Вернуться назад Распечатать

Соус для шашлику

Соус для шашлику
Справжні любителі шашлику знають, що м'ясо потрібно обов'язково подавати тільки зі спеціальним соусом: в міру гостреньким і соковитим. На пікніках смажене м'ясо найчастіше їдять з майонезом або кетчупом . Але якщо ви витратите трохи свого часу і приготуєте домашній соус, то забезпечите собі розкішну трапезу.

Томатний соус для шашлику


Інгредієнти:

  • томатна паста - 1 л;

  • вода - 1 ст.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • зелень кропу - 50 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • чорний мелений перець - щіпка.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати соус до шашлику. Отже, томатну пасту кладемо в каструлю, заливаємо теплою водою, гарненько розмішуємо і ставимо на слабенький вогонь. Доводимо суміш до кипіння, після чого висипаємо цукровий пісок, сіль, подрібнену зелень, дрібно нашатковану цибулю і мелений перчик. Даємо соусу прокипіти приблизно хвилин 5 а потім знімаємо каструлю з вогню. У трохи остигнула масу кладемо роздавлені зубчики часничку і залишаємо до повного охолодження. Ось і все, дивовижний соус для шашлику з свинини і яловичини готовий!

    Рецепт сметанного соусу до шашлику


    Інгредієнти:

  • сметана - 300 мл;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • м'ясний бульйон - 05 ст.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • зелень кропу - за бажанням;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, а потім обсмажуємо до золотистого кольору борошно. Потім обережно виливаємо розігрітий м'ясний бульйон і уварюємо масу, щоб вона трохи загусла. Далі додаємо сметану і готуємо соус ще протягом 3 хвилин, додавши подрібнену свіжу зелень, сіль і перець.

    Рецепт білого соусу для шашлику


    Інгредієнти:

  • біле сухе вино - 120 мл;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • майонез - 250 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • Соус для шашлику

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Цибулю і часник чистимо від луски і дуже дрібненько ріжемо, або подрібнюємо їх у блендері. Потім викладаємо масу на сковороду з розтопленим вершковим маслом і злегка обсмажуємо. Далі в цибульну суміш вливаємо біле сухе вино, перемішуємо і уварюємо соус на слабенькому вогні до тих пір, поки рідина не зменшиться в обсязі рівно в 2 рази. Тільки тоді викладаємо майонез, додаємо лимонний сік, цукор, гірчицю і солимо за смаком. Подаємо готовий білий соус охолодженим до м'яса або курки.