Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Мільфей: рецепт

5-01-2015, 10:51
1 794
Мільфей: рецепт
Мільфей (назва перекладається буквально як «тисяча аркушів») - оригінальний французький десерт або закуска з листкового тіста (ми всі добре знайомі з цим десертом під назвою «Наполеон»). Цей десерт являє собою невеликі тістечка прямокутної форми, але іноді їх роблять великими і круглими. Тістечко мільфей прослаивают фруктами, різними солодкими кремами, фруктовими джемами, горіхами, сиром та іншими різноманітними десертними стравами. Зверху поливають глазур'ю на основі цукру. Несолодкий закусочний мільфей може бути з прошарками з риби або лангустів, різних овочів, паштетів, густих соусів. Він звичайно подається до початку обіду або вечері. Перший рецепт мильфея був опублікований французькою кулінаром Франсуа П'єром у 1651 році. Рецепт був доведений до досконалості відомим кондитером Марі-Антуаном Каремом.

Класичний мільфей


Тісто
Інгредієнти (для тесту):

  • 200 г натурального вершкового несолоного масла (і ще 100 грам);

  • 300 г пшеничного борошна;

  • щіпка солі;

  • трохи білого винного оцту;

  • 100 мл крижаної води.


  • Приготування:
    З цих інгредієнтів приготуємо класичне листкове тісто (процес нешвидкий, в кілька прийомів з 3-х кратним охолодженням). З розкатаного тіста будемо випікати коржі (бажано приблизно однакової форми) - печуться вони швидко, приблизно за 5 хвилин кожен при температурі 200?С. Спечені коржі можна розрізати на невеликі пластинки (якщо хочемо зібрати тістечка).
    Крем для мильфея
    Крем для мильфея готують у кількох варіантах. Найбільш поширений - крем на основі сиру «Маскарпоне», в який додають яєчні жовтки і трохи цукрової пудри. Оскільки «Маскарпоне» - це не стільки сир, скільки дуже густі і жирні вершки, десерт виходить досить калорійним. Інший варіант - заварний крем.
    Інгредієнти (для крему):

  • 150 г цукру;

  • 80 р борошна в/с;

  • 6 жовтків;

  • трохи ванілі та кориці;

  • столова ложка коньяку;

  • 08 л молока.


  • Приготування:
    Щоб приготувати крем, ретельно відділити жовтки від білків. З білків можна приготувати безе або зефір, а жовтки взобьем з цукровою пудрою, ваніллю і корицею. Потроху додавати борошно і перемішати до однорідності. Подогреем молоко, наллємо третину молока в жовтки і добре перемішати. Коли залишився молоко скипить, тонкою цівкою, безперервно помішуючи, наллємо в нього жовткову масу. Будемо варити, безперервно помішуючи, щоб крем не підгорів, до тих пір, поки крем не почне густіти. Увіллємо коньяк, перемішати і охладим крем. Щоб він був пластичним, можна додати 200 г вершкового масла до повного охолодження крему. Щоб приготувати ванільний мільфей, у молоко додають стручок ванілі, підігрівають, потім зчищають ваніль, а стручок видаляють. Коржі змащують остившім кремом, на нього укладають ягоди або фрукти.

    Мільфей з полуницею


    Ягідний мільфей - традиційний десерт, найчастіше його готують з полуницею або суницею. Полуничний мільфей - дуже ніжний, з'їсти його необхідно максимум через 5 годин після приготування, поки коржі не розмокли.
    Інгредієнти:

  • 400 г стиглої полуниці;

  • упаковка листкового тіста;

  • 200 г цукрової пудри;

  • вершки 30% жирності (500 мл) або заварний крем, приготований за рецептом, вказаною вище.

  • Мільфей: рецепт

    Приготування:
    Листкове розкотимо тісто в тонкий пласт, виріжемо коржі потрібної форми, наколем їх виделкою і спечемо до готовності. Вершки добре охладим і взобьем з цукром. Полуницю промиємо, коли ягоди стечуть, видалимо плодоніжки і разрежем кожну ягоду на 2-3 частини. На коржі нанесемо збиті вершки або заварний крем, укладемо ягоди. Десерт може бути довільної висоти. Мільфей з малиною теж виходить дуже смачним, при цьому можна використовувати як ягоди, так і ягідний мус. Головне - ягоди повинні бути не пошкодженими і не переспевшими.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирний крем
    Сирний крем
    Сирний крем є одним з найбільш дієтичних десертів. Сам по собі сир і так дуже корисний, а в поєднанні з фруктами, шоколадом, згущеним молоком або
    Фруктовий крем
    Фруктовий крем
    Фруктовий крем може виступати як в якості самостійного десерту, так і використовуватися у вигляді начинки для тортів чи тістечок. У нашій статті ми
    Бісквіт з полуницею
    Бісквіт з полуницею
    Бісквіт з полуницею - це воістину легке і ніжне ласощі. Такий простий десерт сподобатися ласунам і не тільки. Оригінальні рецепти його створення
    Панакота: рецепт
    Панакота: рецепт
    Панакота - класичний італійський десерт, який ви зустрінете в меню будь-піцерії. Між тим, приготувати панакоту можна і самостійно, це зовсім неважко.
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.
    Торт "Естерхазі": рецепт
    Торт "Естерхазі": рецепт
    Торт «Естерхазі» знайомий всім любителям солодкого. Цей десерт був популярний в радянський час і не втратив своєї популярності і в наші дні. Втім,