Вернуться назад Распечатать

Зефірний торт

Зефірний торт
Зефірний торт - це просто справжня знахідка для будь-якої господині на чиї плечі ліг важкий і відповідальний вантаж приготування страв для застілля. Такий легкий повітряний десерт з зефіру , фруктів, печива, горіхів та збитих вершків дозволить вам істотно заощадити не тільки сили, але і час. Давайте розглянемо більш докладно, як приготувати зефірний торт і порадувати всіх гостей і родичем цим незвичайним і оригінальним ласощами.

Зефірний торт без випічки


Інгредієнти:

  • ванільний зефір - 500 г;

  • розсипчасте печиво - 200 г;

  • вершкове масло - 200 г;

  • волоські горіхи - 200 г;

  • згущене молоко - 200 мл


  • Приготування
    Отже, для приготування смачного зефірного торта, беремо банку згущеного молока, кладемо в каструлю з водою і ставимо варитися на слабкий вогонь при закритій кришці приблизно на одну годину. Тим часом підготуємо зефір: розрізаємо вздовж навпіл на дві однакові частини. Печиво натираємо на крупній тертці, а волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера і злегка обсмажуємо на сухій сковороді.
    В варене згущене молоко додаємо розтоплене вершкове масло, додаємо горіхи і половину порції натертого печива, все ретельно перемішуємо. Тепер викладаємо зефір на широке плоске блюдо, покриваємо зверху приготованим кремом з горіхами, печивом, знову кладемо шар зефіру і злегка притискуємо, щоб тортик трохи осів. Зверху змащуємо десерт залишилися кремом, посипаємо подрібненими волоськими горіхами і тертим печивом. Для просочення ставимо зефірний торт з печивом в холодильник приблизно на 2 години. Подаємо готове ласощі в охолодженому вигляді до чаю, кави або какао.

    Рецепт зефірного торта


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 300 г;

  • згущене молоко - 200 мл;

  • коньяк - 1 ч. ложка;

  • ванільний зефір - 700 г;

  • волоські горіхи - 150 г;

  • свіжі фрукти або ягоди - за бажанням.


  • Приготування
    Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно трохи підтануло і размягчилось. Волоські горіхи подрібнюємо і злегка підсмажуємо на сухій сковороді. Тепер готуємо крем для нашого торта: вершкове масло гарненько збиваємо міксером, додаємо згущене молоко і трохи коньяку. Далі беремо широке, плоске блюдо, зефір поділяємо гострим ножем на однакові половинки і викладаємо перший шар верхівками вниз. Змащуємо кремом, кладемо ягоди або фрукти за смаком і знову накриваємо половинками зефіру. Зверху і з боків торт промазуємо кремом і посипаємо подрібненими горіхами.

    Зефірний торт з фруктами


    Інгредієнти:

  • зефір - 500 г;

  • сметана - 500 мл;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • волоські горіхи - 05 склянки;

  • банан - 2 шт.;

  • апельсин - 2 шт.;

  • ківі - 2 шт.


  • Приготування
    Сметану або вершки гарненько збиваємо з цукром до отримання однорідної маси. Волоські горіхи дрібно ріжемо і трохи обсмажуємо на сковороді. Банани, апельсини і ківі очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кружечками.
    Тепер давайте збирати торт. Ніж змочуємо в окропі, акуратно розрізаємо зефір вздовж на 3 однакові пластинки. Фігурні
    Зефірний торт
    верхівки відкладаємо в сторону, і залишаємо їх на прикрасу. На плоске блюдо викладаємо половинки зефіру, зверху змащуємо приготованим кремом і посипаємо горіхами. Далі повторюємо ці дії, чергуючи фрукти наступним чином: зефір, крем, банан, зефір, крем, апельсин і зефір, крем, ківі.
    Зверху прикрашаємо тортик фігурними верхівками, змащуємо кремом і посипаємо рештою волоськими горіхами. Прибираємо десерт на 2 години в холодильник і чекаємо, поки торт як слід, просочиться і застигне.
    Замість зефіру для приготування торта можна використовувати меренги , які легко приготувати самостійно. Приємного вам чаювання!