Салат з «айсбергом», якого не боїться «Титанік»
Салат з «айсбергом» - одне з багатьох страв, які прославилися не своїм смаком, а загальною користю. Втім, насичуватися вітамінами через «не можу» вам теж не доведеться, адже у «айсберга» прекрасна текстура, а відсутність його власного смаку з лишком компенсується правильної заправкою і інгредієнтами салату.
Давайте розбиратися з тим, що можна приготувати, якщо під рукою виявився качан «айсберга».
Інгредієнти:
Для салату:
салат «айсберг» - 1 качан;
редис - 4 шт.;
зелена цибуля - 5 пір'їн;
огірок - 1 шт.;
морква - 1 шт.
Для заправки:
білий винний оцет - 3 ст. ложки;
цукор - 3 ст. ложки;
кетчуп - 1/2 ст.;
оливкова олія - 1/4 ст.;
часник сушений - 1 ч. ложка;
вустерширський соус - 2 ч. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Огірок ріжемо навпіл і очистити від насіння, нарізаємо овоч півкільцями. Редис ріжемо тонкими кільцями, "айсберг" - соломкою, а моркву тремо на крупній тертці.
У блендер закладаємо всі інгредієнти для заправки, і збиваємо до однорідності. Пробуємо готовий соус і приправляємо сіллю і перцем за смаком.
Змішуємо всі інгредієнти для салату у великій мисці, поливаємо зверху соусом і прикрашаємо подрібненим зеленим цибулею.
Інгредієнти:
Для салату:
салат «айсберг» - 2 качана;
свіжий шпинат - 200 г;
болгарський перець - 2 шт.;
яйця - 8 шт.;
шинка - 300 г;
томат - 2 шт.;
зелена цибуля;
твердий сир - 200 р.
Для заправки:
майонез - 1/2 ст.;
сметана - 1/2 ст.;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - за смаком;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
кріп - за смаком.
Приготування
«Айсберг» нарізаємо крупною соломкою і викладаємо на дно салатника. Поверх нарізаного салату викладаємо листя шпинату, посипаємо сіллю і перцем. Розкладаємо нарізані кубиками томати, наступним шаром йдуть відварені яйця, трохи зеленої цибулі, потім шматочки шинки, тертий сир. Вінчає наш салат заправка: майонез змішуємо зі сметаною, приправляємо цукром, сіллю, лимонним соком за смаком, рівномірно розподіляємо заправку фінальним шаром і посипаємо блюдо подрібненим кропом.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 шт.;
салат «айсберг» - 1 качан;
яблуко - 1 шт.;
лісові горіхи - 1 жменя;
зелена цибуля - за смаком;
блакитний сир - 100 г;
бекон - 2 смужки;
майонез;
лимон - 1 шт.;
часник - 1 зубчик.
Приготування
«Айсберг» розрізаємо на 4 частини і обполіскуємо холодною водою. Яблуко нарізаємо кубиками і скроплюємо лимонним соком. Зелену цибулю подрібнюємо, часник розтираємо ножем в пасту. Горіхи грубо рубаємо ножем.
На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо курячу грудку і смужки бекону до зарум'янювання. Куру нарізаємо кубиками, бекон і «айсберг» - смужками.
У невеликій мисці змішуємо майонез, м'який блакитний сир, часникову пасту, сік 1/2 лимона і пару столових ложок рослинного масла. Змішуємо всі раніше подрібнені інгредієнти в салатник і поливаємо сирно-майонезній заправкою.
Інгредієнти:
яловичина (вирізка) - 400 г;
«айсберг» - 1 качан;
сир «Чеддер» (тертий) - 1 ст.;
томат - 1 шт.;
маслини - 1 /2 ст.;
червоний цибуля - 1/2 шт.;
оливкова олія - 1 1/2 ст. ложки;
червоний винний оцет - 1 ч. ложка;
чіпси тортилья (подрібнені) - 2 1/2 ст.;
сметана - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Яловичину приправляємо сіллю і перцем і швидко обсмажуємо з обох боків до рум'янцю так, щоб м'ясо залишилося рожевим всередині.
«Айсберг» промиваємо та нарізаємо соломкою. Томати подрібнюємо кубиками і закладаємо в салатник разом з «Айсбергом». Додаємо в салатник маслини, тертий сир і тонкі кільця червоного цибулі. Заправляємо страву маслом, оцтом, сіллю і перцем. Перемішуємо. Викладаємо поверх салату яловичину, а в окрему миску насипаємо подрібнені чіпси . Подаємо салат зі сметаною.
Давайте розбиратися з тим, що можна приготувати, якщо під рукою виявився качан «айсберга».
Французький салат з «айсбергом»
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Огірок ріжемо навпіл і очистити від насіння, нарізаємо овоч півкільцями. Редис ріжемо тонкими кільцями, "айсберг" - соломкою, а моркву тремо на крупній тертці.
У блендер закладаємо всі інгредієнти для заправки, і збиваємо до однорідності. Пробуємо готовий соус і приправляємо сіллю і перцем за смаком.
Змішуємо всі інгредієнти для салату у великій мисці, поливаємо зверху соусом і прикрашаємо подрібненим зеленим цибулею.
Листковий салат з «айсбергом»
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
«Айсберг» нарізаємо крупною соломкою і викладаємо на дно салатника. Поверх нарізаного салату викладаємо листя шпинату, посипаємо сіллю і перцем. Розкладаємо нарізані кубиками томати, наступним шаром йдуть відварені яйця, трохи зеленої цибулі, потім шматочки шинки, тертий сир. Вінчає наш салат заправка: майонез змішуємо зі сметаною, приправляємо цукром, сіллю, лимонним соком за смаком, рівномірно розподіляємо заправку фінальним шаром і посипаємо блюдо подрібненим кропом.
Салат з куркою і «айсбергом»
Інгредієнти:
Приготування
«Айсберг» розрізаємо на 4 частини і обполіскуємо холодною водою. Яблуко нарізаємо кубиками і скроплюємо лимонним соком. Зелену цибулю подрібнюємо, часник розтираємо ножем в пасту. Горіхи грубо рубаємо ножем.
На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо курячу грудку і смужки бекону до зарум'янювання. Куру нарізаємо кубиками, бекон і «айсберг» - смужками.
У невеликій мисці змішуємо майонез, м'який блакитний сир, часникову пасту, сік 1/2 лимона і пару столових ложок рослинного масла. Змішуємо всі раніше подрібнені інгредієнти в салатник і поливаємо сирно-майонезній заправкою.
Салат з «айсбергом» і чіпсами
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину приправляємо сіллю і перцем і швидко обсмажуємо з обох боків до рум'янцю так, щоб м'ясо залишилося рожевим всередині.
«Айсберг» промиваємо та нарізаємо соломкою. Томати подрібнюємо кубиками і закладаємо в салатник разом з «Айсбергом». Додаємо в салатник маслини, тертий сир і тонкі кільця червоного цибулі. Заправляємо страву маслом, оцтом, сіллю і перцем. Перемішуємо. Викладаємо поверх салату яловичину, а в окрему миску насипаємо подрібнені чіпси . Подаємо салат зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з кунжутом
Що може бути простіше і швидше в приготуванні, ніж салати. Варіантів їх створення з різними інгредієнтами досить багато. І сьогодні ми поговоримо про
Салат з ковбасою і сухариками
Салат з ковбасою і сухариками - відмінна закуска на святковому столі. Варіацій його приготування безліч - все залежить від вашої фантазії і бажання.
Салат з грінками
Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
Салат з редискою і яйцем
Редис - корисний коренеплід, який можна вживати самостійно або додавати в різні закуски. І сьогодні ми з вами детально поговоримо про дивовижні
Салат з сьомгою слабосоленої
Салати з сьомги завжди по праву займають кращі місця на святковому столі, що зовсім не дивно! Ніжний смак сьомги в поєднанні з іншими відповідними
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.