Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сметанна заправка для салату

Сметанна заправка для салату

25-03-2015, 10:01
1 576
Сметанна заправка для салату
А чи знаєте ви, що гарна і смачна заправка може повністю змінити абсолютно будь-який салат, зробивши його ароматнішим, смачніше і підкресливши натуральний смак продуктів, що входять до його складу. Заправки для салатів зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів, рослинного масла, м'якого сиру або майонезу, додаючи в них оцет, гірчицю , соки, кетчуп, соєвий соус , а іноді навіть і алкоголь. Давайте розглянемо з вами, як приготувати сметанную заправку для салату і надати страві більш насичений смак.

Як приготувати сметанную заправку?


Інгредієнти:

  • блакитний сир - 025 ст.;

  • легкий майонез - 2 ст. ложки;

  • сметана 10 % - 2 ст. ложки;

  • пахта - 50 г;

  • білий винний оцет - 1 ст. ложка;

  • зелена цибуля - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    У невеликій мисочці змішуємо розкришений блакитний сир, кладемо сметану і майонез. Потім додаємо пахту, вливаємо оцет, кидаємо дрібно нарізану петрушку і подрібнений зелений лук. Всі підсолюємо, перчимо за смаком і перемішуємо.

    Сметанна заправка для салату з гірчицею


    Інгредієнти:

  • часник - 1 зубчик;

  • сметана - 100 мл;

  • зелений базилік - 3 листочка;

  • тархун - 1 аркуш;

  • спеції;

  • зерниста гірчиця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Часник чистимо, видавлюємо через прес і змішуємо зі сметаною. Потім додаємо подрібнений базилік, тархун, приправляємо спеціями і кидаємо трохи зернистої гірчиці. Готовий соус збиваємо блендером до однорідності і подаємо заправку до салату.

    Заправка зі сметани і хрону


    Інгредієнти:

  • сметана - 1 ст.;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • тертий хрін - 1 ст. ложка;

  • оцет - 2 ст. ложки;

  • цукор і сіль.


  • Приготування
    Сметану розмішуємо з тертим хріном і готової гірчицею, додаємо дрібку цукру, солі і вливаємо трохи оцту. Все ретельно перемішуємо і ставимо готову заправку охолоджуватися на 15 хвилин у холодильник. Після цього поливаємо їй будь-який салат і подаємо страву до столу.
    Сметанна заправка для салату

    Сметанна заправка для салату


    Інгредієнти:

  • сметана - 250 мл;

  • зелень коріандру - 2 ст. ложки;

  • порошкова гірчиця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Отже, для приготування цього соусу гірчицю, коріандр і кріп гарненько розтираємо в ступці. Потім перекладаємо отриману масу в сметану, підсолюємо за смаком і добре збиваємо все блендером до пишного, однорідного стану. Готовий соус охолоджуємо, перекладаємо в пиалку і подаємо на стіл, або відразу ж виливаємо заправку в салат і перемішуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кунжутна заправка
    Кунжутна заправка
    Всі ми любимо салати! А який же салат без заправки? І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну кунжутную заправку, яка додасть незвичайний смак
    Заправка для грецького салату
    Заправка для грецького салату
    Грецький салат - просте і корисне овочеве страву. Склад салату варіюється в широких межах, також як і заправка для цієї страви. Пропонуємо кілька
    Гірчична заправка для салату
    Гірчична заправка для салату
    Гірчиця - універсальна приправа, яка здатна підкреслити смак не тільки м'ясних страв, але і простих легких салатиків. Давайте разом розберемося, як
    Часникова заправка
    Часникова заправка
    Часник - корисний продукт, що володіє унікальними корисними і смаковими властивостями. На його основі роблять різні соуси і заправки для салатів.
    Салат з «айсбергом», якого не боїться «Титанік»
    Салат з «айсбергом», якого не боїться «Титанік»
    Салат з «айсбергом» - це блюдо, яке прославилося не своїм смаком, а загальною користю. Його смак добре заповнює правильна заправка та інші
    Коул слоу
    Коул слоу
    Американський салат коул слоу - це класичне доповнення до бургерам та інших страв з м'яса і риби. Простий салат з капусти прославився на весь світ