Соус для тефтелькою
Традиційно тефтелі подаються в соусі, і без цього приємного доповнення м'ясні кульки перетворяться в прості котлети. Щоб не порушувати звичну рецептуру страви, у цій статті ми розповімо вам, як приготувати соус для тефтелькою, який можна використовувати безпосередньо в процесі приготування страви, або поливати їм страву перед подачею.
Шведський молочний соус для тефтелькою
Інгредієнти:
яловичий бульйон - 1 ст.;
жирні вершки - 1 ст.;
борошно - 3 ст. ложки;
вершкове масло - 1 ч. ложка;
соєвий соус - 1 ч. ложка;
чорний перець - 1 ч. ложка;
розмарин - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Борошно обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору і заливаємо яловичим бульйоном. Додаємо в каструлю трохи соєвого соусу, перцю і сушеного розмарину, виливаємо вершки і варимо молочний соус до загусання (близько 10 хвилин).
Рецепт йогуртового соусу до тефтелі
Смачний грецький йогуртовий соус «Дзадзікі» відмінно збалансує пряний смак тюфтельок, або фалафеля.
Інгредієнти:
огірок - 1 шт.;
грецький йогурт - 1 ст.;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
кріп (нарізаний) - 1 ст. ложка;
сіль, перець - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Огірок натираємо на крупній тертці і віджимаємо від зайвої вологи. Змішуємо тертий овоч з грецьким йогуртом, лимонним соком, сіллю і перцем, додаємо подрібнений кріп. Подаємо йогуртовий соус охолодженим.
Простий і смачний гострий соус для тефтелькою
Інгредієнти:
кетчуп - 1 1/2 ст.;
соус «Табаско» - 1/2 ч. ложки;
коричневий цукор - 1 ст. ложка;
червоний винний оцет - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 1 ст. ложка.
Приготування
Приготувати гострий соус елементарно просто: у невеликій мисці змішуємо кетчуп, «Табаско», цукор, оцет і соєвий соус. Заливаємо готовим соусом тефтелі за 5-7 хвилин до готовності.
«Табаско» також можна замінити кетчупом чилі, варіюючи гостроту страви за власним смаком.
Тефтелі під соусом барбекю
Інгредієнти:
коричневий цукор - 1/2 ст.;
крохмаль - 3 ст. ложки;
яблучний оцет - 2 ст. ложки;
кетчуп - 1/2 ст.;
апельсиновий сік - 1/4 ст.;
діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
гострий соус «Табаско» - 1/4 ч. ложки.
Приготування
У сотейнику змішати коричневий цукор і крохмаль, додаємо оцет і трохи апельсинового соку так, щоб маса стала однорідною. Потім відправляємо до суміші інші інгредієнти: гострий соус, гірчицю, кетчуп і соєвий соус, ставимо сотейник на вогонь і варимо соус барбекю близько 2 хвилин, безперервно помішуючи. Загуслим соусом поливаємо тефтелі перед самою подачею.
Для більшої «цитрусовости» до тефтелі можна додати трохи апельсинової цедри.
Рецепт італійського соусу до тефтелі
Інгредієнти:
оливкова олія - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
морква - 1/2 шт.;
селера - 1/2 шт.;
петрушка (нарізана) - 2 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
томати - 600 г;
сушений базилік - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На розігрітій оливковій олії обсмажуємо поросяти, ягняти ріпчасту цибулю, селеру і терту моркву до тих пір, поки всі овочі не стануть м'якими. Тепер настав час додати соусу аромату, для цього додаємо до овочів нарізаний часник, обсмажуємо його буквально півхвилини, і викладаємо на сковороду довільно нарізані і очищені від шкірки томати. Приправляємо італійський соус базиліком, сіллю і перцем, доводимо масу до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати без кришки до загустіння, приблизно 15-30 хвилин. Для однорідності, перед подачею соус можна пюрировать з допомогою блендера.
Готовий італійський соус послужить прекрасним доповненням не тільки до тефтелі та інших м'ясних страв, але і до пасти і вегетаріанської лазіння .
Шведський молочний соус для тефтелькою
Інгредієнти:
Приготування
Борошно обсмажуємо на вершковому маслі до золотистого кольору і заливаємо яловичим бульйоном. Додаємо в каструлю трохи соєвого соусу, перцю і сушеного розмарину, виливаємо вершки і варимо молочний соус до загусання (близько 10 хвилин).
Рецепт йогуртового соусу до тефтелі
Смачний грецький йогуртовий соус «Дзадзікі» відмінно збалансує пряний смак тюфтельок, або фалафеля.
Інгредієнти:
Приготування
Огірок натираємо на крупній тертці і віджимаємо від зайвої вологи. Змішуємо тертий овоч з грецьким йогуртом, лимонним соком, сіллю і перцем, додаємо подрібнений кріп. Подаємо йогуртовий соус охолодженим.
Простий і смачний гострий соус для тефтелькою
Інгредієнти:
Приготування
Приготувати гострий соус елементарно просто: у невеликій мисці змішуємо кетчуп, «Табаско», цукор, оцет і соєвий соус. Заливаємо готовим соусом тефтелі за 5-7 хвилин до готовності.
«Табаско» також можна замінити кетчупом чилі, варіюючи гостроту страви за власним смаком.
Тефтелі під соусом барбекю
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику змішати коричневий цукор і крохмаль, додаємо оцет і трохи апельсинового соку так, щоб маса стала однорідною. Потім відправляємо до суміші інші інгредієнти: гострий соус, гірчицю, кетчуп і соєвий соус, ставимо сотейник на вогонь і варимо соус барбекю близько 2 хвилин, безперервно помішуючи. Загуслим соусом поливаємо тефтелі перед самою подачею.
Для більшої «цитрусовости» до тефтелі можна додати трохи апельсинової цедри.
Рецепт італійського соусу до тефтелі
Інгредієнти:
Приготування
На розігрітій оливковій олії обсмажуємо поросяти, ягняти ріпчасту цибулю, селеру і терту моркву до тих пір, поки всі овочі не стануть м'якими. Тепер настав час додати соусу аромату, для цього додаємо до овочів нарізаний часник, обсмажуємо його буквально півхвилини, і викладаємо на сковороду довільно нарізані і очищені від шкірки томати. Приправляємо італійський соус базиліком, сіллю і перцем, доводимо масу до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати без кришки до загустіння, приблизно 15-30 хвилин. Для однорідності, перед подачею соус можна пюрировать з допомогою блендера.
Готовий італійський соус послужить прекрасним доповненням не тільки до тефтелі та інших м'ясних страв, але і до пасти і вегетаріанської лазіння .
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус для гамбургера
Багато хто з нас люблять гамбургери. А ми вживаємо їх, звичайно ж з майонезом, кетчупом або гірчицею. Але ж можна зробити цікаві соуси для
Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
Тефтелі з курячого фаршу
Повсякденне блюдо з курячого фаршу, зможе стати не тільки доповненням до гарніру на вечерю, але і послужити відмінним перекусом поза домом. Про
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі в вершковому соусі
Тефтелі - це дуже смачне блюдо улюблені багатьма. І їх подають з різними соусами. І в нашій статті ми поговоримо про тюхтельки у вершковому соусі.
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.