Кунжутна заправка
А чи знаєте ви, що заправками називаються соуси, призначені для приготування салатів. Перші заправки виникли, звичайно ж, з появою салатів. Спочатку їх робили тільки з сої, а в Стародавньому Межиріччі салати заправляли олією і пряними травами. Давайте дізнаємося з вами як приготувати кунжутную заправку і урізноманітнити смак звичним нам салатів.
Для деяких людей ця кунжутна заправка для салатів просто незамінна. Її зазвичай використовують для овочевих салатів, а також додають в відварна картопля , отримуючи при це дивно ароматні страви.
Інгредієнти:
лимонний сік - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
суха гірчиця - 1 ч. ложка;
цукровий пісок - щіпка;
рідкий мед - 1 ст. ложка;
свіжий тертий корінь імбиру - 1 ч. ложка;
кунжутне насіння - 1 ст. ложка;
свіжа зелень петрушки - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати оригінальну і смачну заправку. Отже, беремо невелику, але глибоку мисочку, наливаємо в неї оливкову олію, додаємо лимонний сік, трохи гірчиці, цукру і меду. Потім натираємо на дрібній тертці очищений корінь імбиру, висипаємо кунжутне насіння, кладемо порізану петрушку, спеції за смаком і все ретельно перемішуємо. Перекладаємо готову заправку в чисту баночку, закручуємо кришкою і прибираємо для зберігання в холодильник.
Інгредієнти:
кунжутне насіння - 550 г;
арахісове масло - 170 мл;
темний соєвий соус - 350 мл;
світлий соєвий соус - 135 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
солодке рисове вино «Мірін» - 3 ст. ложки.
Приготування
Отже, для приготування цієї заправки спочатку приготуємо кунжутний крем. Для цього беремо жменю кунжуту і підсмажуємо насіння протягом декількох хвилин до рум'яного кольору. Потім знімаємо з плити і гарненько збиваємо в блендері. Решта насіння раздавливаем в ступці. Добре змішуємо з іншими інгредієнтами і перекладаємо в баночку. Така заправка може зберігатися в холодильнику 3 місяці.
Яскравий смак кунжутною заправки значно поліпшать артишоки, салат із зелені, підійде до креветок і курці.
Інгредієнти:
кунжутне насіння - 25 г;
кунжутне масло - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
білий винний оцет - 1 ст. ложка;
зерниста гірчиця - 05 ч. ложки.
Приготування
На повільному вогні підсмажуємо в кунжутній масло до золотавого кольору кунжутне насіння. Потім охолоджуємо їх, перекладаємо в миску і збиваємо блендером, додаючи поступово всі інші інгредієнти. Готову заправку приправляємо сіллю і перцем за смаком і розкладаємо по банках. Зберігаємо тільки соус в холодильнику або льосі.
Інгредієнти:
Для салату:
морква - 1 шт.;
редька - 1 шт.;
свіжий огірок - 2 шт.;
спеції - за смаком.
Для заправки:
кунжутна паста - 1 ст. ложка;
кунжутне масло - 1 ст. ложка;
нектар агави - 1 ст. ложка;
сік лайма - 2 ст. ложки;
кайенский перець - щіпка;
морська сіль - 05 щіпки.
Приготування
Для приготування цього пікантного і оригінального салату, готуємо спочатку всі інгредієнти. Моркву і редьку чистимо, натираємо на спеціальній тертці жульєн і викладаємо в миску. Посипаємо за смаком сіллю, перцем і перемішуємо. Свіжі огірки, не очищаючи від шкірки, нарізаємо тонкою соломкою і додаємо в миску до овочів. Окремо змішуємо кунжутне насіння, олія, вливаємо нектар агави і сік лайма. Заправка для овочевого салату готова! Заправляємо нею наш салат, акуратно перемішуємо і подаємо до столу.
Оригінальна кунжутна заправка
Для деяких людей ця кунжутна заправка для салатів просто незамінна. Її зазвичай використовують для овочевих салатів, а також додають в відварна картопля , отримуючи при це дивно ароматні страви.
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати оригінальну і смачну заправку. Отже, беремо невелику, але глибоку мисочку, наливаємо в неї оливкову олію, додаємо лимонний сік, трохи гірчиці, цукру і меду. Потім натираємо на дрібній тертці очищений корінь імбиру, висипаємо кунжутне насіння, кладемо порізану петрушку, спеції за смаком і все ретельно перемішуємо. Перекладаємо готову заправку в чисту баночку, закручуємо кришкою і прибираємо для зберігання в холодильник.
Кунжутна заправка для японських салатів
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування цієї заправки спочатку приготуємо кунжутний крем. Для цього беремо жменю кунжуту і підсмажуємо насіння протягом декількох хвилин до рум'яного кольору. Потім знімаємо з плити і гарненько збиваємо в блендері. Решта насіння раздавливаем в ступці. Добре змішуємо з іншими інгредієнтами і перекладаємо в баночку. Така заправка може зберігатися в холодильнику 3 місяці.
Класичний рецепт кунжутною заправки
Яскравий смак кунжутною заправки значно поліпшать артишоки, салат із зелені, підійде до креветок і курці.
Інгредієнти:
Приготування
На повільному вогні підсмажуємо в кунжутній масло до золотавого кольору кунжутне насіння. Потім охолоджуємо їх, перекладаємо в миску і збиваємо блендером, додаючи поступово всі інші інгредієнти. Готову заправку приправляємо сіллю і перцем за смаком і розкладаємо по банках. Зберігаємо тільки соус в холодильнику або льосі.
Салат з кунжутною заправкою
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Для приготування цього пікантного і оригінального салату, готуємо спочатку всі інгредієнти. Моркву і редьку чистимо, натираємо на спеціальній тертці жульєн і викладаємо в миску. Посипаємо за смаком сіллю, перцем і перемішуємо. Свіжі огірки, не очищаючи від шкірки, нарізаємо тонкою соломкою і додаємо в миску до овочів. Окремо змішуємо кунжутне насіння, олія, вливаємо нектар агави і сік лайма. Заправка для овочевого салату готова! Заправляємо нею наш салат, акуратно перемішуємо і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заправка для грецького салату
Грецький салат - просте і корисне овочеве страву. Склад салату варіюється в широких межах, також як і заправка для цієї страви. Пропонуємо кілька
Сметанна заправка для салату
Салати - закуска, яку люблять багато. А найцікавішим компонентом, який надає їм особливий і неповторний смак, звичайно ж, є заправка. І сьогодні ми
Гірчична заправка для салату
Гірчиця - універсальна приправа, яка здатна підкреслити смак не тільки м'ясних страв, але і простих легких салатиків. Давайте разом розберемося, як
Часникова заправка
Часник - корисний продукт, що володіє унікальними корисними і смаковими властивостями. На його основі роблять різні соуси і заправки для салатів.
Салат з королівськими креветками
Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
Салат з грейпфрутом
Грейпфрут - екзотичний фрукт з гіркувато-кислуватим смаком. Його можна їсти як самостійно, так і в створенні різних страв. І сьогодні ми розглянемо