У цій статті мова піде про соусах. Завдяки такому додатком можна поліпшити смак будь-якої страви, будь то смажене м'ясо, риба або десерт. Зараз ми розповімо, як приготувати шведський соус.
Шведський брусничний соус до м'яса
Цей соус універсальний, його можна подавати як до м'яса і птиці, так і до десертів.
Інгредієнти: брусниця - 05 кг; цукор - 150 г; мелена кориця - 1 ст. ложка; картопляний крохмаль - 15 г; сухе біле вино - 100 мл Приготування У брусницю вливаємо 200 г води і ставимо каструльку на вогонь. Доводимо до кипіння.
Потім додаємо цукор і корицю, проварюємо хвилини 3. Тепер за допомогою блендера перетворюємо ягоди в пюре. Вливаємо сухе біле вино і трохи прогріваємо масу. Крохмаль розводимо в 30 мл води і тонкою цівкою вливаємо крохмальну суміш в соус, при цьому не перестаємо заважати. Доводимо брусничний соус до кипіння і відразу вимикаємо.
Шведський соус на рибному бульйоні
Інгредієнти: бульйон рибний - 300 г; вершки - 400 мл; борошно - 15 ст. ложки; вершкове масло - 1 ст. ложка; кріп - 30 г; сіль, червоний мелений перець - за смаком. Приготування Вершкове масло розтоплюємо на сковороді, додаємо подрібнений кріп і пасеруємо його близько 3 хвилин. У рибний бульйон вливаємо сік лимона і перемішуємо. Проварюємо хвилин 15 потім проціджуємо. Додаємо вершки, кріп і доводимо до кипіння. Додаємо борошно і, помішуючи, варимо до загустіння. Сіль і перець додаємо за смаком.
Як приготувати шведський соус з хроном?
Інгредієнти: майонез - 300 г; тертий хрін - 1 ст. ложка; яблучне пюре - 600 г; солодка гірчиця - за смаком. Приготування З'єднуємо всі інгредієнти і злегка збиваємо. Замість майонезу можна використовувати сметану або жирні вершки, збиті з соком лимона. Такий соус чудово підходить до смаженої птиці і м'яса.
Брусничний шведський соус
Інгредієнти: брусниця - 1 склянка; мед - 2 ст. ложки; крохмаль картопляний - 1 ч. ложка; білий винний оцет - 1 ч. ложка; бульйон - 15 склянки. Приготування Брусницю за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Додаємо в нього мед. В принципі, мед також можна замінити цукром. Вливаємо до отриманої масі м'ясний бульйон, залишивши близько 50 мл. В останньому холодному бульйоні розчиняємо крохмаль і добре перемішуємо. У брусничну масу вливаємо оцет і ставимо на вогонь. У гарячу суміш вливаємо розведений крохмаль і продовжуємо варити, помішуючи, близько 5 хвилин після закипання. У даному рецепті бульйон можна замінити водою.