Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт гарячого шоколаду

Рецепт гарячого шоколаду

19-01-2015, 14:59
1 540
Рецепт гарячого шоколаду
Гарячий шоколад - дуже популярний в Європі і Америці напій, який останнім часом завойовує все більше прихильників і в нашій країні. Його насичений смак і густа консистенція полюбилися багатьом ласунам, які втомилися від звичайних шоколадних цукерок і плиток шоколаду.
Зараз цей напій-десерт можна зустріти в меню будь-кав'ярні або ресторану, але багато готують гарячий шоколад в домашніх умовах, використовуючи для цього різні основи і насолоджуючись улюбленим ласощами не виходячи з дому. Одним з переваг гарячого шоколаду є те, що він готується дуже легко і швидко, а натомість ви отримуєте повноцінне ласощі.
Якщо ви теж збираєтеся спробувати приготувати домашній гарячий шоколад, то наші рецепти припадуть дуже до речі.

Густий гарячий шоколад - рецепт


Гарячий шоколад готують з різних інгредієнтів, в залежності від того, який густоти і смаку напій хочуть отримати. Ми пропонуємо вам рецепт приготування гарячого шоколаду, слідуючи якому ви отримаєте дуже густий і насичений десерт.
Інгредієнти:

  • шоколад - 200 г;

  • молоко - 1 л;

  • крохмаль картопляний - 2-3 ст. ложки;

  • цукор - 1-2 ст. ложки.



  • Приготування
    Для цього рецепту ви можете взяти чорний чи молочний шоколад. Приготування гарячого шоколаду починаємо з того, що крохмаль розводимо в одній склянці охолодженого молока. Залишки молока наливаємо в каструлю, ставимо на середній вогонь, і коли воно стане теплим, додаємо до нього шоколад, розламаний на шматочки і цукор.
    Постійно помішуємо і знімаємо з вогню тільки після того, як шоколад повністю розчиниться. Потім змішуємо отриману суміш з молоком, в якому розчинили крохмаль, і нагріваємо все це, поки не загусне.
    Розливаємо гарячий шоколад по чашках, і при бажанні додаємо корицю або вершки.

    Гарячий шоколад з какао


    Ще один рецепт приготування гарячого шоколаду передбачає використання замість шоколаду какао порошку, що дозволяє зробити його не густим десертом, а шоколадним напоєм.
    Інгредієнти:

  • какао порошок - 2-5 ч. ложки;

  • молоко - 2 ст.;

  • цукор - 4 ч. ложки;

  • ваніль, кориця.



  • Приготування
    Закип'ятіть молоко. Потім змішайте какао і цукор в каструлі, і по трохи, помішуючи, додати до них половину гарячого молока. Добре заважайте, так, щоб не було грудочок.
    Після цього, поставте суміш на повільний вогонь і знову, помішуючи, додайте залишок гарячого молока. Доведіть шоколад до кипіння, додайте за смаком ваніль або корицю і зніміть з вогню. Ваш гарячий шоколад готовий, його густота буде залежати від того, скільки ложок какао ви покладете.

    Рецепт білого густого гарячого шоколаду


    Ще один рецепт приготування гарячого шоколаду сподобається тим, хто класичного молочного та чорного шоколаду, воліє ніжний і м'який смак білого шоколаду.
    Інгредієнти:

  • білий шоколад - 350 г;

  • молоко - 500 мл;

  • Рецепт гарячого шоколаду
  • кукурудзяний крохмаль - 25 р.



  • Приготування
    Покришіть шоколад на дрібні шматочки. Кукурудзяний крохмаль розчиніть в 1-2 столових ложках теплого молока. Залишки молока, доведіть до кипіння, додайте в нього крохмаль і добре перемішайте, слідкуйте, щоб не було грудочок. Потім додайте до суміші шоколад і варіть на маленькому вогні, поки не отримаєте густу однорідну масу.
    Розлийте шоколад по чашках і насолоджуйтеся разом з близькими. Врахуйте, для того, щоб у вас вийшов смачний десерт, шоколад обов'язково має бути високої якості.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кава «Мокко»
    Кава «Мокко»
    Мокко - це ніжне кави, яке хочеться пити знову і знову. Приготувати його легко, головне правильно підготувати всі інгредієнти і розташувати їх в
    Кисіль з какао - чудовий десерт для всієї родини
    Кисіль з какао - чудовий десерт для всієї родини
    Кисіль - це солодке десертне блюдо російської кухні, яке неодмінно сподобається як дорослим, так і дітям. Його готують з ягід, фруктів і навіть
    Як розтопити шоколад в мікрохвильовці?
    Як розтопити шоколад в мікрохвильовці?
    Тим хто з дитинства намагався прокрастися до плити, поки мами не було поруч, і підсмажити на сковорідці плитку шоколаду, вже давно пояснили, що
    Як приготувати шоколад?
    Як приготувати шоколад?
    Дана стаття буде дуже цікава всім, оскільки в ній ми розглянемо приготування шоколаду, як звичайного чорного, так і молочного і навіть білого. А ще
    Шоколадний сироп
    Шоколадний сироп
    Якщо ви є прихильницею солодощів, то вам відомо такі ласощі як шоколадний сироп. Його можна додати в напій, до морозиву, тістечок і будь-якого іншого
    Молочні іриски
    Молочні іриски
    Приготування домашніх цукерок - це аж ніяк не прерогатива досвідченого кондитера. Ласощі у вигляді молочних ірисок з нашого рецепта під силу