Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати шоколад?

Як приготувати шоколад?

18-01-2015, 23:34
939
Як приготувати шоколад?
Безсумнівно, шоколад - це король усіх десертів. Його люблять абсолютно всі. Сьогодні на наш вибір надано безліч різних марок і видів шоколаду, але іноді хочеться чогось особливого, наприклад, зробити шоколад в домашніх умовах. Саме про приготуванні шоколаду будинку, ми і хочемо вам розповісти.

Як зробити домашній шоколад?



Це рецепт гіркого шоколаду для тих, хто любить особливі десерти.

Інгредієнти:

  • какао порошок - 100 г;

  • вода - 5 ст. ложок;

  • вершкове масло - 50 г;

  • цукор - 3 ст. ложки.



  • Приготування
    В невелике каструльці змішайте воду, цукор і какао. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи. Як тільки суміш закипить, проваріть ще 5 хвилин і додайте вершкове масло. Перемішайте до повного розчинення масла, потім шоколад вилийте в заздалегідь приготовану форму. Дайте ласощів трохи охолонути, розрівняйте ножем поверхню, потім поставте форму з шоколадом в холодильник для застигання.

    При бажанні ви можете додати в шоколад горіхи або родзинки. Також для приготування, замість води можете долити міцну каву, тоді шоколад вийде з ароматом кави та більш насиченим смаком.

    Як зробити молочний шоколад?



    Все-таки більшість солодкоїжок воліють молочний шоколад. Його ніжний вершковий смак не порівняти ні з чим. Без сумніву такий шоколад як в магазині у вас не вийде, але молочний шоколад, зроблений будинку, нічим не поступається по яскравості смаку магазинного. У цьому рецепті ми розповімо, як зробити молочний шоколад будинку.

    Інгредієнти:

  • сухе молоко - 250 г;

  • цукор - 500 г;

  • какао - 70 г;

  • вода - 150 мл;

  • вершкове масло - 100 р.


  • Приготування
    У каструльку висипте цукор, налийте воду і зваріть сироп. Коли він почне кипіти, всипте сухе молоко і какао. Добре перемішайте і додайте вершкове масло. Помішуючи, дочекайтеся, поки масло повністю не розтане, потім зніміть каструлю з вогню. Скляну форму для випікання змастіть вершковим маслом і вилийте в неї гарячий шоколад. Ніж трохи змастіть маслом і акуратно розрівняйте шоколадну поверхню. Залиште шоколад застигати при кімнатній температурі. Коли він застигне, можете нарізати його скибочками або фігурками - як вам більше подобається.

    Як приготувати білий шоколад?



    Какао-масло для даного рецепту ви зможете знайти в аптеці. Навіть якщо в процесі готування ви покладете його трохи більше, не переживайте - це ніяк не зашкодить вашому шоколаду, а тільки зробить його ще смачніше.

    Інгредієнти:

  • какао-масло - 100 г;

  • сухе молоко - 100 г;

  • цукрова пудра - 100 г;

  • ванілін - 15 р.



  • Приготування
    Масло-какао подрібніть, і поставте на водяну баню. Коли масло розтопиться, додайте сухе молоко, ваніль і цукрову пудру. Не забувайте постійно помішувати. Перемішайте все міксером на середній швидкості, не знімаючи з водяної бані. Цукор повинен добре розчинитися. У заздалегідь підготовлену силіконову форму вилийте шоколадну масу і приберіть на годину в холодильник.
    Як приготувати шоколад?


    Якщо вже ви зібралися робити шоколад будинку, то вам потрібно прислухатися до кількох порад.

  • Якщо ви віддаєте перевагу м'який шоколад, то ставити його краще в холодильник, якщо ж надає перевагу твердий, то сміливо відправляйте його в морозилку.


  • Якщо ви хочете отримати якомога більше натуральний продукт, то додайте мед замість цукру. Тільки в цьому випадку мед найкраще додавати, коли шоколад вже знятий з вогню і трохи охолов. Просто введіть мед в шоколадну масу і збийте міксером.


  • Щоб ваш шоколад виглядав вишуканими при подачі, розливайте його у форму для льоду або ж у спеціальні силіконові форми для цукерок і мармеладу.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт гарячого шоколаду
    Рецепт гарячого шоколаду
    Холодними зиязиками вечорами завжди хочеться подивитися телевізор з чашкою якого-небудь гарячого, ароматного напою. Одним з них може бути гарячий
    Шоколадний сироп
    Шоколадний сироп
    Якщо ви є прихильницею солодощів, то вам відомо такі ласощі як шоколадний сироп. Його можна додати в напій, до морозиву, тістечок і будь-якого іншого
    Грильяж - рецепт
    Грильяж - рецепт
    Грильяж - дуже відомі цукерки, які люблять і діти, і їх батьки. Існує два види грильяжу - м'який і твердий. Сьогодні ми розкриємо секрети
    Молочні іриски
    Молочні іриски
    Приготування домашніх цукерок - це аж ніяк не прерогатива досвідченого кондитера. Ласощі у вигляді молочних ірисок з нашого рецепта під силу
    Шоколадне масло в домашніх умовах
    Шоколадне масло в домашніх умовах
    Шоколадне масло - смачний продукт, який обожнюють і дорослі, і діти. Приготоване в домашніх умовах воно не містить консервантів, ароматизаторів і
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і