Імбирний соус
Імбир по праву відносять до «спекотним» спецій, тому що він надає зігріваючу дію на організм людини. Соуси, приготовлені з імбиру, добре підходять до рибних, м'ясних страв, рісу, тушкованим овочам. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів імбирного соусу.
Інгредієнти:
мед - 1 ч. ложка;
імбирний корінь - 50 г;
оцет, оливкова олія - за смаком.
Приготування
Для приготування імбирного соусу беремо корінь імбиру, чистимо і перемелюємо в блендері. У цю кашку додаємо мед, оливкова олія і трохи оцту. Все, соус для м'яса готовий!
Інгредієнти:
корінь імбиру - 20 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
яблучний оцет - 4 ст. ложки;
соєвий соус - 15 ст. ложки;
вода - 1 ст. ложка.
Приготування
Беремо свіжий корінь імбиру, очищаємо, натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера. Ріпчасту цибулю також чистимо і перетираємо на тертці. У миску викладаємо кашку імбиру і цибулі, додаємо рослинне масло і все добре збиваємо до однорідного стану. Акуратно додаємо яблучний оцет і знову все перемішуємо.
Переливаємо імбирний соус в соусницю і подаємо до тих страв, неповторний і вишуканий смак яких ви хочете підкреслити.
Інгредієнти:
корінь імбиру - 50 г;
часник - 100 р.
Приготування
Очищаємо імбир і часник заздалегідь. Імбир чиститься досить легко, як картопля. Потім розрізаємо імбир на невеликі шматочки, щоб в процесі приготування не пошкодити блендер. Потім порізаний корінь кладемо разом з часником в ємність блендера і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Можете також скористатися м'ясорубкою, відмінність тільки в тому, що в блендері соус виходить більш пастоподібним і пікантним. Ви можете розкласти готовий соус по банках і зберігати в холодильнику, використовуючи його як знахідку для своїх кулінарних шедеврів. Такий соус зберігатися дуже довго, так що рекомендуємо зробити його про запас.
Інгредієнти:
цедра апельсина -4 г;
цедра лимона - 4 г;
корінь імбиру - 8 г;
апельсиновий мармелад - 200 г;
ізюм темний - 50 г;
лимонний сік - 30 мл;
мед -15 г;
порошок гірчиці - 1 р.
Приготування
Цедру лимона, апельсина і корінь імбиру натираємо на дрібній тертці. Додаємо до них родзинки, мармелад, мед, лимонний сік і гірчицю. Усе ретельно подрібнюємо в однорідну масу за допомогою блендера. Апельсиново-імбирний соус готовий!
Медово-імбирний соус
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування імбирного соусу беремо корінь імбиру, чистимо і перемелюємо в блендері. У цю кашку додаємо мед, оливкова олія і трохи оцту. Все, соус для м'яса готовий!
Імбирно-соєвий соус
Інгредієнти:
Приготування
Беремо свіжий корінь імбиру, очищаємо, натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера. Ріпчасту цибулю також чистимо і перетираємо на тертці. У миску викладаємо кашку імбиру і цибулі, додаємо рослинне масло і все добре збиваємо до однорідного стану. Акуратно додаємо яблучний оцет і знову все перемішуємо.
Переливаємо імбирний соус в соусницю і подаємо до тих страв, неповторний і вишуканий смак яких ви хочете підкреслити.
Імбирно-часниковий соус
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо імбир і часник заздалегідь. Імбир чиститься досить легко, як картопля. Потім розрізаємо імбир на невеликі шматочки, щоб в процесі приготування не пошкодити блендер. Потім порізаний корінь кладемо разом з часником в ємність блендера і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Можете також скористатися м'ясорубкою, відмінність тільки в тому, що в блендері соус виходить більш пастоподібним і пікантним. Ви можете розкласти готовий соус по банках і зберігати в холодильнику, використовуючи його як знахідку для своїх кулінарних шедеврів. Такий соус зберігатися дуже довго, так що рекомендуємо зробити його про запас.
Апельсиново-імбирний соус
Інгредієнти:
Приготування
Цедру лимона, апельсина і корінь імбиру натираємо на дрібній тертці. Додаємо до них родзинки, мармелад, мед, лимонний сік і гірчицю. Усе ретельно подрібнюємо в однорідну масу за допомогою блендера. Апельсиново-імбирний соус готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Соєвий соус - рецепт
Соєвий соус є відмінним атрибутом у приготуванні багатьох східних страв. Класичний його рецепт готують вже більше 2-х тисяч років. І сьогодні ми
Імбирний ель
Коли хочеться приготувати незвичайні коктейль, не обов'язково алкогольний, то варто подумати про імбирному еле. Цей напій користується великою
Імбирне пиво
Приємне охолодження і розслаблення подарує вам перевірені часом напій - імбирне пиво. Рецепт справжнього "пінного" з імбиром, представлений у цій
Як правильно заварити імбир?
Імбир дуже часто і небезуспішно застосовують для приготування різних напоїв, що сприяє поліпшенню обміну речовин і подальшого схуднення.
Імбирний чай з лимоном
Імбирний чай - корисний і смачний напій, який використовують для профілактики простудних захворювань, а також у боротьбі із зайвою вагою. І сьогодні
Імбирний чай з корицею
Імбирний чай - корисний напій, який розслабляє нервову систему і зміцнює імунітет. І сьогодні ми розглянемо декілька цікавих варіантів його