Якщо на приготування цієї бісквітної основи для торта немає часу, а пригостити домочадців власноруч приготованим блюдо все ж хочеться - зупиніть свій вибір на пряникових тортах. В залежності від виду пряників , коржі можуть вийде класичними, шоколадними або м'ятними - на ваш розсуд.
Торт з пряників і бананів
Інгредієнти: пряники - 500 г; банани - 2 шт.; сметана - 350 г; цукор - 80 г; вершкове масло - 1 ст. ложка; какао-порошок - 1 ст. ложка; вода - 1/4 ст.; цукор - 2 ст. ложки; шоколад - 1 плитка. Приготування Пряники розрізаємо впоперек скибочками середньої товщини. Банани ріжемо кружальцями і скроплюємо лимонним соком, щоб не потемніли. Сметану з допомогою міксера збиваємо з цукром до повного розчинення цукрових кристалів.
Роз'ємну форму для випічки накриваємо харчовою плівкою і починаємо формувати наш торт. Спершу викладаємо шар пряників, змащуємо їх сметанним кремом далі розподіляємо банани і знову повторюємо всю черговість. Залишаємо торт в холодильнику на 3-4 години для просочення.
Щоб прикрасити торт, ми приготуємо шоколадну глазур. Для цього в сотейнику розтоплюємо масло і змішуємо його з цукром, какао-порошком, і водою. Глазур уварюють до загусання і покриваємо нею торт. Краї торта з пряників і сметани посипаємо тертим шоколадом.
Торт з пряників зі сметаною
Інгредієнти: пряники - 500 г; сметана - 400 г; цукор - 160 г; мигдальні горіхи - 1 жменя; полуниця - 100 г; малина - 400 р. Приготування Пряники нарізаємо тонкими шматочками уздовж. Частина пряників залишаємо для прикраси, а решта підуть для приготування торта.
Сметану збиваємо з цукром до повного розчинення цукрових кристалів. До сметанному крему додаємо третину всіх ягід малини і знову збиваємо до однорідності. Кожен шматочок пряника мачає в отриманий крем і укладаємо у форму для випікання, покриту плівкою. Ставимо торт на 2-3 години в холодильник, після чого виймаємо його з форми і перекладаємо на блюдо. Змащуємо краю торта залишилася сметаною і посипаємо натертим пряниками. Верхівку торта декоруємо свіжими ягодами і горіхами. До речі, для приготування не обов'язково використовувати лише малину або полуницю, сміливо замінюйте їх іншими свіжими або свіжомороженими ягодами.
Рецепт торта з шоколадних пряників
Інгредієнти: шоколадні пряники - 500 г; сметана - 350 г; шоколад - 1 плитка; цукор - 4-5 ст. ложок; вершкове масло - 3 ст. ложки; ягоди черешні або вишні для прикраси; зефір - 4-5 шт. Приготування Сметану збиваємо з цукром до розчинення кристалів. Пряники нарізаємо тонкими кружечками уздовж. Аналогічним чином нарізаємо і зефір. Форму для торта накриваємо листом харчової плівки і починаємо викладати на нього верстви нашого торта. Першим шаром викладаємо пряники, промазуємо їх сметанним кремом, далі розподіляємо кружечки зефіру і знову повторюємо задану послідовність шарів. Як тільки торт буде зібраний, ставимо його просочуватися в холодильник на 2-3 години.
Частину шоколадної плитки залишаємо для прикраси десерту, а другу частину кладемо на водяну баню растапливаться разом з вершковим маслом. Отриманої глазур'ю покриваємо витягнутий з холодильника торт. Боки торта обсипаємо тертим шоколадом (його також можна замінити какао або подрібненими горіхами), а кордон між глазур'ю і обвалуванням викладаємо ягоди черешні.
При бажанні доповнити такий десерт можна фруктами, наприклад, банани, ківі, мандарини або апельсинами, попередньо очищеними від плівок. Фруктові прошарку укладаємо між шаром печива і зефіру.