Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус з брусниці

Соус з брусниці

26-03-2015, 08:59
2 200
Соус з брусниці
Брусниця - ягода дуже дивна. З-за гіркувато-кислого смаку в свіжому вигляді вживати її майже неможливо, тому кулінари стали використовувати плід для приготування джемів, желе з брусниці і соусів. Про останніх, якраз і хотілося б поговорити в даній статті.
Соуси з брусниці можна заготовлювати на зиму або використовувати в свежесваренном вигляді, поливаючи ними що завгодно: від десертів до гарячих страв з м'яса і птиці.

Рецепт щведского соусу з брусниці


Першими варити соуси з брусниці стали шведи, а від того їхні рецепти ягідної підливи стали вже традиційними.
Інгредієнти:

  • ягоди брусниці - 4 ст.;

  • вода - 1/2 ст.;

  • цукор - 1 ст.


  • Приготування
    Перебираємо і моєму ягоди брусниці, закладаємо їх у сотейник. Слідом за брусницею наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Засипаємо цукор. Варимо соус до тих пір, поки цукор не розчинитися, а після тушкуємо ще 10 хвилин. Прибираємо брусничний соус з вогню і охолоджуємо, помістивши сотейник з соусом в холодну воду. При бажанні в соус можна протерти через сито, а можна подавати просто так, полив їм все, що завгодно.

    Гострий соус з брусниці з гірчицею


    Інгредієнти:

  • зерна гірчиці - 1 ст. ложка;

  • грушевий сік - 4 ст. ложки;

  • цибуля шалот (подрібнений) - 1 1/2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • брусниця - 150 г;

  • портвейн - 2 ст. ложки;

  • цукор - 50 г;

  • перець чилі (нарізаний) - 2-3 ч. ложки;

  • кориця - 1 щіпка;

  • мелена гвоздика і коріандр - по щіпці;

  • чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Зерна гірчиці та грушевий сік покласти в сотейник, доводимо все до кипіння на малому вогні. В окремому посуді обсмажуємо шалот, змішуємо його з ягодами брусниці і заливаємо портвейном. Додаємо цукор, насіння гірчиці, чилі, половину чайної ложки солі і спеції. Перемішуємо і тушкуємо все 4 хвилини.
    Готовий гострий соус остуджуємо і розливаємо по соусникам. Такий брусничний соус чудово підійде до качки або м'яса.

    Соус з брусниці з яблуками


    Найпростіший соус з брусниці можна приготувати з додаванням яблук. Плоди дадуть ягодам свою солодкість, і соус знайде більш м'який і збалансований смак.
    Інгредієнти:

  • брусниця - 400 г;

  • Соус з брусниці

  • яблука - 600 г;

  • цукор - 450 г;

  • сіль - щіпка;

  • коньяк - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати соус з брусниці, ягоди необхідно перебрати і промити. Закладаємо ягоди в сотейник і заливаємо водою, доводимо воду до кипіння і варимо ягоди 5-7 хвилин. Тепер воду слід злити, а м'яку брусницю протерти через сито.
    Яблука натираємо на крупній тертці і змішуємо з брусничним пюре, додаємо цукор і трохи солі. Варимо соус до м'якості яблук, додаємо коньяк, при необхідності збиваємо за допомогою блендера.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Брусниця в сиропі - рецепт
    Брусниця в сиропі - рецепт
    Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.
    Варення з брусниці
    Варення з брусниці
    Брусниця - корисна і смачна ягода. З неї роблять соуси, компоти, морси, варення та джеми. Ось про останньому варіанті її приготування ми сьогодні і
    Варення з брусниці з яблуками
    Варення з брусниці з яблуками
    Про користь брусничних заготовок ми вже говорили не раз. І сьогодні ми пропонуємо зробити варення з брусниці з яблуками. Вийде чудовий десерт до чаю
    Вино з брусниці
    Вино з брусниці
    Брусниця - це кисло-солодка ягода. Її використовують для приготування джемів, варення, компотів і т. д. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати
    Компот з брусниці
    Компот з брусниці
    Хто з нас не любить компоти - корисний осінньо-зиязикай напій?! Їх варять з яблук, груш, абрикосів. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити
    Варення з брусниці в мультиварці
    Варення з брусниці в мультиварці
    Варення з брусниці - це смачний і корисний продукт, так як ця ягода володіє великою кількістю цілющих властивостей. І сьогодні ми розповімо вам, як