Шведський соус
У цій статті мова піде про соусах. Завдяки такому додатком можна поліпшити смак будь-якої страви, будь то смажене м'ясо, риба або десерт. Зараз ми розповімо, як приготувати шведський соус.
Цей соус універсальний, його можна подавати як до м'яса і птиці, так і до десертів.
Інгредієнти:
брусниця - 05 кг;
цукор - 150 г;
мелена кориця - 1 ст. ложка;
картопляний крохмаль - 15 г;
сухе біле вино - 100 мл
Приготування
У брусницю вливаємо 200 г води і ставимо каструльку на вогонь. Доводимо до кипіння.
Потім додаємо цукор і корицю, проварюємо хвилини 3. Тепер за допомогою блендера перетворюємо ягоди в пюре. Вливаємо сухе біле вино і трохи прогріваємо масу. Крохмаль розводимо в 30 мл води і тонкою цівкою вливаємо крохмальну суміш в соус, при цьому не перестаємо заважати. Доводимо брусничний соус до кипіння і відразу вимикаємо.
Інгредієнти:
бульйон рибний - 300 г;
вершки - 400 мл;
борошно - 15 ст. ложки;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
кріп - 30 г;
сіль, червоний мелений перець - за смаком.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо на сковороді, додаємо подрібнений кріп і пасеруємо його близько 3 хвилин. У рибний бульйон вливаємо сік лимона і перемішуємо. Проварюємо хвилин 15 потім проціджуємо. Додаємо вершки, кріп і доводимо до кипіння. Додаємо борошно і, помішуючи, варимо до загустіння. Сіль і перець додаємо за смаком.
Інгредієнти:
майонез - 300 г;
тертий хрін - 1 ст. ложка;
яблучне пюре - 600 г;
солодка гірчиця - за смаком.
Приготування
З'єднуємо всі інгредієнти і злегка збиваємо. Замість майонезу можна використовувати сметану або жирні вершки, збиті з соком лимона. Такий соус чудово підходить до смаженої птиці і м'яса.
Інгредієнти:
брусниця - 1 склянка;
мед - 2 ст. ложки;
крохмаль картопляний - 1 ч. ложка;
білий винний оцет - 1 ч. ложка;
бульйон - 15 склянки.
Приготування
Брусницю за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Додаємо в нього мед. В принципі, мед також можна замінити цукром. Вливаємо до отриманої масі м'ясний бульйон, залишивши близько 50 мл. В останньому холодному бульйоні розчиняємо крохмаль і добре перемішуємо. У брусничну масу вливаємо оцет і ставимо на вогонь. У гарячу суміш вливаємо розведений крохмаль і продовжуємо варити, помішуючи, близько 5 хвилин після закипання. У даному рецепті бульйон можна замінити водою.
Шведський брусничний соус до м'яса
Цей соус універсальний, його можна подавати як до м'яса і птиці, так і до десертів.
Інгредієнти:
Приготування
У брусницю вливаємо 200 г води і ставимо каструльку на вогонь. Доводимо до кипіння.
Потім додаємо цукор і корицю, проварюємо хвилини 3. Тепер за допомогою блендера перетворюємо ягоди в пюре. Вливаємо сухе біле вино і трохи прогріваємо масу. Крохмаль розводимо в 30 мл води і тонкою цівкою вливаємо крохмальну суміш в соус, при цьому не перестаємо заважати. Доводимо брусничний соус до кипіння і відразу вимикаємо.
Шведський соус на рибному бульйоні
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо на сковороді, додаємо подрібнений кріп і пасеруємо його близько 3 хвилин. У рибний бульйон вливаємо сік лимона і перемішуємо. Проварюємо хвилин 15 потім проціджуємо. Додаємо вершки, кріп і доводимо до кипіння. Додаємо борошно і, помішуючи, варимо до загустіння. Сіль і перець додаємо за смаком.
Як приготувати шведський соус з хроном?
Інгредієнти:
Приготування
З'єднуємо всі інгредієнти і злегка збиваємо. Замість майонезу можна використовувати сметану або жирні вершки, збиті з соком лимона. Такий соус чудово підходить до смаженої птиці і м'яса.
Брусничний шведський соус
Інгредієнти:
Приготування
Брусницю за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Додаємо в нього мед. В принципі, мед також можна замінити цукром. Вливаємо до отриманої масі м'ясний бульйон, залишивши близько 50 мл. В останньому холодному бульйоні розчиняємо крохмаль і добре перемішуємо. У брусничну масу вливаємо оцет і ставимо на вогонь. У гарячу суміш вливаємо розведений крохмаль і продовжуємо варити, помішуючи, близько 5 хвилин після закипання. У даному рецепті бульйон можна замінити водою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус для тефтелькою
Тефтелі традиційно подають в соусі, без цього прекрасного доповнення м'ясні кульки перетворяться в звичайні котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам
Соус з брусниці
Брусниця - кисло-солодко-гірка ягода, яку в свіжому вигляді практично не вживають. За те з неї виходять чудові компоти, морси, варення та джеми. А
Полуничний соус
Полуниця - дивовижна ягода, улюблена багатьма. Її вживають в свіжому вигляді, роблять з неї варення, компоти, різну випічку і навіть соуси. Ось про
Винний соус
Соуси відмінно доповнюють м'ясні, рибні і овочеві страви. Різновидів таких заправок дуже багато. І сьогодні ми поговоримо про винному соусі. У нашій
Вишневий соус
Соуси є відмінним доповненням до будь-якого м'ясного або овочевого страви. Їх готують з використанням самих різних продуктів. Це можуть і гострі і
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми