Більшість солодкоїжок купують зефір в магазинах, навіть не підозрюючи, що можна приготувати цей дуже смачний десерт будинку. На перший погляд важко навіть визначити з чого він готується і виникає враження, що для приготування зефіру в домашніх умовах потрібно бути першокласним кондитером. Поспішаємо вас порадувати, що зефір будинку, може приготувати навіть дитина, а вже доросла господиня і поготів з цим впорається. Головне - продукти, необхідні для зефіру, є у будь-якої жінки на кухні. Отже, як же зробити зефір будинку?
Домашній зефір - рецепт
Інгредієнти: цукор - 1 кг; вода - 300 мл; желатин - 25 г; лимонна кислота - 1 ст. ложка; ванілін - 1 ч. ложка; сода - 1 ч. ложка. Приготування Желатин замочіть в 100 мл прохолодної води і залиште набухати. Займіться приготуванням сиропу. Налийте в каструлю воду, що залишилася, висипте цукор і дайте йому настоятися близько години. Потім поставте цю суміш на середній вогонь і варіть приблизно 8 хвилин. Зніміть сироп з плити і введіть желатин. Збийте отриману масу з желатином на самій низькій швидкості протягом 10 хвилин. Додайте лимонну кислоту і продовжуйте збивати ще 5 хвилин. Всипте ванілін з содою ще пару хвилин збивайте, потім відставте в сторону настоятися 10 хвилин. Дошку застеліть пергаментом і викладіть на неї за допомогою кулінарного шприца готову зефірну масу. Повинні вийти невеликі порції. Покладіть вашу дощечку з ласощами в холодильник на 4 години. Ні в якому разі не ставте зефір в морозилку. Готові половинки склейте разом.
Яблучний зефір в домашніх умовах
Інгредієнти: яблука - 6 шт.; цукор - 1 ст.; вершки 30% - 2 ст.; яєчний білок - 1 шт.; лимонний сік - 1 ч. ложка; ванілін. Приготування Яблука промийте, очистіть від шкірки і насіння, потім поставте в духовку запікатися. Готові яблука протріть через сито, щоб вийшло пюре. Помішуючи яблучну масу, введіть цукор, яєчний білок, лимонний сік і перемішайте до однорідної маси. Каструлю з яблучним пюре помістіть в тазик з холодною водою і збийте її вміст міксером, до тих пір, поки пюре не стане густого білого кольору. В окремому посуді збийте вершки до стану міцної піни. З'єднайте вершки з яблучним пюре і акуратно перемішайте. Готовий зефір викладіть у формочки або просто на обробну дошку з пергаментом і дайте кілька годин постояти в холодильнику.
Як зробити домашній зефір з шоколадом?
Інгредієнти: цукор - 4 ст.; желатин - 2 ст. ложки; вода - 300 мл; лимонна кислота - 1 ч. ложка сода - 05 ч. ложки; чорний шоколад - 200 р. Приготування В 100 мл води замочіть желатин і залиште набухати. Цукор висипте в невелику каструльку, залийте холодною водою і варіть на середньому вогні, весь час помішуючи. Коли цукровий сироп закипить, додайте в нього желатин і відразу зніміть з вогню. Повільно помішуючи, доведіть желатин до повного розчинення. Цукровий сироп не повинен охолонути. Міксером на середній швидкості почніть збивати сироп у два етапи по 5 хвилин. Потроху введіть лимонну кислоту і соду. Збивайте ще приблизно 10 хвилин.
Отриману масу відкладіть в сторону, щоб вона постояла хвилин 20. Обробну дошку змочіть простою водою і акуратно ложкою або кондитерським шприцом викладіть невеликі кружечки суміші. Приберіть готовий зефір на пару годин в холодильник. Коли пройде час, чорний шоколад поломайте на шматочки і поставте розтопитися на водяній бані. Затверділий зефір дістаньте з холодильника, вмочайте кожен шматочок в шоколад і викладайте на папір, щоб шоколад застиг.
Тепер ви і самі переконалися, що в тому, як приготувати зефір будинку, немає нічого складного. Ми впевнені, що цей домашній десерт вам доведеться по душі більше ніж покупної.