Поки сезон редиски не підійшов до кінця, візьміться за приготування цікавого салату, на основі нехитрого коренеплоду і яйця. Нижче ми поділимося з вами деякими простими і перевіреними рецептами.
Салат з редису і яєць
Інгредієнти: яйця - 8 шт.; грецький йогурт (або сметана) - 1/2 ст.; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; редис - 200 г; зелена цибуля - 1 пучок; сіль, перець - за смаком; бобові паростки; цільнозерновий хліб. Приготування Яйця відварюємо круто, охолодити і очистити. Очищені яйця нарізаємо великими кубиками і кладемо в салатник. Редис нарізаємо за допомогою слайсера або гострого ножа, тонкими скибочками. Дрібно нарізаємо зелену цибулю. Змішуємо редис і зелень з яйцем і заправляємо все соусом зі сметани (йогурту) і гірчиці за смаком приправлених сіллю і перцем.
Скибочки хліба обсмажуємо на сковороді без масла, зверху укладаємо жменю бобових паростків (не обов'язково) і шар нашого салату. Накриваємо бутерброд другим шаром хліба і з апетитом поїдаємо.
Салат з редискою, огірком і яйцем
Інгредієнти: цикорій - 2 качана; огірок - 1 шт.; редис - 1 жменя; зелена цибуля - 1 пучок; оливкова олія - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; майонез - 1 ст. ложка; петрушка - 1 жменя; яйця - 3 шт.; анчоуси - 1 ст. ложка. Приготування Огірок і редис натираємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою. Цикорій розбираємо на листя, ретельно промиваємо і також ріжемо тонкою соломкою. Подрібнюємо зелений лук і змішуємо всі інгредієнти в салатник.
Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо й ріжемо на четвертинки. За допомогою блендера збиваємо масло, майонез, анчоуси і петрушку. Отриману заправку змішуємо з лимонним соком, сіллю і перцем, після чого змішуємо її з салатом. Поверх готового страви викладаємо нарізані яйця і подаємо салат з огірка , яйця і редиски до столу.
Салат з редису з яйцем
Інгредієнти: качині яйця - 2 шт.; арахіс - 2 ст. ложки; червоний цибуля - 1 шт.; зелений горошок - 1 ст.; картопля - 500 г; редис - 4-6 шт.; морква - 1 шт.; зелена цибуля, петрушка, чебрець; сіль, перець - за смаком; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; цільнозернові гірчиця - 1 ч. ложка; лимонний сік - 3 ст. ложки; оливкова олія - 1/3 ст. Приготування Яйця відварюємо круто і крупно нарізаємо. Арахіс і обсмажуємо також грубо нарізаємо ножем. Горошок і моркву (невелику) бланшеруем 3 хвилини в окропі, після чого остуджуємо і ріжемо моркву кубиками або тонкою соломкою. Картоплю відварюємо до повної готовності і ріжемо навпіл або на четвертинки. Зелень дрібно нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти в салатник.
У блендері збиваємо два види гірчиці з лимонним соком, маслом, сіллю і перцем. Поливаємо салат гірчичною заправкою і перемішуємо. Поверх розкладаємо тонкі кільця червоного цибулі.
Салат з редису і яйця
Інгредієнти: яблука - 2 шт.; сік 1/2 лимона; цибулина фенхелю - 2 шт.; редис - 4-5 шт.; яйця - 4 шт.; кріп; сіль, перець - за смаком; крес салат - 1 жменя; оливкова олія - 2 ст. ложки; гірчиця - 1 ч. ложка; оцет - 1 ч. ложка. Приготування Яблука нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на крупній тертці. Фенхель і редис ріжемо тонкими скибочками за допомогою слайсера і скроплюємо лимонним соком відразу ж після нарізки. Яйця відварюємо "в мішечок", остуджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл.
З допомогою віночка збиваємо всі інгредієнти для заправки до утворення єдиної емульсії. Приправляємо заправку сіллю і перцем за смаком.
На дно салатника кладемо полушку з креса і кропу, поверх розміщуємо нарізані овочі і поливаємо все заправкою. Вінчають страви половинки яєць.