Як приготувати панакоту?
Панакота - десерт, який прийшов до нас з Італії. Як і всі середземноморські страви, вона дуже вишукана, але досить проста в приготуванні. Її основу складають всього два інгредієнти: вершки і желатин. А щоб урізноманітнити смакову палітру десерту, включіть свою фантазію і додайте фрукти, ягоди, солодкі сиропи і соуси. Давайте розглянемо з вами більш детально як приготувати панакоту в домашніх умовах.
Інгредієнти:
вершки 33% - 400 мл;
цукор - 150 г;
желатин - 15 г;
вода - 200 мл;
яєчний жовток - 2 шт.;
ваніль - 1 стручок;
листя м'яти;
ягоди і фрукти - за бажанням.
Приготування
Желатин заздалегідь висипаємо в миску, замочуємо в прохолодній воді і залишаємо розбухати приблизно на 2 години. Стручок ванілі розрізаємо вздовж і розгортаємо стулки. Гострим ножем акуратно відокремлюємо все насіння. Тепер відміряємо рівно 350 мл вершків, вливаємо їх у каструлю з товстим дном і додаємо насіння ванілі і цукровий пісок. Ретельно перемішуємо суміш і ставимо на середній вогонь. Доводимо вершки до кипіння, але не кип'ятимо. Коли вони добре прогріються, знімаємо з вогню і проціджуємо все через декілька шарів марлі.
Вершки з'єднуємо з курячими жовтками і перемішуємо масу до однорідності вилочкою, не збиваючи. Набряклий желатин добре віджимаємо, зливши зайву воду. Потім додаємо його в вершково-яєчну масу і знову перемішуємо. Після цього акуратно вливаємо теплі вершки і знову ставимо посуд на плиту. Включаємо мінімальний вогонь, нагріваємо і як тільки вершки почнуть закипати, вимикаємо вогонь. Ставимо каструлю з сумішшю на стіл і залишаємо остигати до кімнатної температури. Через 15-20 хвилин, коли вершки досить охолонуть, переливаємо їх у чашу міксера і збиваємо на самій високій швидкості протягом 1-2 хвилин.
Потім опускаємо посуд для збивання у велику каструлю, наповнену крижаною водою приблизно на одну третину, щоб вийшла холодна «водяна баня». Продовжуємо збивати панакоту міксером до тих пір, поки маса повністю не охолоне.
Тепер беремо невеликі прозорі піали, формочки для кексів, красиві фужери або іншу порційний посуд. Злегка змащуємо їх усередині рослинним маслом і розливаємо суміш по формочках. Ставимо десерт в холодильник приблизно на 4-5 годин. Діставши готову панакоту, опускаємо форми на декілька секунд у гарячу воду, а потім акуратно перевертаємо їх на тарілки. Прикрашаємо ласощі свіжими ягодами і шматочками фруктів.
Інгредієнти:
вершки - 15 ст.;
молоко - 1 ст.;
швидкорозчинний желатин - 2 ст. ложки;
яйце - 1 шт.;
цукор - 05 склянки;
джем - для прикраси.
Приготування
Отже, спочатку насипаємо в мисочку желатин, заливаємо його невеликою кількістю гарячої води і відставляємо набухати. Цим часом збиваємо міксером курячий жовток з половиною порції цукру. Окремо кип'ятимо молоко, охолодити і змішати зі збитим жовтком. Потім ставимо цю суміш на слабенький вогонь, доводимо до кипіння і як тільки маса загусне, знімаємо з плити і охолодити. Далі гарненько збиваємо вершки з цукром і виливаємо крем в яєчно-молочну суміш разом з желатином. Всі інгредієнти перемішуємо і проціджуємо через сито.
Розливаємо масу по формах, ставимо на 2 години на холод для застигання. Щоб красиво викласти десерт на блюдо, тримаємо формочку кілька секунд в гарячої води і швидким рухом перевертаємо на тарілку. При подачі поллємо панакоту вишневим сиропом, посипаємо тертим шоколадом, конфітюром або використовуємо інші фруктові сиропи.
Як приготувати смачний десерт «Панакота»?
Інгредієнти:
Приготування
Желатин заздалегідь висипаємо в миску, замочуємо в прохолодній воді і залишаємо розбухати приблизно на 2 години. Стручок ванілі розрізаємо вздовж і розгортаємо стулки. Гострим ножем акуратно відокремлюємо все насіння. Тепер відміряємо рівно 350 мл вершків, вливаємо їх у каструлю з товстим дном і додаємо насіння ванілі і цукровий пісок. Ретельно перемішуємо суміш і ставимо на середній вогонь. Доводимо вершки до кипіння, але не кип'ятимо. Коли вони добре прогріються, знімаємо з вогню і проціджуємо все через декілька шарів марлі.
Вершки з'єднуємо з курячими жовтками і перемішуємо масу до однорідності вилочкою, не збиваючи. Набряклий желатин добре віджимаємо, зливши зайву воду. Потім додаємо його в вершково-яєчну масу і знову перемішуємо. Після цього акуратно вливаємо теплі вершки і знову ставимо посуд на плиту. Включаємо мінімальний вогонь, нагріваємо і як тільки вершки почнуть закипати, вимикаємо вогонь. Ставимо каструлю з сумішшю на стіл і залишаємо остигати до кімнатної температури. Через 15-20 хвилин, коли вершки досить охолонуть, переливаємо їх у чашу міксера і збиваємо на самій високій швидкості протягом 1-2 хвилин.
Потім опускаємо посуд для збивання у велику каструлю, наповнену крижаною водою приблизно на одну третину, щоб вийшла холодна «водяна баня». Продовжуємо збивати панакоту міксером до тих пір, поки маса повністю не охолоне.
Тепер беремо невеликі прозорі піали, формочки для кексів, красиві фужери або іншу порційний посуд. Злегка змащуємо їх усередині рослинним маслом і розливаємо суміш по формочках. Ставимо десерт в холодильник приблизно на 4-5 годин. Діставши готову панакоту, опускаємо форми на декілька секунд у гарячу воду, а потім акуратно перевертаємо їх на тарілки. Прикрашаємо ласощі свіжими ягодами і шматочками фруктів.
Як приготувати панакоту будинку?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку насипаємо в мисочку желатин, заливаємо його невеликою кількістю гарячої води і відставляємо набухати. Цим часом збиваємо міксером курячий жовток з половиною порції цукру. Окремо кип'ятимо молоко, охолодити і змішати зі збитим жовтком. Потім ставимо цю суміш на слабенький вогонь, доводимо до кипіння і як тільки маса загусне, знімаємо з плити і охолодити. Далі гарненько збиваємо вершки з цукром і виливаємо крем в яєчно-молочну суміш разом з желатином. Всі інгредієнти перемішуємо і проціджуємо через сито.
Розливаємо масу по формах, ставимо на 2 години на холод для застигання. Щоб красиво викласти десерт на блюдо, тримаємо формочку кілька секунд в гарячої води і швидким рухом перевертаємо на тарілку. При подачі поллємо панакоту вишневим сиропом, посипаємо тертим шоколадом, конфітюром або використовуємо інші фруктові сиропи.
Рекомендуємо добрі рецепти
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
Желе з заморожених ягід
Ягідне желе - незвичайний, дуже смачний і корисний десерт, який при правильному приготуванні зберігає смак свіжих ягід. Такий десерт можна
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
Панакота: рецепт
Панакота - класичний італійський десерт, який ви зустрінете в меню будь-піцерії. Між тим, приготувати панакоту можна і самостійно, це зовсім неважко.
Полунична панакота
Панакота - це смачне італійське ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. І зараз ми розповімо, як зробити полуничну панакоту. Читайте наші
Шоколадна панакота
Панакота - популярний у всьому світі італійський десерт. Урізноманітнити його смак можна додаванням ягід, горіхів, барвників. І сьогодні ми