Вернуться назад Распечатать

Грильяж - рецепт

Грильяж - рецепт
Кожен ласун знає і любить «Грильяж», який буває твердим і хрустким, а буває м'яким і тягучим. Якщо ви хочете приготувати цей десерт будинку, ми пропонуємо вам на вибір рецепти м'якого і твердого «Грильяжу».

Цукерки «М'який грильяж»


Інгредієнти:

  • очищені волоські горіхи - 300 г;

  • мед - 160-200 г;

  • цукор - 200 г;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 100 г;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • гіркий шоколад - 200 р.


  • Приготування
    Волоські горіхи трохи подрібнити качалкою. У каструлю покладіть цукор, мед, какао і поставте її на повільний вогонь. Після того, як цукор розчиниться, додайте в каструлю горіхи, і доведіть масу до кипіння, постійно помішуючи, а потім зменшіть вогонь і варіть ще близько 10-15 хвилин, теж весь час мішаючи.
    Зніміть каструлю з вогню, додайте в неї лимонний сік, розм'якшене вершкове масло і гарненько все перемішайте. Отриману масу трохи остудіть, а потім відправте в холодильник на кілька годин.
    Дістаньте масу з холодильника, сформуйте невеликі круглі цукерки і знову поставте їх в холод мінімум на годину. У цей час розтопити чорний шоколад. Дістаньте цукерки, занурте кожну шоколад і викладіть на фольгу. Потім знову поставте їх у холодильник, щоб шоколад застиг, і пригощайтеся.

    «Кедровий грильяж» - рецепт


    Інгредієнти:

  • кедрові горіхи - 200 г;

  • вода - 40 мл;

  • цукор - 200 г;

  • вершкове масло - 40 г;

  • мед - 70 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка.

  • Грильяж - рецепт

    Приготування
    Цукор, воду і вершкове масло в каструлі з'єднайте і поставте на повільний вогонь. Коли масло почне танути, додайте мед і варити, весь час помішуючи, так як ваша карамель буде сильно пінитися. Після того, як піна зменшиться, додайте в неї лимонний сік і варіть, поки маса не стане золотистого кольору.
    Горіхи підсушіть на сковороді і залийте їх карамеллю. Перемішайте все гарненько і вилийте цю масу на деко, застелений пергаментним папером, змазаним олією. Залиште грильяж застигати, а коли він буде готовий, поломайте на шматочки. Отримані цукерки «Кедровий грильяж» будуть твердими і дуже хрусткими.