Вернуться назад Распечатать

Шведський соус

Шведський соус
У цій статті мова піде про соусах. Завдяки такому додатком можна поліпшити смак будь-якої страви, будь то смажене м'ясо, риба або десерт. Зараз ми розповімо, як приготувати шведський соус.

Шведський брусничний соус до м'яса


Цей соус універсальний, його можна подавати як до м'яса і птиці, так і до десертів.
Інгредієнти:

  • брусниця - 05 кг;

  • цукор - 150 г;

  • мелена кориця - 1 ст. ложка;

  • картопляний крохмаль - 15 г;

  • сухе біле вино - 100 мл


  • Приготування
    У брусницю вливаємо 200 г води і ставимо каструльку на вогонь. Доводимо до кипіння.
    Потім додаємо цукор і корицю, проварюємо хвилини 3. Тепер за допомогою блендера перетворюємо ягоди в пюре. Вливаємо сухе біле вино і трохи прогріваємо масу. Крохмаль розводимо в 30 мл води і тонкою цівкою вливаємо крохмальну суміш в соус, при цьому не перестаємо заважати. Доводимо брусничний соус до кипіння і відразу вимикаємо.

    Шведський соус на рибному бульйоні


    Інгредієнти:

  • бульйон рибний - 300 г;

  • вершки - 400 мл;

  • борошно - 15 ст. ложки;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • кріп - 30 г;

  • сіль, червоний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо на сковороді, додаємо подрібнений кріп і пасеруємо його близько 3 хвилин. У рибний бульйон вливаємо сік лимона і перемішуємо. Проварюємо хвилин 15 потім проціджуємо. Додаємо вершки, кріп і доводимо до кипіння. Додаємо борошно і, помішуючи, варимо до загустіння. Сіль і перець додаємо за смаком.

    Як приготувати шведський соус з хроном?


    Інгредієнти:

  • майонез - 300 г;

  • тертий хрін - 1 ст. ложка;

  • яблучне пюре - 600 г;

  • солодка гірчиця - за смаком.


  • Приготування
    З'єднуємо всі інгредієнти і злегка збиваємо. Замість майонезу можна використовувати сметану або жирні вершки, збиті з соком лимона. Такий соус чудово підходить до смаженої птиці і м'яса.

    Брусничний шведський соус


    Інгредієнти:

  • брусниця - 1 склянка;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • крохмаль картопляний - 1 ч. ложка;

  • Шведський соус

  • білий винний оцет - 1 ч. ложка;

  • бульйон - 15 склянки.


  • Приготування
    Брусницю за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Додаємо в нього мед. В принципі, мед також можна замінити цукром. Вливаємо до отриманої масі м'ясний бульйон, залишивши близько 50 мл. В останньому холодному бульйоні розчиняємо крохмаль і добре перемішуємо. У брусничну масу вливаємо оцет і ставимо на вогонь. У гарячу суміш вливаємо розведений крохмаль і продовжуємо варити, помішуючи, близько 5 хвилин після закипання. У даному рецепті бульйон можна замінити водою.