Панакота - відомий і популярний у всьому світі десерт, родом з Італії. Урізноманітнити смак цих ласощів можна по-різному: додати ягоди, горіхи, барвники і т. д. Ми пропонуємо вам приготувати шоколадну панакоту.
Рецепт шоколадної панакоти
Інгредієнти: молоко - 100 мл; вершки - 300 мл; цукор - 80 г; шоколад чорний - 100 г; цукор ванільний - за смаком; сухий желатин - 2 ч. ложки. Приготування Давайте розберемося, як приготувати панакоту . Желатин висипаємо в миску, заливаємо холодною водою і залишаємо розбухати. Цим часом змішуємо вершки з молоком, висипаємо звичайний і ванільний цукор. Ставимо посуд на вогонь і доводимо суміш майже до кипіння. Після цього прибираємо з вогню і виливаємо желатин. Гарненько розмішуємо, щоб усі крупинки повністю розчинилися. Шоколад нарізаємо шматочками, викладаємо в крем, ретельно розмішуємо до однорідності. Тепер обережно розливаємо суміш, що вийшла в маленькі формочки і ставимо в холодильник до повного застигання. Потім ємності з панакотою опускаємо на кілька секунд в окріп і швиденько перевертаємо на блюдце. Готовий десерт прикрашаємо ягодами і поливаємо карамеллю або сиропом.
Панакота з шоколадом та горіхами
Інгредієнти: шоколад молочний з горіхами - 100 г; молоко - 450 мл; сухий желатин - 2 ч. ложки; волоські горіхи - за бажанням; цукор - 2 ст. ложки; ванілін - за смаком. Приготування Шоколад ламаємо на дрібні шматочки, кидаємо в каструлю і наливаємо приблизно 50 мл молока. Потім розтоплюємо в мікрохвильовці або ставимо на водяну баню, після чого суміш трохи охолоджуємо.
В морозилку ставимо під невеликим нахилом стакани, акуратно розливаємо в них розтоплений шоколад і залишаємо в морозильній камері до повного застигання. За цей час склянки намагайтеся не чіпати і не рухати з місця. Желатин замочуємо в 50 мл молочка, а сталеве залишився молоко виливаємо в ківш і ставимо на слабенький вогонь, додавши за смаком ванільний цукор.
Потім знімаємо молоко з вогню, трохи охолодити і виливаємо набряклий желатин. Ретельно все перемішуємо ложкою до повного розчинення крупинок і однорідності. Тепер даємо суміші трохи охолонути, виймаємо стакани з морозилки і виливаємо в них вершкову суміш. Тепер знову прибираємо стакани в морозильник і залишаємо їх там до повного застигання. Готову шоколадну панакоту посипаємо шоколадом і подрібненими волоськими горіхами.