Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадне масло в домашніх умовах

Шоколадне масло в домашніх умовах

18-01-2015, 20:41
2 761
Шоколадне масло в домашніх умовах
Шоколадне масло можна купити в магазині, але зараз його смак зовсім не той, що був багато років тому. Таке масло, приготоване будинку не містить консервантів, стабілізаторів, ароматизаторів та іншої хімії. Домашнє шоколадне масло зі спокійною душею можна давати дітям і самим насолоджуватися чудовим смаком. Нижче розповімо вам декілька найбільш популярних рецептів приготування цих ласощів в домашніх умовах.

Як зробити домашнє шоколадне масло?


Інгредієнти:

  • темний шоколад - 100 г;

  • вершкове масло - 250 г;

  • молоко - 1 ч. ложка;

  • какао - 1 ч. ложка;

  • ванілін - 8 г;

  • цукрова пудра;

  • коньяк - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Плитку чорного шоколаду розламуємо на шматочки, додаємо молоко і розтоплюємо на водяній бані. У гарячий шоколад додаємо какао, ванільний цукор і цукрову пудру. Масу добре перемішуємо і даємо їй трохи охолонути. В теплу шоколадну суміш додаємо м'яке вершкове масло. Добре збиваємо суміш ложкою до отримання однорідної блискучої маси і додаємо коньяк пробуємо на цукор, якщо масло виходить не дуже солодким, додаємо ще цукрової пудри. Для пікантності шоколадного масла можна додати подрібнені волоські горіхи, корицю. Викладаємо наше масло в контейнер і відправляємо в холодильник для застигання.

    Смачне шоколадне масло


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 200 г;

  • молочний шоколад - 30 г;

  • цукрова пудра - 4 ст. ложки;

  • какао - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Вершкове масло витягуємо з холодильника і залишаємо на 20 хвилин в теплому місці, масло повинно бути дуже м'яким і навіть подтечь. Шоколад ламаємо на маленькі шматочки, складаємо в невелику ємність і ставимо на водяну баню. Нагріте шоколад розмішуємо до повного розчинення.
    Шоколадне масло в домашніх умовах
    Знімаємо розтоплений шоколад з водяної бані, даємо йому трохи охолонути (5 хвилин). Тим часом, з'єднуємо м'яке вершкове масло з какао порошком і цукровою пудрою. Ретельно перемішуємо і розтираємо виделкою до однорідного кольору. Коли розтоплений шоколад стане теплим, потроху вливаємо його до масляної суміші і перемішуємо до однорідного кольору.
    Беремо форму відповідного розміру і застеляємо її харчовою плівкою. Викладаємо в неї шоколадну масу і розрівнюємо, накриваємо олії краями плівки і прибираємо його в морозилку на 20 хвилин. Після цього перекладаємо форму в холодильник і залишаємо ще на 15 хвилин. Домашнє шоколадне масло можна зберігати в холодильнику близько місяця.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати шоколад?
    Як приготувати шоколад?
    Дана стаття буде дуже цікава всім, оскільки в ній ми розглянемо приготування шоколаду, як звичайного чорного, так і молочного і навіть білого. А ще
    Шоколадне морозиво
    Шоколадне морозиво
    Любителів шоколадного морозива дуже багато. Якщо ви до них ставитеся, то не варто купувати дане ласощі, а робити його будинку. Рецепти зараз ми вам
    Шоколадне суфле
    Шоколадне суфле
    З чого нам тільки не доводилося готувати суфле: з сиру, м'яса, овочів і фруктів, а ось до класичного - шоколадного - так справа і не дійшла. У цій
    Шоколадне желе
    Шоколадне желе
    Дуже ніжне і повітряне ласощі - шоколадне желе, буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане, як морозиво, желе чудово освіжає в літню
    Шоколадне печиво - рецепт
    Шоколадне печиво - рецепт
    Коли хочеться солоденького - не варто собі відмовляти. Краще спекти хрустке шоколадне печиво, смак якого запам'ятається вам надовго. Рецепти даного
    Шоколадне парфе
    Шоколадне парфе
    Парфе - це популярна страва французької кухні, головним компонентом якого є збиті вершки. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне шоколадне