Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Імбирний соус

26-03-2015, 09:48
1 869
Імбирний соус
Імбир по праву відносять до «спекотним» спецій, тому що він надає зігріваючу дію на організм людини. Соуси, приготовлені з імбиру, добре підходять до рибних, м'ясних страв, рісу, тушкованим овочам. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів імбирного соусу.

Медово-імбирний соус


Інгредієнти:

  • мед - 1 ч. ложка;

  • імбирний корінь - 50 г;

  • оцет, оливкова олія - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування імбирного соусу беремо корінь імбиру, чистимо і перемелюємо в блендері. У цю кашку додаємо мед, оливкова олія і трохи оцту. Все, соус для м'яса готовий!

    Імбирно-соєвий соус


    Інгредієнти:

  • корінь імбиру - 20 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • яблучний оцет - 4 ст. ложки;

  • соєвий соус - 15 ст. ложки;

  • вода - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Беремо свіжий корінь імбиру, очищаємо, натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера. Ріпчасту цибулю також чистимо і перетираємо на тертці. У миску викладаємо кашку імбиру і цибулі, додаємо рослинне масло і все добре збиваємо до однорідного стану. Акуратно додаємо яблучний оцет і знову все перемішуємо.
    Переливаємо імбирний соус в соусницю і подаємо до тих страв, неповторний і вишуканий смак яких ви хочете підкреслити.

    Імбирно-часниковий соус


    Інгредієнти:

  • корінь імбиру - 50 г;

  • часник - 100 р.


  • Приготування
    Очищаємо імбир і часник заздалегідь. Імбир чиститься досить легко, як картопля. Потім розрізаємо імбир на невеликі шматочки, щоб в процесі приготування не пошкодити блендер. Потім порізаний корінь кладемо разом з часником в ємність блендера і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Можете також скористатися м'ясорубкою, відмінність тільки в тому, що в блендері соус виходить більш пастоподібним і пікантним. Ви можете розкласти готовий соус по банках і зберігати в холодильнику, використовуючи його як знахідку для своїх кулінарних шедеврів. Такий соус зберігатися дуже довго, так що рекомендуємо зробити його про запас.

    Апельсиново-імбирний соус


    Інгредієнти:

  • цедра апельсина -4 г;

  • цедра лимона - 4 г;

  • корінь імбиру - 8 г;
  • Імбирний соус

  • апельсиновий мармелад - 200 г;

  • ізюм темний - 50 г;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • мед -15 г;

  • порошок гірчиці - 1 р.


  • Приготування
    Цедру лимона, апельсина і корінь імбиру натираємо на дрібній тертці. Додаємо до них родзинки, мармелад, мед, лимонний сік і гірчицю. Усе ретельно подрібнюємо в однорідну масу за допомогою блендера. Апельсиново-імбирний соус готовий!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соєвий соус - рецепт
    Соєвий соус - рецепт
    Соєвий соус є відмінним атрибутом у приготуванні багатьох східних страв. Класичний його рецепт готують вже більше 2-х тисяч років. І сьогодні ми
    Імбирний ель
    Імбирний ель
    Коли хочеться приготувати незвичайні коктейль, не обов'язково алкогольний, то варто подумати про імбирному еле. Цей напій користується великою
    Імбирне пиво
    Імбирне пиво
    Приємне охолодження і розслаблення подарує вам перевірені часом напій - імбирне пиво. Рецепт справжнього "пінного" з імбиром, представлений у цій
    Як правильно заварити імбир?
    Як правильно заварити імбир?
    Імбир дуже часто і небезуспішно застосовують для приготування різних напоїв, що сприяє поліпшенню обміну речовин і подальшого схуднення.
    Імбирний чай з лимоном
    Імбирний чай з лимоном
    Імбирний чай - корисний і смачний напій, який використовують для профілактики простудних захворювань, а також у боротьбі із зайвою вагою. І сьогодні
    Імбирний чай з корицею
    Імбирний чай з корицею
    Імбирний чай - корисний напій, який розслабляє нервову систему і зміцнює імунітет. І сьогодні ми розглянемо декілька цікавих варіантів його