Імбирний ель
Імбирний ель - це освіжаючий, ніжно-солодкуватий напій з тонким ароматом імбиру. Його найчастіше вживають в чистому вигляді, але іноді і в якості додаткового компонента до коктейлів.
Крім своїх смакових якостей, імбирний ель володіє безліччю корисних якостей. Його рекомендують вживати при розладі шлунка, також він добре заспокоює кашель і біль у горлі. Як говорилося вище, імбирний ель користується популярністю у безалкогольних коктейлях. Це виручає тих людей, які не п'ють спиртне, але й не хочуть відбиватися від компанії. Так давайте ж скоріше розглянемо з вами пару рецептів, як приготувати ель.
Інгредієнти:
корінь імбиру - 150 г;
цукровий пісок - 4 ст. ложки;
лимон - 3 шт.;
вода газована - 3 л;
листя м'яти - за смаком.
Приготування
Як же приготувати імбирний ель в домашніх умовах? Беремо свіжий імбир, очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці і, не зливаючи сік, що утворився, гарненько перемішуємо з цукровим піском. Потім додаємо дрібно натерту цедру лимонів, перемішуємо і придавлюємо отриману суміш чим - небудь важким приблизно на 20 секунд. Далі пропускаємо очищені лимони через соковижималку і додаємо весь сік в нашу суміш. Заливаємо газованою водою і даємо напою настоятися приблизно 10 хвилин. Потім, обережно пробуємо і, якщо вийшло занадто кисло, то додаємо ще трохи сахарку, а якщо солодко - то розбавляємо соком лимона. Проціджуємо готовий напій і розливаємо по склянках. Зверху прикрашаємо гілочками м'яти. У літні дні у напій можна додати шматочки льоду.
Інгредієнти:
цукор - 1 ст.;
корінь імбиру - 30 г;
лимонний сік - 05 ст.;
дріжджі сухі - 1/4 ч. ложки;
кип'ячена холодна вода - 2 л.
Приготування
Як зробити алкогольний імбирний ель? Отже, беремо чисту 2-х літрову пляшку з пластику і за допомогою воронки, засипаємо в неї цукор і сухі дріжджі. Потім беремо свіжий корінь імбиру, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. У вас повинно вийти приблизно 2 ст. ложки імбирного пюре. Акуратно перекладаємо тертий імбир в гранований мірний стакан і відставляємо в сторону.
Беремо лимон, вичавлюємо з нього сік і додаємо в склянку з імбиром. Ретельно перемішуємо вміст склянки до отримання однорідної маси. Потім додаємо трохи заздалегідь прокип'яченої, але охолодженої води і гарненько розмішуємо. Якщо ви все-таки захочете приготувати безалкогольний ель, то на цьому кроці просто додаємо мед або цукор, перемішуємо і розливаємо по склянках, прикрасивши свіжою м'ятою. А ось для отримання алкогольного або збродженого імбирного елю вміст склянки акуратно перелити в пляшку з дріжджами і цукром. Закриваємо всі кришкою і гарненько струшуємо до повного розчинення цукру. Потім наливаємо в пляшку воду, не доливаючи до горлечка приблизно 2 див. Тепер ставимо наш напій у тепле місце й чекаємо 2 дні, поки ель забродить. Ступінь зброджування ви можете перевірити таким способом: акуратно натискаємо на пляшку пальцем і як тільки вона стане жорсткою і не стане продавлюватися, отже, бродіння завершилося. Зазвичай на цей процес потрібно від 24 до 48 годин. Після цього алкогольний імбирний ель готовий. Перед вживанням напій треба процідити через ситечко або марлю.
Ще один нюанс, перед тим як відкрити пляшку з імбирним елем, її потрібно заздалегідь добре охолодити в холодильнику, а то напій просто напросто виплеснеться назовні.
Розливаємо алкогольний напій в стакани, прикрашаємо м'ятою, корицею або апельсиновою цедрою і подаємо на стіл.
Крім своїх смакових якостей, імбирний ель володіє безліччю корисних якостей. Його рекомендують вживати при розладі шлунка, також він добре заспокоює кашель і біль у горлі. Як говорилося вище, імбирний ель користується популярністю у безалкогольних коктейлях. Це виручає тих людей, які не п'ють спиртне, але й не хочуть відбиватися від компанії. Так давайте ж скоріше розглянемо з вами пару рецептів, як приготувати ель.
Рецепт імбирного безалкогольного еля
Інгредієнти:
Приготування
Як же приготувати імбирний ель в домашніх умовах? Беремо свіжий імбир, очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці і, не зливаючи сік, що утворився, гарненько перемішуємо з цукровим піском. Потім додаємо дрібно натерту цедру лимонів, перемішуємо і придавлюємо отриману суміш чим - небудь важким приблизно на 20 секунд. Далі пропускаємо очищені лимони через соковижималку і додаємо весь сік в нашу суміш. Заливаємо газованою водою і даємо напою настоятися приблизно 10 хвилин. Потім, обережно пробуємо і, якщо вийшло занадто кисло, то додаємо ще трохи сахарку, а якщо солодко - то розбавляємо соком лимона. Проціджуємо готовий напій і розливаємо по склянках. Зверху прикрашаємо гілочками м'яти. У літні дні у напій можна додати шматочки льоду.
Рецепт алкогольного імбирного елю
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити алкогольний імбирний ель? Отже, беремо чисту 2-х літрову пляшку з пластику і за допомогою воронки, засипаємо в неї цукор і сухі дріжджі. Потім беремо свіжий корінь імбиру, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. У вас повинно вийти приблизно 2 ст. ложки імбирного пюре. Акуратно перекладаємо тертий імбир в гранований мірний стакан і відставляємо в сторону.
Беремо лимон, вичавлюємо з нього сік і додаємо в склянку з імбиром. Ретельно перемішуємо вміст склянки до отримання однорідної маси. Потім додаємо трохи заздалегідь прокип'яченої, але охолодженої води і гарненько розмішуємо. Якщо ви все-таки захочете приготувати безалкогольний ель, то на цьому кроці просто додаємо мед або цукор, перемішуємо і розливаємо по склянках, прикрасивши свіжою м'ятою. А ось для отримання алкогольного або збродженого імбирного елю вміст склянки акуратно перелити в пляшку з дріжджами і цукром. Закриваємо всі кришкою і гарненько струшуємо до повного розчинення цукру. Потім наливаємо в пляшку воду, не доливаючи до горлечка приблизно 2 див. Тепер ставимо наш напій у тепле місце й чекаємо 2 дні, поки ель забродить. Ступінь зброджування ви можете перевірити таким способом: акуратно натискаємо на пляшку пальцем і як тільки вона стане жорсткою і не стане продавлюватися, отже, бродіння завершилося. Зазвичай на цей процес потрібно від 24 до 48 годин. Після цього алкогольний імбирний ель готовий. Перед вживанням напій треба процідити через ситечко або марлю.
Ще один нюанс, перед тим як відкрити пляшку з імбирним елем, її потрібно заздалегідь добре охолодити в холодильнику, а то напій просто напросто виплеснеться назовні.
Розливаємо алкогольний напій в стакани, прикрашаємо м'ятою, корицею або апельсиновою цедрою і подаємо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Імбирне пиво
Приємне охолодження і розслаблення подарує вам перевірені часом напій - імбирне пиво. Рецепт справжнього "пінного" з імбиром, представлений у цій
Імбирний лимонад - рецепт
Імбирний лимонад - чудовий освіжаючий напій, який легко приготувати в домашніх умовах. Хочете здивувати свою сім'ю новим освіжаючим напоєм? Значить
Імбирний чай - рецепт
Зима - час морозу, снігу та застуди. І якщо перші два компоненти цього часу року подобаються практично всім, то третій не любить ніхто. Але уникнути
Як правильно заварити імбир?
Імбир дуже часто і небезуспішно застосовують для приготування різних напоїв, що сприяє поліпшенню обміну речовин і подальшого схуднення.
Імбирний чай з лимоном
Імбирний чай - корисний і смачний напій, який використовують для профілактики простудних захворювань, а також у боротьбі із зайвою вагою. І сьогодні
Імбирний чай з корицею
Імбирний чай - корисний напій, який розслабляє нервову систему і зміцнює імунітет. І сьогодні ми розглянемо декілька цікавих варіантів його