Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадна панакота

Шоколадна панакота

4-01-2015, 20:14
1 915
Шоколадна панакота
Панакота - відомий і популярний у всьому світі десерт, родом з Італії. Урізноманітнити смак цих ласощів можна по-різному: додати ягоди, горіхи, барвники і т. д. Ми пропонуємо вам приготувати шоколадну панакоту.

Рецепт шоколадної панакоти


Інгредієнти:

  • молоко - 100 мл;

  • вершки - 300 мл;

  • цукор - 80 г;

  • шоколад чорний - 100 г;

  • цукор ванільний - за смаком;

  • сухий желатин - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати панакоту . Желатин висипаємо в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо розбухати. Цим часом змішуємо вершки з молоком, висипаємо звичайний і ванільний цукор. Ставимо посуд на вогонь і доводимо суміш майже до кипіння. Після цього прибираємо з вогню і виливаємо желатин. Гарненько розмішуємо, щоб усі крупинки повністю розчинилися. Шоколад нарізаємо шматочками, викладаємо в крем, ретельно розмішуємо до однорідності. Тепер обережно розливаємо суміш, що вийшла в маленькі формочки і ставимо в холодильник до повного застигання. Потім ємності з панакотою опускаємо на кілька секунд в окріп і швиденько перевертаємо на блюдце. Готовий десерт прикрашаємо ягодами і поливаємо карамеллю або сиропом.

    Панакота з шоколадом та горіхами


    Інгредієнти:

  • шоколад молочний з горіхами - 100 г;

  • молоко - 450 мл;

  • сухий желатин - 2 ч. ложки;

  • волоські горіхи - за бажанням;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Шоколад ламаємо на дрібні шматочки, кидаємо в каструлю і наливаємо приблизно 50 мл молока. Потім розтоплюємо в мікрохвильовці або ставимо на водяну баню, після чого суміш трохи охолоджуємо.
    Шоколадна панакота
    В морозилку ставимо під невеликим нахилом стакани, акуратно розливаємо в них розтоплений шоколад і залишаємо в морозильній камері до повного застигання. За цей час склянки намагайтеся не чіпати і не рухати з місця. Желатин замочуємо в 50 мл молочка, а сталеве залишився молоко виливаємо в ківш і ставимо на слабенький вогонь, додавши за смаком ванільний цукор.
    Потім знімаємо молоко з вогню, трохи охолодити і виливаємо набряклий желатин. Ретельно все перемішуємо ложкою до повного розчинення крупинок і однорідності. Тепер даємо суміші трохи охолонути, виймаємо стакани з морозилки і виливаємо в них вершкову суміш. Тепер знову прибираємо стакани в морозильник і залишаємо їх там до повного застигання. Готову шоколадну панакоту посипаємо шоколадом і подрібненими волоськими горіхами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Желе з сметани і какао
    Желе з сметани і какао
    Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
    Шоколадне желе
    Шоколадне желе
    Дуже ніжне і повітряне ласощі - шоколадне желе, буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане, як морозиво, желе чудово освіжає в літню
    Тістечко з печива
    Тістечко з печива
    Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими
    Панакота: рецепт
    Панакота: рецепт
    Панакота - класичний італійський десерт, який ви зустрінете в меню будь-піцерії. Між тим, приготувати панакоту можна і самостійно, це зовсім неважко.
    Як приготувати панакоту?
    Як приготувати панакоту?
    Панакота - це десерт, родом з Італії. Як і всі середземноморські страви, вона вишукана й проста в приготуванні. Основу класичного ласощі складають
    Полунична панакота
    Полунична панакота
    Панакота - це смачне італійське ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. І зараз ми розповімо, як зробити полуничну панакоту. Читайте наші