Мільфей: рецепт

Класичний мільфей
Тісто
Інгредієнти (для тесту):
Приготування:
З цих інгредієнтів приготуємо класичне листкове тісто (процес нешвидкий, в кілька прийомів з 3-х кратним охолодженням). З розкатаного тіста будемо випікати коржі (бажано приблизно однакової форми) - печуться вони швидко, приблизно за 5 хвилин кожен при температурі 200?С. Спечені коржі можна розрізати на невеликі пластинки (якщо хочемо зібрати тістечка).
Крем для мильфея
Крем для мильфея готують у кількох варіантах. Найбільш поширений - крем на основі сиру «Маскарпоне», в який додають яєчні жовтки і трохи цукрової пудри. Оскільки «Маскарпоне» - це не стільки сир, скільки дуже густі і жирні вершки, десерт виходить досить калорійним. Інший варіант - заварний крем.
Інгредієнти (для крему):
Приготування:
Щоб приготувати крем, ретельно відділити жовтки від білків. З білків можна приготувати безе або зефір, а жовтки взобьем з цукровою пудрою, ваніллю і корицею. Потроху додавати борошно і перемішати до однорідності. Подогреем молоко, наллємо третину молока в жовтки і добре перемішати. Коли залишився молоко скипить, тонкою цівкою, безперервно помішуючи, наллємо в нього жовткову масу. Будемо варити, безперервно помішуючи, щоб крем не підгорів, до тих пір, поки крем не почне густіти. Увіллємо коньяк, перемішати і охладим крем. Щоб він був пластичним, можна додати 200 г вершкового масла до повного охолодження крему. Щоб приготувати ванільний мільфей, у молоко додають стручок ванілі, підігрівають, потім зчищають ваніль, а стручок видаляють. Коржі змащують остившім кремом, на нього укладають ягоди або фрукти.
Мільфей з полуницею
Ягідний мільфей - традиційний десерт, найчастіше його готують з полуницею або суницею. Полуничний мільфей - дуже ніжний, з'їсти його необхідно максимум через 5 годин після приготування, поки коржі не розмокли.
Інгредієнти:

Приготування:
Листкове розкотимо тісто в тонкий пласт, виріжемо коржі потрібної форми, наколем їх виделкою і спечемо до готовності. Вершки добре охладим і взобьем з цукром. Полуницю промиємо, коли ягоди стечуть, видалимо плодоніжки і разрежем кожну ягоду на 2-3 частини. На коржі нанесемо збиті вершки або заварний крем, укладемо ягоди. Десерт може бути довільної висоти. Мільфей з малиною теж виходить дуже смачним, при цьому можна використовувати як ягоди, так і ягідний мус. Головне - ягоди повинні бути не пошкодженими і не переспевшими.
Рекомендуємо добрі рецепти

Сирний крем
Сирний крем є одним з найбільш дієтичних десертів. Сам по собі сир і так дуже корисний, а в поєднанні з фруктами, шоколадом, згущеним молоком або

Фруктовий крем
Фруктовий крем може виступати як в якості самостійного десерту, так і використовуватися у вигляді начинки для тортів чи тістечок. У нашій статті ми

Бісквіт з полуницею
Бісквіт з полуницею - це воістину легке і ніжне ласощі. Такий простий десерт сподобатися ласунам і не тільки. Оригінальні рецепти його створення

Панакота: рецепт
Панакота - класичний італійський десерт, який ви зустрінете в меню будь-піцерії. Між тим, приготувати панакоту можна і самостійно, це зовсім неважко.

Тірамісу з полуницею
Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.

Торт "Естерхазі": рецепт
Торт «Естерхазі» знайомий всім любителям солодкого. Цей десерт був популярний в радянський час і не втратив своєї популярності і в наші дні. Втім,