Торт з пряників
Якщо на приготування цієї бісквітної основи для торта немає часу, а пригостити домочадців власноруч приготованим блюдо все ж хочеться - зупиніть свій вибір на пряникових тортах. В залежності від виду пряників , коржі можуть вийде класичними, шоколадними або м'ятними - на ваш розсуд.
Інгредієнти:
пряники - 500 г;
банани - 2 шт.;
сметана - 350 г;
цукор - 80 г;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
какао-порошок - 1 ст. ложка;
вода - 1/4 ст.;
цукор - 2 ст. ложки;
шоколад - 1 плитка.
Приготування
Пряники розрізаємо впоперек скибочками середньої товщини. Банани ріжемо кружальцями і скроплюємо лимонним соком, щоб не потемніли. Сметану з допомогою міксера збиваємо з цукром до повного розчинення цукрових кристалів.
Роз'ємну форму для випічки накриваємо харчовою плівкою і починаємо формувати наш торт. Спершу викладаємо шар пряників, змащуємо їх сметанним кремом далі розподіляємо банани і знову повторюємо всю черговість. Залишаємо торт в холодильнику на 3-4 години для просочення.
Щоб прикрасити торт, ми приготуємо шоколадну глазур. Для цього в сотейнику розтоплюємо масло і змішуємо його з цукром, какао-порошком, і водою. Глазур уварюють до загусання і покриваємо нею торт. Краї торта з пряників і сметани посипаємо тертим шоколадом.
Інгредієнти:
пряники - 500 г;
сметана - 400 г;
цукор - 160 г;
мигдальні горіхи - 1 жменя;
полуниця - 100 г;
малина - 400 р.
Приготування
Пряники нарізаємо тонкими шматочками уздовж. Частина пряників залишаємо для прикраси, а решта підуть для приготування торта.
Сметану збиваємо з цукром до повного розчинення цукрових кристалів. До сметанному крему додаємо третину всіх ягід малини і знову збиваємо до однорідності. Кожен шматочок пряника мачає в отриманий крем і укладаємо у форму для випікання, покриту плівкою. Ставимо торт на 2-3 години в холодильник, після чого виймаємо його з форми і перекладаємо на блюдо. Змащуємо краю торта залишилася сметаною і посипаємо натертим пряниками. Верхівку торта декоруємо свіжими ягодами і горіхами. До речі, для приготування не обов'язково використовувати лише малину або полуницю, сміливо замінюйте їх іншими свіжими або свіжомороженими ягодами.
Інгредієнти:
шоколадні пряники - 500 г;
сметана - 350 г;
шоколад - 1 плитка;
цукор - 4-5 ст. ложок;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
ягоди черешні або вишні для прикраси;
зефір - 4-5 шт.
Приготування
Сметану збиваємо з цукром до розчинення кристалів. Пряники нарізаємо тонкими кружечками уздовж. Аналогічним чином нарізаємо і зефір. Форму для торта накриваємо листом харчової плівки і починаємо викладати на нього верстви нашого торта. Першим шаром викладаємо пряники, промазуємо їх сметанним кремом, далі розподіляємо кружечки зефіру і знову повторюємо задану послідовність шарів. Як тільки торт буде зібраний, ставимо його просочуватися в холодильник на 2-3 години.
Частину шоколадної плитки залишаємо для прикраси десерту, а другу частину кладемо на водяну баню растапливаться разом з вершковим маслом. Отриманої глазур'ю покриваємо витягнутий з холодильника торт. Боки торта обсипаємо тертим шоколадом (його також можна замінити какао або подрібненими горіхами), а кордон між глазур'ю і обвалуванням викладаємо ягоди черешні.
При бажанні доповнити такий десерт можна фруктами, наприклад, банани, ківі, мандарини або апельсинами, попередньо очищеними від плівок. Фруктові прошарку укладаємо між шаром печива і зефіру.
Торт з пряників і бананів
Інгредієнти:
Приготування
Пряники розрізаємо впоперек скибочками середньої товщини. Банани ріжемо кружальцями і скроплюємо лимонним соком, щоб не потемніли. Сметану з допомогою міксера збиваємо з цукром до повного розчинення цукрових кристалів.
Роз'ємну форму для випічки накриваємо харчовою плівкою і починаємо формувати наш торт. Спершу викладаємо шар пряників, змащуємо їх сметанним кремом далі розподіляємо банани і знову повторюємо всю черговість. Залишаємо торт в холодильнику на 3-4 години для просочення.
Щоб прикрасити торт, ми приготуємо шоколадну глазур. Для цього в сотейнику розтоплюємо масло і змішуємо його з цукром, какао-порошком, і водою. Глазур уварюють до загусання і покриваємо нею торт. Краї торта з пряників і сметани посипаємо тертим шоколадом.
Торт з пряників зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Пряники нарізаємо тонкими шматочками уздовж. Частина пряників залишаємо для прикраси, а решта підуть для приготування торта.
Сметану збиваємо з цукром до повного розчинення цукрових кристалів. До сметанному крему додаємо третину всіх ягід малини і знову збиваємо до однорідності. Кожен шматочок пряника мачає в отриманий крем і укладаємо у форму для випікання, покриту плівкою. Ставимо торт на 2-3 години в холодильник, після чого виймаємо його з форми і перекладаємо на блюдо. Змащуємо краю торта залишилася сметаною і посипаємо натертим пряниками. Верхівку торта декоруємо свіжими ягодами і горіхами. До речі, для приготування не обов'язково використовувати лише малину або полуницю, сміливо замінюйте їх іншими свіжими або свіжомороженими ягодами.
Рецепт торта з шоколадних пряників
Інгредієнти:
Приготування
Сметану збиваємо з цукром до розчинення кристалів. Пряники нарізаємо тонкими кружечками уздовж. Аналогічним чином нарізаємо і зефір. Форму для торта накриваємо листом харчової плівки і починаємо викладати на нього верстви нашого торта. Першим шаром викладаємо пряники, промазуємо їх сметанним кремом, далі розподіляємо кружечки зефіру і знову повторюємо задану послідовність шарів. Як тільки торт буде зібраний, ставимо його просочуватися в холодильник на 2-3 години.
Частину шоколадної плитки залишаємо для прикраси десерту, а другу частину кладемо на водяну баню растапливаться разом з вершковим маслом. Отриманої глазур'ю покриваємо витягнутий з холодильника торт. Боки торта обсипаємо тертим шоколадом (його також можна замінити какао або подрібненими горіхами), а кордон між глазур'ю і обвалуванням викладаємо ягоди черешні.
При бажанні доповнити такий десерт можна фруктами, наприклад, банани, ківі, мандарини або апельсинами, попередньо очищеними від плівок. Фруктові прошарку укладаємо між шаром печива і зефіру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Кучерявий пінчер» - рецепт
Торт «Кучерявий пінчер» - ласощі з далекого дитинства. Його готували ще наші бабусі, коли продуктів на полицях магазинів було зовсім мало. Зараз
Зефірний торт
Зефірний торт - універсальне блюдо для дитячого або дорослого торжества, яке легко і швидко приготує навіть недосвідчена господиня. Витончений торт з
Банановий торт без випічки
Якщо ваші стосунки з духовкою ще не встигли скластися, або ви перебуваєте в пошуках швидкого десерту без клопоту, то зверніть увагу на рецепт
Торт без випічки пряників
Якщо часу на приготування повноцінних бісквітних коржів не залишається, на виручку приходять готові варіанти з вафель, булочок, або з пряників. Про
Торт з печива без випічки
Якщо вам хочеться побалувати себе і своїх близьких смачненьким, але зовсім немає часу готувати складний десерт, пропонуємо просте рішення - торт з
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.