Соус для шашлику
Справжні любителі шашлику знають, що м'ясо потрібно обов'язково подавати тільки зі спеціальним соусом: в міру гостреньким і соковитим. На пікніках смажене м'ясо найчастіше їдять з майонезом або кетчупом . Але якщо ви витратите трохи свого часу і приготуєте домашній соус, то забезпечите собі розкішну трапезу.
Інгредієнти:
томатна паста - 1 л;
вода - 1 ст.;
цибулина - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
зелень кропу - 50 г;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
чорний мелений перець - щіпка.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати соус до шашлику. Отже, томатну пасту кладемо в каструлю, заливаємо теплою водою, гарненько розмішуємо і ставимо на слабенький вогонь. Доводимо суміш до кипіння, після чого висипаємо цукровий пісок, сіль, подрібнену зелень, дрібно нашатковану цибулю і мелений перчик. Даємо соусу прокипіти приблизно хвилин 5 а потім знімаємо каструлю з вогню. У трохи остигнула масу кладемо роздавлені зубчики часничку і залишаємо до повного охолодження. Ось і все, дивовижний соус для шашлику з свинини і яловичини готовий!
Інгредієнти:
сметана - 300 мл;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
м'ясний бульйон - 05 ст.;
борошно - 1 ст. ложка;
зелень кропу - за бажанням;
спеції - за смаком.
Приготування
На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, а потім обсмажуємо до золотистого кольору борошно. Потім обережно виливаємо розігрітий м'ясний бульйон і уварюємо масу, щоб вона трохи загусла. Далі додаємо сметану і готуємо соус ще протягом 3 хвилин, додавши подрібнену свіжу зелень, сіль і перець.
Інгредієнти:
біле сухе вино - 120 мл;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
майонез - 250 мл;
цибулина - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
гірчиця - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Цибулю і часник чистимо від луски і дуже дрібненько ріжемо, або подрібнюємо їх у блендері. Потім викладаємо масу на сковороду з розтопленим вершковим маслом і злегка обсмажуємо. Далі в цибульну суміш вливаємо біле сухе вино, перемішуємо і уварюємо соус на слабенькому вогні до тих пір, поки рідина не зменшиться в обсязі рівно в 2 рази. Тільки тоді викладаємо майонез, додаємо лимонний сік, цукор, гірчицю і солимо за смаком. Подаємо готовий білий соус охолодженим до м'яса або курки.
Томатний соус для шашлику
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати соус до шашлику. Отже, томатну пасту кладемо в каструлю, заливаємо теплою водою, гарненько розмішуємо і ставимо на слабенький вогонь. Доводимо суміш до кипіння, після чого висипаємо цукровий пісок, сіль, подрібнену зелень, дрібно нашатковану цибулю і мелений перчик. Даємо соусу прокипіти приблизно хвилин 5 а потім знімаємо каструлю з вогню. У трохи остигнула масу кладемо роздавлені зубчики часничку і залишаємо до повного охолодження. Ось і все, дивовижний соус для шашлику з свинини і яловичини готовий!
Рецепт сметанного соусу до шашлику
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, а потім обсмажуємо до золотистого кольору борошно. Потім обережно виливаємо розігрітий м'ясний бульйон і уварюємо масу, щоб вона трохи загусла. Далі додаємо сметану і готуємо соус ще протягом 3 хвилин, додавши подрібнену свіжу зелень, сіль і перець.
Рецепт білого соусу для шашлику
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і часник чистимо від луски і дуже дрібненько ріжемо, або подрібнюємо їх у блендері. Потім викладаємо масу на сковороду з розтопленим вершковим маслом і злегка обсмажуємо. Далі в цибульну суміш вливаємо біле сухе вино, перемішуємо і уварюємо соус на слабенькому вогні до тих пір, поки рідина не зменшиться в обсязі рівно в 2 рази. Тільки тоді викладаємо майонез, додаємо лимонний сік, цукор, гірчицю і солимо за смаком. Подаємо готовий білий соус охолодженим до м'яса або курки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатний соус - рецепт
Томатний соус - це один з найпоширеніших соусів для додання смаку і аромату різних страв: піцу, спагетті і т. д. Давайте розглянемо декілька простих,
Винний соус
Соуси відмінно доповнюють м'ясні, рибні і овочеві страви. Різновидів таких заправок дуже багато. І сьогодні ми поговоримо про винному соусі. У нашій
Цибулевий соус
Цибулевий соус - чудове доповнення до будь-яких рибних, м'ясних і овочевих страв. Він надає стравам ніжність, особливий смак і аромат. У нашій статті
М'ясний соус
М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і
Спеції для шашлику
В приготуванні шашлику дуже багато залежить від суміші спецій, яку ви будете використовувати при маринуванні. Шашлик маринований своїми руками завжди
Маринад для шашлику з курки
І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,