Вернуться назад Распечатать

Вишневий соус

Вишневий соус
Зараз, коли більшість овочів, фруктів і ягід доступні цілий рік, побалувати себе стравами з їх участю не стає проблемою. Відмінним варіантом застосування завчасно замороженої або свіжої вишні, є не тільки приготування випічки і десертів, але і прекрасних соусів, які здатні доповнити не тільки солодке блюдо, але і страва з м'яса і птиці. Як приготувати вишневий соус ми розберемося в цій статті.

Рецепт вишневого соусу


Інгредієнти:

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • крохмаль - 1 1/2 ч. ложки;

  • кірш, або вишневий бренді - 2 ст. ложки;

  • мелена кориця - щіпка;

  • вишні - 3 ст.;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У сотейник засипаємо цукор і крохмаль, перемішуємо. Туди ж додаємо сік, бренді і корицю, знову перемішуємо. Тепер настала черга вишні, її необхідно розрізати на половинки, а потім змішати з пряною сумішшю в сотейнику. Ставимо сотейник на малий вогонь і варимо соус до загусання (5-7 хвилин), постійно помішуючи. Прибираємо ємність з вогню, додаємо лимонний сік і даємо охолонути 10-15 хвилин перед подачею.
    Готовий вишневий соус можна подавати до млинців, пирогів або морозива.

    Вишневий соус до м'яса


    Інгредієнти:

  • цибулю-шалот - 2 шт.;

  • вишні - 2 шт.;

  • оливкова олія;

  • червоне вино - 3/4 ст.;

  • апельсинова цедра - 1 ст. ложка;

  • апельсиновий сік - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець;

  • чебрець.


  • Приготування
    Цибулю-шалот подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Разом з шалотом відправляємо на сковороду і вишні, попередньо розрізані на половинки.
    Як тільки цибуля придбав необхідну забарвлення, додаємо на сковороду червоне вино, цедру і сік апельсина , щіпку солі. Суміш уварюють наполовину і даємо охолонути. Подаємо соус до м'яса , додавши трохи чебрецю і свіжомеленого чорного перцю.

    Вишневий соус до качці


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • лимонна цедра - 1 ч. ложка;

  • чебрець - 2 гілочки;

  • червоне вино - 1/3 ст.;

  • курячий бульйон - 1/2 ст.;

  • вишні в сиропі - 400 г;


  • бальзамічний оцет - 2 ч. ложки;
  • Вишневий соус

  • вершкове масло - 30 р.


  • Приготування
    У сотейнику обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, цедру і чебрець близько 4-5 хвилин, або до тих пір, поки цибуля не стане золотистим. Після, додаємо вино і готуємо близько 2 хвилин, слідом наливаємо бульйон, сироп від вишень і оцет. Доводимо до кипіння, зменшуємо жар і уварюємо соус 3-4 хвилини. Додаємо вишні, продовжуємо тушкувати все інгредієнти ще 5 хвилин. Відправляємо в сотейник шматочок вершкового масла, і варимо соус ще 2-3 хвилини.