Безсумнівно, шоколад - це король усіх десертів. Його люблять абсолютно всі. Сьогодні на наш вибір надано безліч різних марок і видів шоколаду, але іноді хочеться чогось особливого, наприклад, зробити шоколад в домашніх умовах. Саме про приготуванні шоколаду будинку, ми і хочемо вам розповісти.
Як зробити домашній шоколад?
Це рецепт гіркого шоколаду для тих, хто любить особливі десерти.
Інгредієнти: какао порошок - 100 г; вода - 5 ст. ложок; вершкове масло - 50 г; цукор - 3 ст. ложки. Приготування В невелике каструльці змішайте воду, цукор і какао. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи. Як тільки суміш закипить, проваріть ще 5 хвилин і додайте вершкове масло. Перемішайте до повного розчинення масла, потім шоколад вилийте в заздалегідь приготовану форму. Дайте ласощів трохи охолонути, розрівняйте ножем поверхню, потім поставте форму з шоколадом в холодильник для застигання.
При бажанні ви можете додати в шоколад горіхи або родзинки. Також для приготування, замість води можете долити міцну каву, тоді шоколад вийде з ароматом кави та більш насиченим смаком.
Як зробити молочний шоколад?
Все-таки більшість солодкоїжок воліють молочний шоколад. Його ніжний вершковий смак не порівняти ні з чим. Без сумніву такий шоколад як в магазині у вас не вийде, але молочний шоколад, зроблений будинку, нічим не поступається по яскравості смаку магазинного. У цьому рецепті ми розповімо, як зробити молочний шоколад будинку.
Інгредієнти: сухе молоко - 250 г; цукор - 500 г; какао - 70 г; вода - 150 мл; вершкове масло - 100 р. Приготування У каструльку висипте цукор, налийте воду і зваріть сироп. Коли він почне кипіти, всипте сухе молоко і какао. Добре перемішайте і додайте вершкове масло. Помішуючи, дочекайтеся, поки масло повністю не розтане, потім зніміть каструлю з вогню. Скляну форму для випікання змастіть вершковим маслом і вилийте в неї гарячий шоколад. Ніж трохи змастіть маслом і акуратно розрівняйте шоколадну поверхню. Залиште шоколад застигати при кімнатній температурі. Коли він застигне, можете нарізати його скибочками або фігурками - як вам більше подобається.
Як приготувати білий шоколад?
Какао-масло для даного рецепту ви зможете знайти в аптеці. Навіть якщо в процесі готування ви покладете його трохи більше, не переживайте - це ніяк не зашкодить вашому шоколаду, а тільки зробить його ще смачніше.
Інгредієнти: какао-масло - 100 г; сухе молоко - 100 г; цукрова пудра - 100 г; ванілін - 15 р. Приготування Масло-какао подрібніть, і поставте на водяну баню. Коли масло розтопиться, додайте сухе молоко, ваніль і цукрову пудру. Не забувайте постійно помішувати. Перемішайте все міксером на середній швидкості, не знімаючи з водяної бані. Цукор повинен добре розчинитися. У заздалегідь підготовлену силіконову форму вилийте шоколадну масу і приберіть на годину в холодильник.
Якщо вже ви зібралися робити шоколад будинку, то вам потрібно прислухатися до кількох порад.
Якщо ви віддаєте перевагу м'який шоколад, то ставити його краще в холодильник, якщо ж надає перевагу твердий, то сміливо відправляйте його в морозилку. Якщо ви хочете отримати якомога більше натуральний продукт, то додайте мед замість цукру. Тільки в цьому випадку мед найкраще додавати, коли шоколад вже знятий з вогню і трохи охолов. Просто введіть мед в шоколадну масу і збийте міксером. Щоб ваш шоколад виглядав вишуканими при подачі, розливайте його у форму для льоду або ж у спеціальні силіконові форми для цукерок і мармеладу.