Зефір - це ласощі, придумане французькими кулінарами ще в 19 столітті. З тих пір рецепт розлетівся всьому світу, і ми також маємо можливість побалувати себе цим десертом. Зефір - це одна з небагатьох солодощів, яка не тільки смачна, але й корисна. Зараз ми вам розповімо, як самостійно приготувати зефір з яблук.
Зефір з яблук
Інгредієнти: яблука - 7 шт.; яєчні білки - 7 шт.; цукор - 15 склянки; лимонний сік - 1 ст. ложка; желатин - 15 ст. ложки; вода - 120 мл Приготування Отже, приготування зефіру з яблук починаємо з того, що ретельно вимиті фрукти цілком запікаємо в духовці. В залежності від розміру яблук на це піде хвилин 15-20. Протираємо через сито, пюре додаємо цукор, перемішуємо, ставимо масу на вогонь і уварюють до загусання, помішуючи, щоб не пригоріла. Охолоджені яєчні білки збиваємо міксером, акуратно вводимо в пюре і туди ж додаємо желатин, попередньо розмочений у воді. Знову все розмішуємо і додаємо сік лимона і знову перемішуємо. Розкладаємо отриману масу по формах і відправляємо в холодильник. Як тільки маса підсохне, зефір з яблук готовий.
Смачний зефір з яблук
Інгредієнти: яблука - 3 шт.; цукор - 350 г; яйця - 1 шт.; вода -80 мл; ванільний цукор - 1 ч. ложка; желатин - 4 пластини; кокосова стружка - 2 ст. ложки; цукрова пудра - 2 ст. ложки. Приготування Зараз ми розповімо, як зробити зефір з яблук будинку. Яблука ріжемо навпіл, видаляємо серцевину. Кладемо їх зрізом вниз на деко і запікаємо при температурі близько 200 градусів 30 хвилин. Коли вони трохи охолонуть, виймаємо м'якоть. Повинно вийти приблизно 120-130 г м'якоті. Додаємо в неї цукор і за допомогою міксера або блендера перетворюємо масу в пюре. Білок збиваємо в густу піну і додаємо до пюре.
Готуємо сироп: у каструлю вливаємо 80 мл води і додаємо 240 г цукру. Доводимо суміш до кипіння і на невеликому вогні уварюємо близько 10 хвилин. Повинна вийти така консистенція, щоб крапля сиропу засихала вже через пару секунд. Пластини желатину замочуємо хвилин на 5 в холодній воді, а потім віджимаємо і викладаємо їх в сироп, який вже зняли з вогню, і розмішуємо.
Відразу ж желатиновий сироп тоненькою цівкою вливаємо в яблучне пюре з білком і всі разом збиваємо на самій високій швидкості. Щоб процес пройшов швидше і простіше, можна поставити каструлю в холодну воду. Продовжуємо процес збивання, поки маса не охолоне. Вона повинна збільшитися в об'ємі в 2 рази. В результаті вийде крем, який не буде стікати з віночка.
Поміщаємо його в кулінарний мішок або шприц і видавлюємо бажану кількість на велике плоске блюдо або деко, попередньо застелити пекарської папером. Після цього потрібно, щоб майбутній зефір підсох протягом доби. Для цього його потрібно залишити в сухому провітрюваному приміщенні, накривати при цьому не треба. Після закінчення доби посипаємо наше ласощі кокосовою стружкою і цукровою пудрою. За допомогою ножа відокремлюємо половинки від аркуша паперу і склеюємо їх між собою. Тепер домашній зефір з яблук готовий. Можна починати ласувати!
Рецепт домашнього зефіру з яблук
Інгредієнти: пюре яблучне - 500 г; цукор - 500 г; яєчні білки - 5 шт. Приготування Яблучне пюре з'єднуємо з цукром і яєчними білками. Добре перемішуємо і збиваємо масу до отримання пишної піни. Після чого розкладаємо її по стаканчиках, зробленим з пергаментного паперу. Духовку нагріваємо до температури близько 100 градусів і підсушуємо наш зефір хвилин 20. Після того, як зефір підсохне і почне тримати форму, папір можна зняти. Після того, як зефір охолоне, він повністю готовий!