Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус для тефтелькою

Соус для тефтелькою

26-03-2015, 09:41
572
Соус для тефтелькою
Традиційно тефтелі подаються в соусі, і без цього приємного доповнення м'ясні кульки перетворяться в прості котлети. Щоб не порушувати звичну рецептуру страви, у цій статті ми розповімо вам, як приготувати соус для тефтелькою, який можна використовувати безпосередньо в процесі приготування страви, або поливати їм страву перед подачею.
Шведський молочний соус для тефтелькою
Інгредієнти:

  • яловичий бульйон - 1 ст.;

  • жирні вершки - 1 ст.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • соєвий соус - 1 ч. ложка;

  • чорний перець - 1 ч. ложка;

  • розмарин - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Борошно обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору і заливаємо яловичим бульйоном. Додаємо в каструлю трохи соєвого соусу, перцю і сушеного розмарину, виливаємо вершки і варимо молочний соус до загусання (близько 10 хвилин).
    Рецепт йогуртового соусу до тефтелі
    Смачний грецький йогуртовий соус «Дзадзікі» відмінно збалансує пряний смак тюфтельок, або фалафеля.
    Інгредієнти:

  • огірок - 1 шт.;

  • грецький йогурт - 1 ст.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • кріп (нарізаний) - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Огірок натираємо на крупній тертці і віджимаємо від зайвої вологи. Змішуємо тертий овоч з грецьким йогуртом, лимонним соком, сіллю і перцем, додаємо подрібнений кріп. Подаємо йогуртовий соус охолодженим.
    Простий і смачний гострий соус для тефтелькою
    Інгредієнти:

  • кетчуп - 1 1/2 ст.;

  • соус «Табаско» - 1/2 ч. ложки;

  • коричневий цукор - 1 ст. ложка;

  • червоний винний оцет - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Приготувати гострий соус елементарно просто: у невеликій мисці змішуємо кетчуп, «Табаско», цукор, оцет і соєвий соус. Заливаємо готовим соусом тефтелі за 5-7 хвилин до готовності.
    «Табаско» також можна замінити кетчупом чилі, варіюючи гостроту страви за власним смаком.
    Тефтелі під соусом барбекю
    Інгредієнти:

  • коричневий цукор - 1/2 ст.;

  • крохмаль - 3 ст. ложки;

  • яблучний оцет - 2 ст. ложки;

  • кетчуп - 1/2 ст.;

  • апельсиновий сік - 1/4 ст.;

  • діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • гострий соус «Табаско» - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    У сотейнику змішати коричневий цукор і крохмаль, додаємо оцет і трохи апельсинового соку так, щоб маса стала однорідною. Потім відправляємо до суміші інші інгредієнти: гострий соус, гірчицю, кетчуп і соєвий соус, ставимо сотейник на вогонь і варимо соус барбекю близько 2 хвилин, безперервно помішуючи. Загуслим соусом поливаємо тефтелі перед самою подачею.
    Для більшої «цитрусовости» до тефтелі можна додати трохи апельсинової цедри.
    Рецепт італійського соусу до тефтелі
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • морква - 1/2 шт.;

  • селера - 1/2 шт.;

  • петрушка (нарізана) - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • томати - 600 г;

  • сушений базилік - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    На розігрітій оливковій олії обсмажуємо поросяти, ягняти ріпчасту цибулю, селеру і терту моркву до тих пір, поки всі овочі не стануть м'якими. Тепер настав час додати соусу аромату,
    Соус для тефтелькою
    для цього додаємо до овочів нарізаний часник, обсмажуємо його буквально півхвилини, і викладаємо на сковороду довільно нарізані і очищені від шкірки томати. Приправляємо італійський соус базиліком, сіллю і перцем, доводимо масу до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати без кришки до загустіння, приблизно 15-30 хвилин. Для однорідності, перед подачею соус можна пюрировать з допомогою блендера.
    Готовий італійський соус послужить прекрасним доповненням не тільки до тефтелі та інших м'ясних страв, але і до пасти і вегетаріанської лазіння .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус для гамбургера
    Соус для гамбургера
    Багато хто з нас люблять гамбургери. А ми вживаємо їх, звичайно ж з майонезом, кетчупом або гірчицею. Але ж можна зробити цікаві соуси для
    Тефтелі в томатному соусі - рецепт
    Тефтелі в томатному соусі - рецепт
    Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
    Тефтелі з курячого фаршу
    Тефтелі з курячого фаршу
    Повсякденне блюдо з курячого фаршу, зможе стати не тільки доповненням до гарніру на вечерю, але і послужити відмінним перекусом поза домом. Про
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
    Тефтелі в вершковому соусі
    Тефтелі в вершковому соусі
    Тефтелі - це дуже смачне блюдо улюблені багатьма. І їх подають з різними соусами. І в нашій статті ми поговоримо про тюхтельки у вершковому соусі.
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.