Соус з брусниці
Брусниця - ягода дуже дивна. З-за гіркувато-кислого смаку в свіжому вигляді вживати її майже неможливо, тому кулінари стали використовувати плід для приготування джемів, желе з брусниці і соусів. Про останніх, якраз і хотілося б поговорити в даній статті.
Соуси з брусниці можна заготовлювати на зиму або використовувати в свежесваренном вигляді, поливаючи ними що завгодно: від десертів до гарячих страв з м'яса і птиці.
Першими варити соуси з брусниці стали шведи, а від того їхні рецепти ягідної підливи стали вже традиційними.
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 4 ст.;
вода - 1/2 ст.;
цукор - 1 ст.
Приготування
Перебираємо і моєму ягоди брусниці, закладаємо їх у сотейник. Слідом за брусницею наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Засипаємо цукор. Варимо соус до тих пір, поки цукор не розчинитися, а після тушкуємо ще 10 хвилин. Прибираємо брусничний соус з вогню і охолоджуємо, помістивши сотейник з соусом в холодну воду. При бажанні в соус можна протерти через сито, а можна подавати просто так, полив їм все, що завгодно.
Інгредієнти:
зерна гірчиці - 1 ст. ложка;
грушевий сік - 4 ст. ложки;
цибуля шалот (подрібнений) - 1 1/2 ст. ложки;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
брусниця - 150 г;
портвейн - 2 ст. ложки;
цукор - 50 г;
перець чилі (нарізаний) - 2-3 ч. ложки;
кориця - 1 щіпка;
мелена гвоздика і коріандр - по щіпці;
чорний перець - за смаком.
Приготування
Зерна гірчиці та грушевий сік покласти в сотейник, доводимо все до кипіння на малому вогні. В окремому посуді обсмажуємо шалот, змішуємо його з ягодами брусниці і заливаємо портвейном. Додаємо цукор, насіння гірчиці, чилі, половину чайної ложки солі і спеції. Перемішуємо і тушкуємо все 4 хвилини.
Готовий гострий соус остуджуємо і розливаємо по соусникам. Такий брусничний соус чудово підійде до качки або м'яса.
Найпростіший соус з брусниці можна приготувати з додаванням яблук. Плоди дадуть ягодам свою солодкість, і соус знайде більш м'який і збалансований смак.
Інгредієнти:
брусниця - 400 г;
яблука - 600 г;
цукор - 450 г;
сіль - щіпка;
коньяк - 2 ст. ложки.
Приготування
Перед тим, як приготувати соус з брусниці, ягоди необхідно перебрати і промити. Закладаємо ягоди в сотейник і заливаємо водою, доводимо воду до кипіння і варимо ягоди 5-7 хвилин. Тепер воду слід злити, а м'яку брусницю протерти через сито.
Яблука натираємо на крупній тертці і змішуємо з брусничним пюре, додаємо цукор і трохи солі. Варимо соус до м'якості яблук, додаємо коньяк, при необхідності збиваємо за допомогою блендера.
Соуси з брусниці можна заготовлювати на зиму або використовувати в свежесваренном вигляді, поливаючи ними що завгодно: від десертів до гарячих страв з м'яса і птиці.
Рецепт щведского соусу з брусниці
Першими варити соуси з брусниці стали шведи, а від того їхні рецепти ягідної підливи стали вже традиційними.
Інгредієнти:
Приготування
Перебираємо і моєму ягоди брусниці, закладаємо їх у сотейник. Слідом за брусницею наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Засипаємо цукор. Варимо соус до тих пір, поки цукор не розчинитися, а після тушкуємо ще 10 хвилин. Прибираємо брусничний соус з вогню і охолоджуємо, помістивши сотейник з соусом в холодну воду. При бажанні в соус можна протерти через сито, а можна подавати просто так, полив їм все, що завгодно.
Гострий соус з брусниці з гірчицею
Інгредієнти:
Приготування
Зерна гірчиці та грушевий сік покласти в сотейник, доводимо все до кипіння на малому вогні. В окремому посуді обсмажуємо шалот, змішуємо його з ягодами брусниці і заливаємо портвейном. Додаємо цукор, насіння гірчиці, чилі, половину чайної ложки солі і спеції. Перемішуємо і тушкуємо все 4 хвилини.
Готовий гострий соус остуджуємо і розливаємо по соусникам. Такий брусничний соус чудово підійде до качки або м'яса.
Соус з брусниці з яблуками
Найпростіший соус з брусниці можна приготувати з додаванням яблук. Плоди дадуть ягодам свою солодкість, і соус знайде більш м'який і збалансований смак.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати соус з брусниці, ягоди необхідно перебрати і промити. Закладаємо ягоди в сотейник і заливаємо водою, доводимо воду до кипіння і варимо ягоди 5-7 хвилин. Тепер воду слід злити, а м'яку брусницю протерти через сито.
Яблука натираємо на крупній тертці і змішуємо з брусничним пюре, додаємо цукор і трохи солі. Варимо соус до м'якості яблук, додаємо коньяк, при необхідності збиваємо за допомогою блендера.
Рекомендуємо добрі рецепти
Брусниця в сиропі - рецепт
Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.
Варення з брусниці
Брусниця - корисна і смачна ягода. З неї роблять соуси, компоти, морси, варення та джеми. Ось про останньому варіанті її приготування ми сьогодні і
Варення з брусниці з яблуками
Про користь брусничних заготовок ми вже говорили не раз. І сьогодні ми пропонуємо зробити варення з брусниці з яблуками. Вийде чудовий десерт до чаю
Вино з брусниці
Брусниця - це кисло-солодка ягода. Її використовують для приготування джемів, варення, компотів і т. д. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати
Компот з брусниці
Хто з нас не любить компоти - корисний осінньо-зиязикай напій?! Їх варять з яблук, груш, абрикосів. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити
Варення з брусниці в мультиварці
Варення з брусниці - це смачний і корисний продукт, так як ця ягода володіє великою кількістю цілющих властивостей. І сьогодні ми розповімо вам, як