Салат з редискою і яйцем
Поки сезон редиски не підійшов до кінця, візьміться за приготування цікавого салату, на основі нехитрого коренеплоду і яйця. Нижче ми поділимося з вами деякими простими і перевіреними рецептами.
Інгредієнти:
яйця - 8 шт.;
грецький йогурт (або сметана) - 1/2 ст.;
діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;
редис - 200 г;
зелена цибуля - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком;
бобові паростки;
цільнозерновий хліб.
Приготування
Яйця відварюємо круто, охолодити і очистити. Очищені яйця нарізаємо великими кубиками і кладемо в салатник. Редис нарізаємо за допомогою слайсера або гострого ножа, тонкими скибочками. Дрібно нарізаємо зелену цибулю. Змішуємо редис і зелень з яйцем і заправляємо все соусом зі сметани (йогурту) і гірчиці за смаком приправлених сіллю і перцем.
Скибочки хліба обсмажуємо на сковороді без масла, зверху укладаємо жменю бобових паростків (не обов'язково) і шар нашого салату. Накриваємо бутерброд другим шаром хліба і з апетитом поїдаємо.
Інгредієнти:
цикорій - 2 качана;
огірок - 1 шт.;
редис - 1 жменя;
зелена цибуля - 1 пучок;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
майонез - 1 ст. ложка;
петрушка - 1 жменя;
яйця - 3 шт.;
анчоуси - 1 ст. ложка.
Приготування
Огірок і редис натираємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою. Цикорій розбираємо на листя, ретельно промиваємо і також ріжемо тонкою соломкою. Подрібнюємо зелений лук і змішуємо всі інгредієнти в салатник.
Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо й ріжемо на четвертинки. За допомогою блендера збиваємо масло, майонез, анчоуси і петрушку. Отриману заправку змішуємо з лимонним соком, сіллю і перцем, після чого змішуємо її з салатом. Поверх готового страви викладаємо нарізані яйця і подаємо салат з огірка , яйця і редиски до столу.
Інгредієнти:
качині яйця - 2 шт.;
арахіс - 2 ст. ложки;
червоний цибуля - 1 шт.;
зелений горошок - 1 ст.;
картопля - 500 г;
редис - 4-6 шт.;
морква - 1 шт.;
зелена цибуля, петрушка, чебрець;
сіль, перець - за смаком;
діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;
цільнозернові гірчиця - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 3 ст. ложки;
оливкова олія - 1/3 ст.
Приготування
Яйця відварюємо круто і крупно нарізаємо. Арахіс і обсмажуємо також грубо нарізаємо ножем. Горошок і моркву (невелику) бланшеруем 3 хвилини в окропі, після чого остуджуємо і ріжемо моркву кубиками або тонкою соломкою. Картоплю відварюємо до повної готовності і ріжемо навпіл або на четвертинки. Зелень дрібно нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти в салатник.
У блендері збиваємо два види гірчиці з лимонним соком, маслом, сіллю і перцем. Поливаємо салат гірчичною заправкою і перемішуємо. Поверх розкладаємо тонкі кільця червоного цибулі.
Інгредієнти:
яблука - 2 шт.;
сік 1/2 лимона;
цибулина фенхелю - 2 шт.;
редис - 4-5 шт.;
яйця - 4 шт.;
кріп;
сіль, перець - за смаком;
крес салат - 1 жменя;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
гірчиця - 1 ч. ложка;
оцет - 1 ч. ложка.
Приготування
Яблука нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на крупній тертці. Фенхель і редис ріжемо тонкими скибочками за допомогою слайсера і скроплюємо лимонним соком відразу ж після нарізки. Яйця відварюємо "в мішечок", остуджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл.
З допомогою віночка збиваємо всі інгредієнти для заправки до утворення єдиної емульсії. Приправляємо заправку сіллю і перцем за смаком.
На дно салатника кладемо полушку з креса і кропу, поверх розміщуємо нарізані овочі і поливаємо все заправкою. Вінчають страви половинки яєць.
Салат з редису і яєць
Інгредієнти:
Приготування
Яйця відварюємо круто, охолодити і очистити. Очищені яйця нарізаємо великими кубиками і кладемо в салатник. Редис нарізаємо за допомогою слайсера або гострого ножа, тонкими скибочками. Дрібно нарізаємо зелену цибулю. Змішуємо редис і зелень з яйцем і заправляємо все соусом зі сметани (йогурту) і гірчиці за смаком приправлених сіллю і перцем.
Скибочки хліба обсмажуємо на сковороді без масла, зверху укладаємо жменю бобових паростків (не обов'язково) і шар нашого салату. Накриваємо бутерброд другим шаром хліба і з апетитом поїдаємо.
Салат з редискою, огірком і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Огірок і редис натираємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою. Цикорій розбираємо на листя, ретельно промиваємо і також ріжемо тонкою соломкою. Подрібнюємо зелений лук і змішуємо всі інгредієнти в салатник.
Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо й ріжемо на четвертинки. За допомогою блендера збиваємо масло, майонез, анчоуси і петрушку. Отриману заправку змішуємо з лимонним соком, сіллю і перцем, після чого змішуємо її з салатом. Поверх готового страви викладаємо нарізані яйця і подаємо салат з огірка , яйця і редиски до столу.
Салат з редису з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Яйця відварюємо круто і крупно нарізаємо. Арахіс і обсмажуємо також грубо нарізаємо ножем. Горошок і моркву (невелику) бланшеруем 3 хвилини в окропі, після чого остуджуємо і ріжемо моркву кубиками або тонкою соломкою. Картоплю відварюємо до повної готовності і ріжемо навпіл або на четвертинки. Зелень дрібно нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти в салатник.
У блендері збиваємо два види гірчиці з лимонним соком, маслом, сіллю і перцем. Поливаємо салат гірчичною заправкою і перемішуємо. Поверх розкладаємо тонкі кільця червоного цибулі.
Салат з редису і яйця
Інгредієнти:
Приготування
Яблука нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на крупній тертці. Фенхель і редис ріжемо тонкими скибочками за допомогою слайсера і скроплюємо лимонним соком відразу ж після нарізки. Яйця відварюємо "в мішечок", остуджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл.
З допомогою віночка збиваємо всі інгредієнти для заправки до утворення єдиної емульсії. Приправляємо заправку сіллю і перцем за смаком.
На дно салатника кладемо полушку з креса і кропу, поверх розміщуємо нарізані овочі і поливаємо все заправкою. Вінчають страви половинки яєць.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з редиски
Першим весняним салатом по праву вважається страва з редиски. Але іноді його хочеться урізноманітнити іншими інгредієнтами. Якими? Будь на ваш смак.
Салат з «айсбергом», якого не боїться «Титанік»
Салат з «айсбергом» - це блюдо, яке прославилося не своїм смаком, а загальною користю. Його смак добре заповнює правильна заправка та інші
Салат з огірком і яйцем
Швидкий і простий у приготуванні салат з огірком і яйцем може стати як стравою святкового формату, так і закускою на кожен день, яку зручно брати з
Салат з куркою і горошком
Зелений горошок надає стравам цікаву текстуру. У салатах його можна використовувати як в свіжому, так і в консервованому або замороженому вигляді. І
Салат з авокадо і куркою
Легкий салат з авокадо і куркою - корисне блюдо, яке наситить ваш організм білком. Таку універсальну закуску можна подати як повсякденний, так і
Салат з редису і огірків
У літній сезон, коли багато свіжих овочів можна часто готувати легкі і вітамінні салати. І сьогодні ми підкажемо вам кілька універсальних рецептів