А чи знаєте ви, що гарна і смачна заправка може повністю змінити абсолютно будь-який салат, зробивши його ароматнішим, смачніше і підкресливши натуральний смак продуктів, що входять до його складу. Заправки для салатів зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів, рослинного масла, м'якого сиру або майонезу, додаючи в них оцет, гірчицю , соки, кетчуп, соєвий соус , а іноді навіть і алкоголь. Давайте розглянемо з вами, як приготувати сметанную заправку для салату і надати страві більш насичений смак.
Як приготувати сметанную заправку?
Інгредієнти: блакитний сир - 025 ст.; легкий майонез - 2 ст. ложки; сметана 10 % - 2 ст. ложки; пахта - 50 г; білий винний оцет - 1 ст. ложка; зелена цибуля - 1 ст. ложка; петрушка - 1 ст. ложка; спеції. Приготування У невеликій мисочці змішуємо розкришений блакитний сир, кладемо сметану і майонез. Потім додаємо пахту, вливаємо оцет, кидаємо дрібно нарізану петрушку і подрібнений зелений лук. Всі підсолюємо, перчимо за смаком і перемішуємо.
Сметанна заправка для салату з гірчицею
Інгредієнти: часник - 1 зубчик; сметана - 100 мл; зелений базилік - 3 листочка; тархун - 1 аркуш; спеції; зерниста гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування Часник чистимо, видавлюємо через прес і змішуємо зі сметаною. Потім додаємо подрібнений базилік, тархун, приправляємо спеціями і кидаємо трохи зернистої гірчиці. Готовий соус збиваємо блендером до однорідності і подаємо заправку до салату.
Заправка зі сметани і хрону
Інгредієнти: сметана - 1 ст.; гірчиця - 1 ст. ложка; тертий хрін - 1 ст. ложка; оцет - 2 ст. ложки; цукор і сіль. Приготування Сметану розмішуємо з тертим хріном і готової гірчицею, додаємо дрібку цукру, солі і вливаємо трохи оцту. Все ретельно перемішуємо і ставимо готову заправку охолоджуватися на 15 хвилин у холодильник. Після цього поливаємо їй будь-який салат і подаємо страву до столу.
Сметанна заправка для салату
Інгредієнти: сметана - 250 мл; зелень коріандру - 2 ст. ложки; порошкова гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування Отже, для приготування цього соусу гірчицю, коріандр і кріп гарненько розтираємо в ступці. Потім перекладаємо отриману масу в сметану, підсолюємо за смаком і добре збиваємо все блендером до пишного, однорідного стану. Готовий соус охолоджуємо, перекладаємо в пиалку і подаємо на стіл, або відразу ж виливаємо заправку в салат і перемішуємо.