось. Волоські горіхи подрібнюємо і злегка підсмажуємо на сухій сковороді. Тепер готуємо крем для нашого торта: вершкове масло гарненько збиваємо міксером, додаємо згущене молоко і трохи коньяку. Далі беремо широке, плоске блюдо, зефір поділяємо гострим ножем на однакові половинки і викладаємо перший шар верхівками вниз. Змащуємо кремом, кладемо ягоди або фрукти за смаком і знову накриваємо половинками зефіру. Зверху і з боків торт промазуємо кремом і посипаємо подрібненими горіхами.
Інгредієнти:
зефір - 500 г;
сметана - 500 мл;
цукор - 5 ст. ложок;
волоські горіхи - 05 склянки;
банан - 2 шт.;
апельсин - 2 шт.;
ківі - 2 шт.
Приготування
Сметану або вершки гарненько збиваємо з цукром до отримання однорідної маси. Волоські горіхи дрібно ріжемо і трохи обсмажуємо на сковороді. Банани, апельсини і ківі очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кружечками.
Тепер давайте збирати торт. Ніж змочуємо в окропі, акуратно розрізаємо зефір вздовж на 3 однакові пластинки. Фігурні верхівки відкладаємо в сторону, і залишаємо їх на прикрасу. На плоске блюдо викладаємо половинки зефіру, зверху змащуємо приготованим кремом і посипаємо горіхами. Далі повторюємо ці дії, чергуючи фрукти наступним чином: зефір, крем, банан, зефір, крем, апельсин і зефір, крем, ківі.
Зверху прикрашаємо тортик фігурними верхівками, змащуємо кремом і посипаємо рештою волоськими горіхами. Прибираємо десерт на 2 години в холодильник і чекаємо, поки торт як слід, просочиться і застигне.
Замість зефіру для приготування торта можна використовувати меренги , які легко приготувати самостійно. Приємного вам чаювання!
Зефірний торт без випічки
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування смачного зефірного торта, беремо банку згущеного молока, кладемо в каструлю з водою і ставимо варитися на слабкий вогонь при закритій кришці приблизно на одну годину. Тим часом підготуємо зефір: розрізаємо вздовж навпіл на дві однакові частини. Печиво натираємо на крупній тертці, а волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера і злегка обсмажуємо на сухій сковороді.
В варене згущене молоко додаємо розтоплене вершкове масло, додаємо горіхи і половину порції натертого печива, все ретельно перемішуємо. Тепер викладаємо зефір на широке плоске блюдо, покриваємо зверху приготованим кремом з горіхами, печивом, знову кладемо шар зефіру і злегка притискуємо, щоб тортик трохи осів. Зверху змащуємо десерт залишилися кремом, посипаємо подрібненими волоськими горіхами і тертим печивом. Для просочення ставимо зефірний торт з печивом в холодильник приблизно на 2 години. Подаємо готове ласощі в охолодженому вигляді до чаю, кави або какао.
Рецепт зефірного торта
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно трохи підтануло і размягчилось. Волоські горіхи подрібнюємо і злегка підсмажуємо на сухій сковороді. Тепер готуємо крем для нашого торта: вершкове масло гарненько збиваємо міксером, додаємо згущене молоко і трохи коньяку. Далі беремо широке, плоске блюдо, зефір поділяємо гострим ножем на однакові половинки і викладаємо перший шар верхівками вниз. Змащуємо кремом, кладемо ягоди або фрукти за смаком і знову накриваємо половинками зефіру. Зверху і з боків торт промазуємо кремом і посипаємо подрібненими горіхами.
Зефірний торт з фруктами
Інгредієнти:
Приготування
Сметану або вершки гарненько збиваємо з цукром до отримання однорідної маси. Волоські горіхи дрібно ріжемо і трохи обсмажуємо на сковороді. Банани, апельсини і ківі очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кружечками.
Тепер давайте збирати торт. Ніж змочуємо в окропі, акуратно розрізаємо зефір вздовж на 3 однакові пластинки. Фігурні верхівки відкладаємо в сторону, і залишаємо їх на прикрасу. На плоске блюдо викладаємо половинки зефіру, зверху змащуємо приготованим кремом і посипаємо горіхами. Далі повторюємо ці дії, чергуючи фрукти наступним чином: зефір, крем, банан, зефір, крем, апельсин і зефір, крем, ківі.
Зверху прикрашаємо тортик фігурними верхівками, змащуємо кремом і посипаємо рештою волоськими горіхами. Прибираємо десерт на 2 години в холодильник і чекаємо, поки торт як слід, просочиться і застигне.
Замість зефіру для приготування торта можна використовувати меренги , які легко приготувати самостійно. Приємного вам чаювання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт без випічки пряників
Якщо часу на приготування повноцінних бісквітних коржів не залишається, на виручку приходять готові варіанти з вафель, булочок, або з пряників. Про
Торт з печива без випічки
Якщо вам хочеться побалувати себе і своїх близьких смачненьким, але зовсім немає часу готувати складний десерт, пропонуємо просте рішення - торт з
Вафельний торт зі згущеним молоком
Вафельний торт - це простий в приготуванні, але дуже смачний десерт, який сподобається і дорослим і дітям. І сьогодні ми розповімо, як його зробити
Торт з волоськими горіхами
Торт з волоськими горіхами відмінного підійде як для святкового торжества, так для дружнього чаювання у вихідний день. Таке ласощі оцінять по
Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.
Торт з пряників
Якщо ви хочете пригостити друзів десертом власного приготування, але для цього у вас мало часу, пропонуємо вам відмінне рішення - торт з пряників.