Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як розтопити шоколад в мікрохвильовці?

Як розтопити шоколад в мікрохвильовці?

19-01-2015, 13:34
1 115
Як розтопити шоколад в мікрохвильовці?
Часто під час виготовлення чергового кулінарного шедевра потрібно розтопити шоколад. Звичайно, найпростіший і перевірений спосіб - це розтопити шоколад на водяній лазні, коли ємність з шоколадом занурена в окріп. Але коли немає можливості скористатися цим способом, чи необхідно заощадити час, приходить на допомогу мікрохвильова піч, так як в нвч шоколад розтоплюється нітрохи не гірше, ніж на вогні.
Отже, перед тим як розтопити шоколад в мікрохвильовці, його потрібно правильно вибрати. Нам підійде молочний або чорний шоколад з вмістом какао не менше 50%, ну і звичайно, в ньому не місце горіхів і різними начинками. Білий шоколад також можна розтопити, але з ним буде більше клопоту при використанні для прикраси кондитерських виробів. Також варто врахувати, що пористий шоколад не придатний для розтоплення. Коли шоколад обраний, підбираємо правильну посуд. Нам потрібна кераміка без будь-яких металевих елементів і малюнків.

Розтоплюємо шоколад в мікрохвильовці


Отже, миска і шоколад підібрані, залишилося тільки розібратися, як розтопити його в мікрохвильовці. Насправді, все дуже просто. Ламаємо нашу плитку на шматочки і відправляємо в мікрохвильову піч, виставлену на 50% потужності. Час, який потрібно для розтоплення визначається в залежності від кількості шоколаду. Так, 30-50 грам будуть топитися близько 1 хвилини, 240 грам - 3 хвилини, а 450-500 грамів шоколаду зажадає 35 хвилини. Щоб шоколадна маса вийшла однорідною, необхідно стежити за рівномірним прогріванням шоколаду, а тому якщо в мікрохвильовій печі немає поворотного кола, потрібно буде повертати миску вручну через рівні проміжки часу, не забуваючи перемішувати шоколад. Якщо ви все зробили правильно, то чаша, в якій ви топили шоколад залишиться прохолодною. Якщо ж миска гаряча, то це не дуже добре для шоколаду, він може втратити свої властивості і використовувати його для прикраси тортів і кексів буде неможливо. Правда, в цьому випадку є шанс все виправити - перегрітий шоколад потрібно відразу ж перелити в іншу прохолодну миску і додати туди шматочки не розплавленого шоколаду і не забути постійно перемішувати цю масу, поки вона не стане однорідною і блискучою.

Гарячий шоколад в мікрохвильовці


Як тільки ви зумієте розтопити шоколад в мікрохвильовці правильно, так обов'язково захочеться знайти ще якісь способи застосування цієї маси, крім прикраси тістечок. Наприклад, можна приготувати гарячий шоколад, додавши до цієї маси рівну кількість молока, перемішавши до однорідності і знову відправити в мікрохвильову піч до закипання. Тут важливо зловити момент, коли шоколад вже почав збільшуватися в об'ємі, але не почав википати. Саме в цей час потрібно чашку з шоколадом дістати з мікрохвильовки і подавати до столу, прикрасивши збитими вершками і подрібненими горіхами. Ну, а якщо ви ставитеся до фанатів цього напою, то спробуйте приготувати гарячий шоколад зі спеціями в мікрохвильовці за наступним рецептом.
Як розтопити шоколад в мікрохвильовці?

Інгредієнти (на 4-6 порцій):

  • молоко - 5 склянка;

  • цукор - 1/2 склянки;

  • шоколад - 30 грам;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • гвоздика - 1 щіпка.


  • Приготування
    Змішуємо 1 склянку молока, шоколад, цукор і прянощі в скляному посуді. Ставимо миску, не накриваючи, в мікрохвильовку на 6-9 хвилин. Протягом цього часу, миску необхідно двічі дістати з печі і добре перемішати суміш. Після акуратно доливаємо в суміш 4 склянки молока і знову ставимо в мікрохвильовку. На цей раз на 9-13 хвилин. Обов'язково слідкуємо, щоб шоколад не втік. Готовий напій розливаємо по чашках, прикрашаємо цедрою апельсина (лимона) і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт гарячого шоколаду
    Рецепт гарячого шоколаду
    Холодними зиязиками вечорами завжди хочеться подивитися телевізор з чашкою якого-небудь гарячого, ароматного напою. Одним з них може бути гарячий
    Пудинг в мікрохвильовці
    Пудинг в мікрохвильовці
    Пудинг - це смачний англійський десерт, але на наших столах він зустрічається не часто. І ми вирішили виправити це упущення і приготувати чудове
    Шоколадний мус без яєць
    Шоколадний мус без яєць
    Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній
    Шоколадно-апельсиновий мус
    Шоколадно-апельсиновий мус
    Поєднання шоколаду з цитрусами або одягають особливо приємно в зимову пору, оскільки нагадують про новорічних та різдвяних святах. Шоколадний мус з
    Глазур для еклерів
    Глазур для еклерів
    Еклери з начинкою з повітряного вершкового, або багатого смаком масляного крему - чудове ласощі як до чашки чаю, так і до келиху шампанського. Вони
    Шоколадна панакота
    Шоколадна панакота
    Панакота - популярний у всьому світі італійський десерт. Урізноманітнити його смак можна додаванням ягід, горіхів, барвників. І сьогодні ми