Вернуться назад Распечатать

Салат з редискою і яйцем

Салат з редискою і яйцем
Поки сезон редиски не підійшов до кінця, візьміться за приготування цікавого салату, на основі нехитрого коренеплоду і яйця. Нижче ми поділимося з вами деякими простими і перевіреними рецептами.

Салат з редису і яєць


Інгредієнти:

  • яйця - 8 шт.;

  • грецький йогурт (або сметана) - 1/2 ст.;

  • діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;

  • редис - 200 г;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • сіль, перець - за смаком;

  • бобові паростки;

  • цільнозерновий хліб.


  • Приготування
    Яйця відварюємо круто, охолодити і очистити. Очищені яйця нарізаємо великими кубиками і кладемо в салатник. Редис нарізаємо за допомогою слайсера або гострого ножа, тонкими скибочками. Дрібно нарізаємо зелену цибулю. Змішуємо редис і зелень з яйцем і заправляємо все соусом зі сметани (йогурту) і гірчиці за смаком приправлених сіллю і перцем.
    Скибочки хліба обсмажуємо на сковороді без масла, зверху укладаємо жменю бобових паростків (не обов'язково) і шар нашого салату. Накриваємо бутерброд другим шаром хліба і з апетитом поїдаємо.

    Салат з редискою, огірком і яйцем


    Інгредієнти:

  • цикорій - 2 качана;

  • огірок - 1 шт.;

  • редис - 1 жменя;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 1 жменя;

  • яйця - 3 шт.;

  • анчоуси - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Огірок і редис натираємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою. Цикорій розбираємо на листя, ретельно промиваємо і також ріжемо тонкою соломкою. Подрібнюємо зелений лук і змішуємо всі інгредієнти в салатник.
    Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо й ріжемо на четвертинки. За допомогою блендера збиваємо масло, майонез, анчоуси і петрушку. Отриману заправку змішуємо з лимонним соком, сіллю і перцем, після чого змішуємо її з салатом. Поверх готового страви викладаємо нарізані яйця і подаємо салат з огірка , яйця і редиски до столу.

    Салат з редису з яйцем


    Інгредієнти:

  • качині яйця - 2 шт.;

  • арахіс - 2 ст. ложки;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • зелений горошок - 1 ст.;

  • картопля - 500 г;

  • редис - 4-6 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • зелена цибуля, петрушка, чебрець;

  • сіль, перець - за смаком;

  • діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;

  • цільнозернові гірчиця - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 3 ст. ложки;

  • оливкова олія - 1/3 ст.


  • Приготування
    Яйця відварюємо круто і крупно нарізаємо. Арахіс і обсмажуємо також грубо нарізаємо ножем. Горошок і моркву (невелику) бланшеруем 3 хвилини в окропі, після чого остуджуємо і ріжемо моркву кубиками або тонкою соломкою. Картоплю відварюємо до повної готовності і ріжемо навпіл або на четвертинки. Зелень дрібно нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти в салатник.
    У блендері збиваємо два види гірчиці з лимонним соком, маслом, сіллю і перцем. Поливаємо салат гірчичною заправкою і перемішуємо. Поверх розкладаємо тонкі кільця червоного цибулі.

    Салат з редису і яйця


    Інгредієнти:

  • яблука - 2 шт.;

  • сік 1/2 лимона;

  • цибулина фенхелю - 2 шт.;

  • редис - 4-5 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • кріп;

  • сіль, перець - за смаком;
  • Салат з редискою і яйцем

  • крес салат - 1 жменя;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • оцет - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Яблука нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на крупній тертці. Фенхель і редис ріжемо тонкими скибочками за допомогою слайсера і скроплюємо лимонним соком відразу ж після нарізки. Яйця відварюємо "в мішечок", остуджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл.
    З допомогою віночка збиваємо всі інгредієнти для заправки до утворення єдиної емульсії. Приправляємо заправку сіллю і перцем за смаком.
    На дно салатника кладемо полушку з креса і кропу, поверх розміщуємо нарізані овочі і поливаємо все заправкою. Вінчають страви половинки яєць.