Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з «айсбергом», якого не боїться «Титанік»

Салат з «айсбергом», якого не боїться «Титанік»

22-03-2015, 20:58
664
Салат з «айсбергом», якого не боїться «Титанік»
Салат з «айсбергом» - одне з багатьох страв, які прославилися не своїм смаком, а загальною користю. Втім, насичуватися вітамінами через «не можу» вам теж не доведеться, адже у «айсберга» прекрасна текстура, а відсутність його власного смаку з лишком компенсується правильної заправкою і інгредієнтами салату.
Давайте розбиратися з тим, що можна приготувати, якщо під рукою виявився качан «айсберга».

Французький салат з «айсбергом»


Інгредієнти:
Для салату:

  • салат «айсберг» - 1 качан;

  • редис - 4 шт.;

  • зелена цибуля - 5 пір'їн;

  • огірок - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.


  • Для заправки:

  • білий винний оцет - 3 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • кетчуп - 1/2 ст.;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • часник сушений - 1 ч. ложка;

  • вустерширський соус - 2 ч. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Огірок ріжемо навпіл і очистити від насіння, нарізаємо овоч півкільцями. Редис ріжемо тонкими кільцями, "айсберг" - соломкою, а моркву тремо на крупній тертці.
    У блендер закладаємо всі інгредієнти для заправки, і збиваємо до однорідності. Пробуємо готовий соус і приправляємо сіллю і перцем за смаком.
    Змішуємо всі інгредієнти для салату у великій мисці, поливаємо зверху соусом і прикрашаємо подрібненим зеленим цибулею.

    Листковий салат з «айсбергом»


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • салат «айсберг» - 2 качана;

  • свіжий шпинат - 200 г;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • яйця - 8 шт.;

  • шинка - 300 г;

  • томат - 2 шт.;

  • зелена цибуля;

  • твердий сир - 200 р.


  • Для заправки:

  • майонез - 1/2 ст.;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • кріп - за смаком.


  • Приготування
    «Айсберг» нарізаємо крупною соломкою і викладаємо на дно салатника. Поверх нарізаного салату викладаємо листя шпинату, посипаємо сіллю і перцем. Розкладаємо нарізані кубиками томати, наступним шаром йдуть відварені яйця, трохи зеленої цибулі, потім шматочки шинки, тертий сир. Вінчає наш салат заправка: майонез змішуємо зі сметаною, приправляємо цукром, сіллю, лимонним соком за смаком, рівномірно розподіляємо заправку фінальним шаром і посипаємо блюдо подрібненим кропом.

    Салат з куркою і «айсбергом»


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • салат «айсберг» - 1 качан;

  • яблуко - 1 шт.;

  • лісові горіхи - 1 жменя;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • блакитний сир - 100 г;

  • бекон - 2 смужки;

  • майонез;

  • лимон - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    «Айсберг» розрізаємо на 4 частини і обполіскуємо холодною водою. Яблуко нарізаємо кубиками і скроплюємо лимонним соком. Зелену цибулю подрібнюємо, часник розтираємо ножем в пасту. Горіхи грубо рубаємо ножем.
    На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо курячу грудку і смужки бекону до зарум'янювання. Куру нарізаємо кубиками, бекон і «айсберг» - смужками.
    У невеликій мисці змішуємо майонез, м'який блакитний сир, часникову пасту, сік 1/2 лимона і пару столових ложок рослинного масла. Змішуємо всі раніше подрібнені інгредієнти в салатник і поливаємо сирно-майонезній заправкою.

    Салат з «айсбергом» і чіпсами


    Інгредієнти:

  • яловичина (вирізка) - 400 г;

  • «айсберг» - 1 качан;

  • сир «Чеддер» (тертий) - 1 ст.;

  • томат - 1 шт.;

  • маслини - 1 /2 ст.;

  • червоний цибуля - 1/2 шт.;

  • оливкова олія - 1 1/2 ст. ложки;

  • червоний винний оцет - 1 ч. ложка;

  • чіпси тортилья (подрібнені) - 2 1/2 ст.;

  • сметана - за смаком;

  • Салат з «айсбергом», якого не боїться «Титанік»

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Яловичину приправляємо сіллю і перцем і швидко обсмажуємо з обох боків до рум'янцю так, щоб м'ясо залишилося рожевим всередині.
    «Айсберг» промиваємо та нарізаємо соломкою. Томати подрібнюємо кубиками і закладаємо в салатник разом з «Айсбергом». Додаємо в салатник маслини, тертий сир і тонкі кільця червоного цибулі. Заправляємо страву маслом, оцтом, сіллю і перцем. Перемішуємо. Викладаємо поверх салату яловичину, а в окрему миску насипаємо подрібнені чіпси . Подаємо салат зі сметаною.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з кунжутом
    Салат з кунжутом
    Що може бути простіше і швидше в приготуванні, ніж салати. Варіантів їх створення з різними інгредієнтами досить багато. І сьогодні ми поговоримо про
    Салат з ковбасою і сухариками
    Салат з ковбасою і сухариками
    Салат з ковбасою і сухариками - відмінна закуска на святковому столі. Варіацій його приготування безліч - все залежить від вашої фантазії і бажання.
    Салат з грінками
    Салат з грінками
    Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
    Салат з редискою і яйцем
    Салат з редискою і яйцем
    Редис - корисний коренеплід, який можна вживати самостійно або додавати в різні закуски. І сьогодні ми з вами детально поговоримо про дивовижні
    Салат з сьомгою слабосоленої
    Салат з сьомгою слабосоленої
    Салати з сьомги завжди по праву займають кращі місця на святковому столі, що зовсім не дивно! Ніжний смак сьомги в поєднанні з іншими відповідними
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.