Вернуться назад Распечатать

Сметанна заправка для салату

Сметанна заправка для салату
А чи знаєте ви, що гарна і смачна заправка може повністю змінити абсолютно будь-який салат, зробивши його ароматнішим, смачніше і підкресливши натуральний смак продуктів, що входять до його складу. Заправки для салатів зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів, рослинного масла, м'якого сиру або майонезу, додаючи в них оцет, гірчицю , соки, кетчуп, соєвий соус , а іноді навіть і алкоголь. Давайте розглянемо з вами, як приготувати сметанную заправку для салату і надати страві більш насичений смак.

Як приготувати сметанную заправку?


Інгредієнти:

  • блакитний сир - 025 ст.;

  • легкий майонез - 2 ст. ложки;

  • сметана 10 % - 2 ст. ложки;

  • пахта - 50 г;

  • білий винний оцет - 1 ст. ложка;

  • зелена цибуля - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    У невеликій мисочці змішуємо розкришений блакитний сир, кладемо сметану і майонез. Потім додаємо пахту, вливаємо оцет, кидаємо дрібно нарізану петрушку і подрібнений зелений лук. Всі підсолюємо, перчимо за смаком і перемішуємо.

    Сметанна заправка для салату з гірчицею


    Інгредієнти:

  • часник - 1 зубчик;

  • сметана - 100 мл;

  • зелений базилік - 3 листочка;

  • тархун - 1 аркуш;

  • спеції;

  • зерниста гірчиця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Часник чистимо, видавлюємо через прес і змішуємо зі сметаною. Потім додаємо подрібнений базилік, тархун, приправляємо спеціями і кидаємо трохи зернистої гірчиці. Готовий соус збиваємо блендером до однорідності і подаємо заправку до салату.

    Заправка зі сметани і хрону


    Інгредієнти:

  • сметана - 1 ст.;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • тертий хрін - 1 ст. ложка;

  • оцет - 2 ст. ложки;

  • цукор і сіль.


  • Приготування
    Сметану розмішуємо з тертим хріном і готової гірчицею, додаємо дрібку цукру, солі і вливаємо трохи оцту. Все ретельно перемішуємо і ставимо готову заправку охолоджуватися на 15 хвилин у холодильник. Після цього поливаємо їй будь-який салат і подаємо страву до столу.
    Сметанна заправка для салату

    Сметанна заправка для салату


    Інгредієнти:

  • сметана - 250 мл;

  • зелень коріандру - 2 ст. ложки;

  • порошкова гірчиця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Отже, для приготування цього соусу гірчицю, коріандр і кріп гарненько розтираємо в ступці. Потім перекладаємо отриману масу в сметану, підсолюємо за смаком і добре збиваємо все блендером до пишного, однорідного стану. Готовий соус охолоджуємо, перекладаємо в пиалку і подаємо на стіл, або відразу ж виливаємо заправку в салат і перемішуємо.