Грильяж - рецепт
Кожен ласун знає і любить «Грильяж», який буває твердим і хрустким, а буває м'яким і тягучим. Якщо ви хочете приготувати цей десерт будинку, ми пропонуємо вам на вибір рецепти м'якого і твердого «Грильяжу».
Інгредієнти:
очищені волоські горіхи - 300 г;
мед - 160-200 г;
цукор - 200 г;
какао - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 100 г;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
гіркий шоколад - 200 р.
Приготування
Волоські горіхи трохи подрібнити качалкою. У каструлю покладіть цукор, мед, какао і поставте її на повільний вогонь. Після того, як цукор розчиниться, додайте в каструлю горіхи, і доведіть масу до кипіння, постійно помішуючи, а потім зменшіть вогонь і варіть ще близько 10-15 хвилин, теж весь час мішаючи.
Зніміть каструлю з вогню, додайте в неї лимонний сік, розм'якшене вершкове масло і гарненько все перемішайте. Отриману масу трохи остудіть, а потім відправте в холодильник на кілька годин.
Дістаньте масу з холодильника, сформуйте невеликі круглі цукерки і знову поставте їх в холод мінімум на годину. У цей час розтопити чорний шоколад. Дістаньте цукерки, занурте кожну шоколад і викладіть на фольгу. Потім знову поставте їх у холодильник, щоб шоколад застиг, і пригощайтеся.
Інгредієнти:
кедрові горіхи - 200 г;
вода - 40 мл;
цукор - 200 г;
вершкове масло - 40 г;
мед - 70 г;
сіль - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 1 ст. ложка.
Приготування
Цукор, воду і вершкове масло в каструлі з'єднайте і поставте на повільний вогонь. Коли масло почне танути, додайте мед і варити, весь час помішуючи, так як ваша карамель буде сильно пінитися. Після того, як піна зменшиться, додайте в неї лимонний сік і варіть, поки маса не стане золотистого кольору.
Горіхи підсушіть на сковороді і залийте їх карамеллю. Перемішайте все гарненько і вилийте цю масу на деко, застелений пергаментним папером, змазаним олією. Залиште грильяж застигати, а коли він буде готовий, поломайте на шматочки. Отримані цукерки «Кедровий грильяж» будуть твердими і дуже хрусткими.
Цукерки «М'який грильяж»
Інгредієнти:
Приготування
Волоські горіхи трохи подрібнити качалкою. У каструлю покладіть цукор, мед, какао і поставте її на повільний вогонь. Після того, як цукор розчиниться, додайте в каструлю горіхи, і доведіть масу до кипіння, постійно помішуючи, а потім зменшіть вогонь і варіть ще близько 10-15 хвилин, теж весь час мішаючи.
Зніміть каструлю з вогню, додайте в неї лимонний сік, розм'якшене вершкове масло і гарненько все перемішайте. Отриману масу трохи остудіть, а потім відправте в холодильник на кілька годин.
Дістаньте масу з холодильника, сформуйте невеликі круглі цукерки і знову поставте їх в холод мінімум на годину. У цей час розтопити чорний шоколад. Дістаньте цукерки, занурте кожну шоколад і викладіть на фольгу. Потім знову поставте їх у холодильник, щоб шоколад застиг, і пригощайтеся.
«Кедровий грильяж» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Цукор, воду і вершкове масло в каструлі з'єднайте і поставте на повільний вогонь. Коли масло почне танути, додайте мед і варити, весь час помішуючи, так як ваша карамель буде сильно пінитися. Після того, як піна зменшиться, додайте в неї лимонний сік і варіть, поки маса не стане золотистого кольору.
Горіхи підсушіть на сковороді і залийте їх карамеллю. Перемішайте все гарненько і вилийте цю масу на деко, застелений пергаментним папером, змазаним олією. Залиште грильяж застигати, а коли він буде готовий, поломайте на шматочки. Отримані цукерки «Кедровий грильяж» будуть твердими і дуже хрусткими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зефір в домашніх умовах
Любите зефір, але не хочете часто балувати себе купівельними варіантом цього ласощі? Тоді вам доведеться за смаком наші рецепти зефіру. Приготувати
Як приготувати шоколад?
Дана стаття буде дуже цікава всім, оскільки в ній ми розглянемо приготування шоколаду, як звичайного чорного, так і молочного і навіть білого. А ще
Вишня в шоколаді
Вишня в шоколаді - це дивовижно смачні шоколадні цукерки, які хочеться їсти знову і знову. Любите це ласощі? Тоді вам точно сподобається наша стаття.
Молочні іриски
Приготування домашніх цукерок - це аж ніяк не прерогатива досвідченого кондитера. Ласощі у вигляді молочних ірисок з нашого рецепта під силу
«Грильяж» в домашніх умовах
Цукерки «Грильяж» відомі всім і кожному, адже вони такі смачні, що відірватися просто неможливо. Однак покупні ласощі швидко закінчуються, тому
«Грильяж» в домашніх умовах
Цукерки «Грильяж» відомі всім і кожному, адже вони такі смачні, що відірватися просто неможливо. Однак покупні ласощі швидко закінчуються, тому