Діжонська гірчиця - прекрасне доповнення до м'яса, риби, різноманітних салатів. Готується вона традиційно з коричневих або чорних насіння гірчиці з додаванням білого вина і інших прянощів. Давайте розглянемо з вами, як правильно зробити її в домашніх умовах.
Рецепт діжонської гірчиці
Інгредієнти: насіння коричневою гірчиці 4 ст. ложки; насіння жовтої гірчиці 4 ст. ложки; біле сухе вино - 05 ст.; білий винний оцет - 05 ст.; сіль дрібна - 05 ч. ложки. Приготування Насіння гірчиці висипаємо в скляну миску, вливаємо вино і оцет. Потім накриваємо суміш харчовою плівкою і залишаємо постояти приблизно добу при кімнатній температурі. Після цього перекладаємо вміст посуду в чашу блендера, підсолюємо за смаком і збиваємо до отримання однорідної кремоподібної консистенції. Далі перекладаємо масу в чисту скляну баночку, закручуємо кришкою і прибираємо в холодильник. Готову гірчицю можна подавати на стіл через 12 годин.
Діжонська гірчиця з медом в домашніх умовах
Інгредієнти: олія ріпакова - 1 ст. ложка; базилік - 1 ст. ложка; сухе біле вино - 15 ст.; цибулина - 1 шт.; часник - 3 зубчики; суха гірчиця - 130 г; сіль - 2 ч. ложки; мед - 3 ст. ложки. Приготування Цибуля і часник чистимо і разом з базиліком подрібнюємо ножем. У каструльку з антипригарним покриттям вливаємо біле вино і висипаємо підготовлені інгредієнти. Потім кип'ятимо все і варимо на повільному вогні хвилин 5. Приготовану суміш остуджуємо, проціджуємо через ситечко, а все інше викидаємо. Далі, постійно помішуючи, додаємо гірчичний порошок і перемішуємо, поки маса не стане однорідною. Тепер вводимо акуратненько рапсове масло, кладемо мед і солимо за смаком. Після цього ставимо суміш на повільний вогонь і проварюємо до загустіння. Перекладаємо гірчицю в чисту баночку, остуджуємо повністю і прибираємо на 24 години в холодильник.
Як приготувати діжонську гірчицю з корицею?
Інгредієнти: насіння білої гірчиці - 150 г; фільтрована вода - 05 склянки; мед - 1 ч. ложка; кориця - щіпка; гвоздика - 2 шт.; оцет винний - 1 ч. ложка; олія оливкова - 1 ч. ложка; спеції. Приготування У каструлю кладемо прованські трави, гвоздику, вливаємо трохи води і ставимо на вогонь закипати. Далі підсолюємо за смаком і варимо хвилинки 2. У пиалке раздавливаем ступкою насіння білої гірчиці, висипаємо їх у баночку і заливаємо процідженої водяній ароматною сумішшю. Потім додаємо мед, кидаємо щіпку кориці, вливаємо оцет і оливкове масло. Все ретельно перемішуємо, остуджуємо гірчицю і прибираємо в холодильник.