А чи знаєте ви, що заправками називаються соуси, призначені для приготування салатів. Перші заправки виникли, звичайно ж, з появою салатів. Спочатку їх робили тільки з сої, а в Стародавньому Межиріччі салати заправляли олією і пряними травами. Давайте дізнаємося з вами як приготувати кунжутную заправку і урізноманітнити смак звичним нам салатів.
Оригінальна кунжутна заправка
Для деяких людей ця кунжутна заправка для салатів просто незамінна. Її зазвичай використовують для овочевих салатів, а також додають в відварна картопля , отримуючи при це дивно ароматні страви.
Інгредієнти: лимонний сік - 2 ст. ложки; оливкова олія - 4 ст. ложки; суха гірчиця - 1 ч. ложка; цукровий пісок - щіпка; рідкий мед - 1 ст. ложка; свіжий тертий корінь імбиру - 1 ч. ложка; кунжутне насіння - 1 ст. ложка; свіжа зелень петрушки - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати оригінальну і смачну заправку. Отже, беремо невелику, але глибоку мисочку, наливаємо в неї оливкову олію, додаємо лимонний сік, трохи гірчиці, цукру і меду. Потім натираємо на дрібній тертці очищений корінь імбиру, висипаємо кунжутне насіння, кладемо порізану петрушку, спеції за смаком і все ретельно перемішуємо. Перекладаємо готову заправку в чисту баночку, закручуємо кришкою і прибираємо для зберігання в холодильник.
Кунжутна заправка для японських салатів
Інгредієнти: кунжутне насіння - 550 г; арахісове масло - 170 мл; темний соєвий соус - 350 мл; світлий соєвий соус - 135 мл; цукор - 1 ст. ложка; солодке рисове вино «Мірін» - 3 ст. ложки. Приготування Отже, для приготування цієї заправки спочатку приготуємо кунжутний крем. Для цього беремо жменю кунжуту і підсмажуємо насіння протягом декількох хвилин до рум'яного кольору. Потім знімаємо з плити і гарненько збиваємо в блендері. Решта насіння раздавливаем в ступці. Добре змішуємо з іншими інгредієнтами і перекладаємо в баночку. Така заправка може зберігатися в холодильнику 3 місяці.
Класичний рецепт кунжутною заправки
Яскравий смак кунжутною заправки значно поліпшать артишоки, салат із зелені, підійде до креветок і курці.
Інгредієнти: кунжутне насіння - 25 г; кунжутне масло - 2 ст. ложки; оливкова олія - 4 ст. ложки; білий винний оцет - 1 ст. ложка; зерниста гірчиця - 05 ч. ложки. Приготування На повільному вогні підсмажуємо в кунжутній масло до золотавого кольору кунжутне насіння. Потім охолоджуємо їх, перекладаємо в миску і збиваємо блендером, додаючи поступово всі інші інгредієнти. Готову заправку приправляємо сіллю і перцем за смаком і розкладаємо по банках. Зберігаємо тільки соус в холодильнику або льосі.
Салат з кунжутною заправкою
Інгредієнти: Для салату:
морква - 1 шт.; редька - 1 шт.; свіжий огірок - 2 шт.; спеції - за смаком. Для заправки:
кунжутна паста - 1 ст. ложка; кунжутне масло - 1 ст. ложка; нектар агави - 1 ст. ложка; сік лайма - 2 ст. ложки; кайенский перець - щіпка; морська сіль - 05 щіпки. Приготування Для приготування цього пікантного і оригінального салату, готуємо спочатку всі інгредієнти. Моркву і редьку чистимо, натираємо на спеціальній тертці жульєн і викладаємо в миску. Посипаємо за смаком сіллю, перцем і перемішуємо. Свіжі огірки, не очищаючи від шкірки, нарізаємо тонкою соломкою і додаємо в миску до овочів. Окремо змішуємо кунжутне насіння, олія, вливаємо нектар агави і сік лайма. Заправка для овочевого салату готова! Заправляємо нею наш салат, акуратно перемішуємо і подаємо до столу.