Зараз, коли більшість овочів, фруктів і ягід доступні цілий рік, побалувати себе стравами з їх участю не стає проблемою. Відмінним варіантом застосування завчасно замороженої або свіжої вишні, є не тільки приготування випічки і десертів, але і прекрасних соусів, які здатні доповнити не тільки солодке блюдо, але і страва з м'яса і птиці. Як приготувати вишневий соус ми розберемося в цій статті.
Рецепт вишневого соусу
Інгредієнти: цукор - 3 ст. ложки; крохмаль - 1 1/2 ч. ложки; кірш, або вишневий бренді - 2 ст. ложки; мелена кориця - щіпка; вишні - 3 ст.; лимонний сік - 1 ч. ложка. Приготування У сотейник засипаємо цукор і крохмаль, перемішуємо. Туди ж додаємо сік, бренді і корицю, знову перемішуємо. Тепер настала черга вишні, її необхідно розрізати на половинки, а потім змішати з пряною сумішшю в сотейнику. Ставимо сотейник на малий вогонь і варимо соус до загусання (5-7 хвилин), постійно помішуючи. Прибираємо ємність з вогню, додаємо лимонний сік і даємо охолонути 10-15 хвилин перед подачею.
Готовий вишневий соус можна подавати до млинців, пирогів або морозива.
Вишневий соус до м'яса
Інгредієнти: цибулю-шалот - 2 шт.; вишні - 2 шт.; оливкова олія; червоне вино - 3/4 ст.; апельсинова цедра - 1 ст. ложка; апельсиновий сік - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; сіль, перець; чебрець. Приготування Цибулю-шалот подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Разом з шалотом відправляємо на сковороду і вишні, попередньо розрізані на половинки.
Як тільки цибуля придбав необхідну забарвлення, додаємо на сковороду червоне вино, цедру і сік апельсина , щіпку солі. Суміш уварюють наполовину і даємо охолонути. Подаємо соус до м'яса , додавши трохи чебрецю і свіжомеленого чорного перцю.
Вишневий соус до качці
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; червоний цибуля - 1 шт.; лимонна цедра - 1 ч. ложка; чебрець - 2 гілочки; червоне вино - 1/3 ст.; курячий бульйон - 1/2 ст.; вишні в сиропі - 400 г; бальзамічний оцет - 2 ч. ложки; вершкове масло - 30 р. Приготування У сотейнику обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, цедру і чебрець близько 4-5 хвилин, або до тих пір, поки цибуля не стане золотистим. Після, додаємо вино і готуємо близько 2 хвилин, слідом наливаємо бульйон, сироп від вишень і оцет. Доводимо до кипіння, зменшуємо жар і уварюємо соус 3-4 хвилини. Додаємо вишні, продовжуємо тушкувати все інгредієнти ще 5 хвилин. Відправляємо в сотейник шматочок вершкового масла, і варимо соус ще 2-3 хвилини.