Імбир по праву відносять до «спекотним» спецій, тому що він надає зігріваючу дію на організм людини. Соуси, приготовлені з імбиру, добре підходять до рибних, м'ясних страв, рісу, тушкованим овочам. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів імбирного соусу.
Медово-імбирний соус
Інгредієнти: мед - 1 ч. ложка; імбирний корінь - 50 г; оцет, оливкова олія - за смаком. Приготування Для приготування імбирного соусу беремо корінь імбиру, чистимо і перемелюємо в блендері. У цю кашку додаємо мед, оливкова олія і трохи оцту. Все, соус для м'яса готовий!
Імбирно-соєвий соус
Інгредієнти: корінь імбиру - 20 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; яблучний оцет - 4 ст. ложки; соєвий соус - 15 ст. ложки; вода - 1 ст. ложка. Приготування Беремо свіжий корінь імбиру, очищаємо, натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера. Ріпчасту цибулю також чистимо і перетираємо на тертці. У миску викладаємо кашку імбиру і цибулі, додаємо рослинне масло і все добре збиваємо до однорідного стану. Акуратно додаємо яблучний оцет і знову все перемішуємо.
Переливаємо імбирний соус в соусницю і подаємо до тих страв, неповторний і вишуканий смак яких ви хочете підкреслити.
Імбирно-часниковий соус
Інгредієнти: корінь імбиру - 50 г; часник - 100 р. Приготування Очищаємо імбир і часник заздалегідь. Імбир чиститься досить легко, як картопля. Потім розрізаємо імбир на невеликі шматочки, щоб в процесі приготування не пошкодити блендер. Потім порізаний корінь кладемо разом з часником в ємність блендера і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Можете також скористатися м'ясорубкою, відмінність тільки в тому, що в блендері соус виходить більш пастоподібним і пікантним. Ви можете розкласти готовий соус по банках і зберігати в холодильнику, використовуючи його як знахідку для своїх кулінарних шедеврів. Такий соус зберігатися дуже довго, так що рекомендуємо зробити його про запас.
Апельсиново-імбирний соус
Інгредієнти: цедра апельсина -4 г; цедра лимона - 4 г; корінь імбиру - 8 г; апельсиновий мармелад - 200 г; ізюм темний - 50 г; лимонний сік - 30 мл; мед -15 г; порошок гірчиці - 1 р. Приготування Цедру лимона, апельсина і корінь імбиру натираємо на дрібній тертці. Додаємо до них родзинки, мармелад, мед, лимонний сік і гірчицю. Усе ретельно подрібнюємо в однорідну масу за допомогою блендера. Апельсиново-імбирний соус готовий!