Шоколадна панакота
Панакота - відомий і популярний у всьому світі десерт, родом з Італії. Урізноманітнити смак цих ласощів можна по-різному: додати ягоди, горіхи, барвники і т. д. Ми пропонуємо вам приготувати шоколадну панакоту.
Інгредієнти:
молоко - 100 мл;
вершки - 300 мл;
цукор - 80 г;
шоколад чорний - 100 г;
цукор ванільний - за смаком;
сухий желатин - 2 ч. ложки.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати панакоту . Желатин висипаємо в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо розбухати. Цим часом змішуємо вершки з молоком, висипаємо звичайний і ванільний цукор. Ставимо посуд на вогонь і доводимо суміш майже до кипіння. Після цього прибираємо з вогню і виливаємо желатин. Гарненько розмішуємо, щоб усі крупинки повністю розчинилися. Шоколад нарізаємо шматочками, викладаємо в крем, ретельно розмішуємо до однорідності. Тепер обережно розливаємо суміш, що вийшла в маленькі формочки і ставимо в холодильник до повного застигання. Потім ємності з панакотою опускаємо на кілька секунд в окріп і швиденько перевертаємо на блюдце. Готовий десерт прикрашаємо ягодами і поливаємо карамеллю або сиропом.
Інгредієнти:
шоколад молочний з горіхами - 100 г;
молоко - 450 мл;
сухий желатин - 2 ч. ложки;
волоські горіхи - за бажанням;
цукор - 2 ст. ложки;
ванілін - за смаком.
Приготування
Шоколад ламаємо на дрібні шматочки, кидаємо в каструлю і наливаємо приблизно 50 мл молока. Потім розтоплюємо в мікрохвильовці або ставимо на водяну баню, після чого суміш трохи охолоджуємо. В морозилку ставимо під невеликим нахилом стакани, акуратно розливаємо в них розтоплений шоколад і залишаємо в морозильній камері до повного застигання. За цей час склянки намагайтеся не чіпати і не рухати з місця. Желатин замочуємо в 50 мл молочка, а сталеве залишився молоко виливаємо в ківш і ставимо на слабенький вогонь, додавши за смаком ванільний цукор.
Потім знімаємо молоко з вогню, трохи охолодити і виливаємо набряклий желатин. Ретельно все перемішуємо ложкою до повного розчинення крупинок і однорідності. Тепер даємо суміші трохи охолонути, виймаємо стакани з морозилки і виливаємо в них вершкову суміш. Тепер знову прибираємо стакани в морозильник і залишаємо їх там до повного застигання. Готову шоколадну панакоту посипаємо шоколадом і подрібненими волоськими горіхами.
Рецепт шоколадної панакоти
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати панакоту . Желатин висипаємо в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо розбухати. Цим часом змішуємо вершки з молоком, висипаємо звичайний і ванільний цукор. Ставимо посуд на вогонь і доводимо суміш майже до кипіння. Після цього прибираємо з вогню і виливаємо желатин. Гарненько розмішуємо, щоб усі крупинки повністю розчинилися. Шоколад нарізаємо шматочками, викладаємо в крем, ретельно розмішуємо до однорідності. Тепер обережно розливаємо суміш, що вийшла в маленькі формочки і ставимо в холодильник до повного застигання. Потім ємності з панакотою опускаємо на кілька секунд в окріп і швиденько перевертаємо на блюдце. Готовий десерт прикрашаємо ягодами і поливаємо карамеллю або сиропом.
Панакота з шоколадом та горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Шоколад ламаємо на дрібні шматочки, кидаємо в каструлю і наливаємо приблизно 50 мл молока. Потім розтоплюємо в мікрохвильовці або ставимо на водяну баню, після чого суміш трохи охолоджуємо. В морозилку ставимо під невеликим нахилом стакани, акуратно розливаємо в них розтоплений шоколад і залишаємо в морозильній камері до повного застигання. За цей час склянки намагайтеся не чіпати і не рухати з місця. Желатин замочуємо в 50 мл молочка, а сталеве залишився молоко виливаємо в ківш і ставимо на слабенький вогонь, додавши за смаком ванільний цукор.
Потім знімаємо молоко з вогню, трохи охолодити і виливаємо набряклий желатин. Ретельно все перемішуємо ложкою до повного розчинення крупинок і однорідності. Тепер даємо суміші трохи охолонути, виймаємо стакани з морозилки і виливаємо в них вершкову суміш. Тепер знову прибираємо стакани в морозильник і залишаємо їх там до повного застигання. Готову шоколадну панакоту посипаємо шоколадом і подрібненими волоськими горіхами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Желе з сметани і какао
Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
Шоколадне желе
Дуже ніжне і повітряне ласощі - шоколадне желе, буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане, як морозиво, желе чудово освіжає в літню
Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими
Панакота: рецепт
Панакота - класичний італійський десерт, який ви зустрінете в меню будь-піцерії. Між тим, приготувати панакоту можна і самостійно, це зовсім неважко.
Як приготувати панакоту?
Панакота - це десерт, родом з Італії. Як і всі середземноморські страви, вона вишукана й проста в приготуванні. Основу класичного ласощі складають
Полунична панакота
Панакота - це смачне італійське ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. І зараз ми розповімо, як зробити полуничну панакоту. Читайте наші