Вишневий соус
Зараз, коли більшість овочів, фруктів і ягід доступні цілий рік, побалувати себе стравами з їх участю не стає проблемою. Відмінним варіантом застосування завчасно замороженої або свіжої вишні, є не тільки приготування випічки і десертів, але і прекрасних соусів, які здатні доповнити не тільки солодке блюдо, але і страва з м'яса і птиці. Як приготувати вишневий соус ми розберемося в цій статті.
Інгредієнти:
цукор - 3 ст. ложки;
крохмаль - 1 1/2 ч. ложки;
кірш, або вишневий бренді - 2 ст. ложки;
мелена кориця - щіпка;
вишні - 3 ст.;
лимонний сік - 1 ч. ложка.
Приготування
У сотейник засипаємо цукор і крохмаль, перемішуємо. Туди ж додаємо сік, бренді і корицю, знову перемішуємо. Тепер настала черга вишні, її необхідно розрізати на половинки, а потім змішати з пряною сумішшю в сотейнику. Ставимо сотейник на малий вогонь і варимо соус до загусання (5-7 хвилин), постійно помішуючи. Прибираємо ємність з вогню, додаємо лимонний сік і даємо охолонути 10-15 хвилин перед подачею.
Готовий вишневий соус можна подавати до млинців, пирогів або морозива.
Інгредієнти:
цибулю-шалот - 2 шт.;
вишні - 2 шт.;
оливкова олія;
червоне вино - 3/4 ст.;
апельсинова цедра - 1 ст. ложка;
апельсиновий сік - 2 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль, перець;
чебрець.
Приготування
Цибулю-шалот подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Разом з шалотом відправляємо на сковороду і вишні, попередньо розрізані на половинки.
Як тільки цибуля придбав необхідну забарвлення, додаємо на сковороду червоне вино, цедру і сік апельсина , щіпку солі. Суміш уварюють наполовину і даємо охолонути. Подаємо соус до м'яса , додавши трохи чебрецю і свіжомеленого чорного перцю.
Інгредієнти:
оливкова олія - 2 ст. ложки;
червоний цибуля - 1 шт.;
лимонна цедра - 1 ч. ложка;
чебрець - 2 гілочки;
червоне вино - 1/3 ст.;
курячий бульйон - 1/2 ст.;
вишні в сиропі - 400 г;
бальзамічний оцет - 2 ч. ложки;
вершкове масло - 30 р.
Приготування
У сотейнику обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, цедру і чебрець близько 4-5 хвилин, або до тих пір, поки цибуля не стане золотистим. Після, додаємо вино і готуємо близько 2 хвилин, слідом наливаємо бульйон, сироп від вишень і оцет. Доводимо до кипіння, зменшуємо жар і уварюємо соус 3-4 хвилини. Додаємо вишні, продовжуємо тушкувати все інгредієнти ще 5 хвилин. Відправляємо в сотейник шматочок вершкового масла, і варимо соус ще 2-3 хвилини.
Рецепт вишневого соусу
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник засипаємо цукор і крохмаль, перемішуємо. Туди ж додаємо сік, бренді і корицю, знову перемішуємо. Тепер настала черга вишні, її необхідно розрізати на половинки, а потім змішати з пряною сумішшю в сотейнику. Ставимо сотейник на малий вогонь і варимо соус до загусання (5-7 хвилин), постійно помішуючи. Прибираємо ємність з вогню, додаємо лимонний сік і даємо охолонути 10-15 хвилин перед подачею.
Готовий вишневий соус можна подавати до млинців, пирогів або морозива.
Вишневий соус до м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю-шалот подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Разом з шалотом відправляємо на сковороду і вишні, попередньо розрізані на половинки.
Як тільки цибуля придбав необхідну забарвлення, додаємо на сковороду червоне вино, цедру і сік апельсина , щіпку солі. Суміш уварюють наполовину і даємо охолонути. Подаємо соус до м'яса , додавши трохи чебрецю і свіжомеленого чорного перцю.
Вишневий соус до качці
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, цедру і чебрець близько 4-5 хвилин, або до тих пір, поки цибуля не стане золотистим. Після, додаємо вино і готуємо близько 2 хвилин, слідом наливаємо бульйон, сироп від вишень і оцет. Доводимо до кипіння, зменшуємо жар і уварюємо соус 3-4 хвилини. Додаємо вишні, продовжуємо тушкувати все інгредієнти ще 5 хвилин. Відправляємо в сотейник шматочок вершкового масла, і варимо соус ще 2-3 хвилини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити компот з вишні?
Вишневий компот можна легко приготувати і в сезон, із стиглих вишень та інших фруктів, і взимку, використовуючи заморожені з літа ягоди. Про всі
Маринована вишня - рецепт
Влітку, коли безліч фруктів і ягід, потрібно максимально вживати їх у свіжому вигляді, адже це прекрасне джерело вітамінів і мікроелементів. Але
Вишневий лікер
Якщо ви любите алкогольні коктейлі, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про спосіб приготування вишневого лікеру та коктейлів на його основі.
Кисіль з вишні - рецепт
Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
Начинка з вишні
Начинка з вишні - смачне доповнення до млинців, маффинам, пирогів і тартам. Її можна зробити як із заморожених, так і свіжих ягід. У нашій статті ми