Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Панакота: рецепт

Панакота: рецепт

4-01-2015, 20:37
3 808
Панакота: рецепт
Панакота (panna cotta. італ., буквально можна перекласти як «варені вершки» або «варений крем») - популярний у Північній Італії десерт з вершків, ванілі і цукру з додаванням деяких інших інгредієнтів. Рецепт десерту панакота був винайдений в П'ємонті і являє собою скоріше креязикай пудинг або тістечко.

Панакота класична


В класичному варіанті для приготування панакоти ванільною суміш з натуральних молочних вершків з ваніллю і цукром нагрівають і варять на слабкому вогні близько 15 хвилин. Потім цю масу злегка остуджують, додають желатин і розливають у форми. Після впевненого застигання панакоту викладають на невеликі десертні тарілки і подають до столу, зазвичай - з шматочками свіжих фруктів або ягодами, з різними фруктовими соусами, з шоколадним чи карамельним соусами-кремами. Класична панакота має білий колір, однак при бажанні можна експериментувати, власне кажучи, це справа вашої фантазії. Додаючи природні наповнювачі (шоколад, кольорові лікери, фруктові сиропи або соки), можна приготувати желе багатошарове.

Рецепт панакоти


Класична ванільна панакота готується наступним чином.
Інгредієнти:

  • 15 л вершків, краще 20%;

  • приблизно 100-130 мл молока;

  • 1 стручок натуральної ванілі;

  • 10 г желатину;

  • приблизно 100 г цукру.


  • Приготування:
    Желатин заллємо 80 мл кип'яченої води кімнатної температури. Наллємо вершки в сотейник, додамо цукор і ретельно перемішати. У підсолоджені вершки помістимо розсічений уздовж стручок ванілі. Цю суміш доведемо майже до кипіння і знімемо з вогню, ледь вершки почнуть підніматися. Дамо вершків настоятися на ванілі, а потім стручок витягнемо. Желатин змішаємо з молоком, подогреем і перельем в сотейник з ванільними солодкими вершками. Ретельно перемішати і розіллємося у форми. Коли формочки на дотик стануть близькі до кімнатній температурі, перемістимо їх у холодильник. Безпосередньо перед подачею до столу буквально на секунду опускаємо дно формочки з панакотою в гарячу воду і перевертаємо на десертну тарілочку. Поруч можна викласти кілька ягід або шматочків фруктів. Зверху поливаємо ягідним або шоколадний крем-соусом. Тістечко панакота добре подати до кави з чарочкою лікеру.

    Додайте каву


    Можна приготувати кавову панакоту.
    Інгредієнти:

  • 400 мл вершків;

  • 180 мл молока;

  • 80 г цукру;

  • 15-20 г желатину;

  • 1 стручок ванілі;

  • 20-40 г крупно меленого кави;

  • 2 столових ложки кавового лікеру;

  • ягоди свіжої полуниці, лимон.


  • Приготування:
    Змішаємо вершки з молоком, додамо цукор і кава. Доведемо до кипіння і знімемо з вогню. Охладим приблизно до температури 50°С. Додамо попередньо замочений і набряклий желатин. Процідимо суміш через ситечко і додамо лікер. Розмішуєм і розіллємося по формах. Готову кавову панакоту викладемо порційно в десертні тарілочки, поруч викладемо кілька ягід полуниці і присиплем їх цукром. Можна полити фруктовим соусом. Збризніть соком лимона і можна подавати до столу.

    Корисна панакота з сиром


    Можна приготувати і панакоту сирну - теж чудовий десерт.
    Інгредієнти:

  • грам 300 свіжого сиру;

  • 1 склянку густих вершків;

  • півсклянки цукру;

  • Панакота: рецепт
  • 1 склянка свіжої полуниці;

  • ваніль - за смаком;

  • 15-20 г желатину.


  • Приготування:
    Готувати легко і просто. Спочатку сир і полуницю (окремо, зрозуміло) протираємо через сито або збиваємо в блендері. Потім змішуємо сир з ягідним пюре, додаємо ваніль і цукор. У цю масу поступово вводимо вершки і розчинений желатин. Перемішуємо. Виходить крем, розливаємо його в креманки і прибираємо в холодильник до впевненого загусання. Перед подачею додамо до кожної порції свіжі ягоди і поллємо крем-соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Желе з фруктами
    Желе з фруктами
    Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
    Мільфей: рецепт
    Мільфей: рецепт
    Мільфей - тістечко, яке роблять з листкового тіста (воно так і перекладається з французької - "тисяча листів"), а в якості крему можна
    Як приготувати панакоту?
    Як приготувати панакоту?
    Панакота - це десерт, родом з Італії. Як і всі середземноморські страви, вона вишукана й проста в приготуванні. Основу класичного ласощі складають
    Полунична панакота
    Полунична панакота
    Панакота - це смачне італійське ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. І зараз ми розповімо, як зробити полуничну панакоту. Читайте наші
    Шоколадна панакота
    Шоколадна панакота
    Панакота - популярний у всьому світі італійський десерт. Урізноманітнити його смак можна додаванням ягід, горіхів, барвників. І сьогодні ми
    Семіфредо з маскарпоне
    Семіфредо з маскарпоне
    Семіфредо - італійське морозиво, яке готується з додаванням сиру та вершків. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих варіантів її створення з