Щербет в домашніх умовах
Щербет відноситься до східних солодощів, схожим на м'які цукерки. Він являє собою вершкову помадку з різними добавками: горіхами, родзинками, печивом. Його можна не тільки купити в магазині, але і зробити самим. Щербет, приготований в домашніх умовах - це ароматне і смачне ласощі, яке знайоме багатьом ще з самого дитинства.
Його можна не тільки подати до чаю, але і подарувати друзям, близьким, красиво загорнувши в пакувальний папір і перев'язавши зверху бантиком!
Давайте розглянемо з вами рецепти приготування домашнього щербету. Повірте, близькі неодмінно оцінять ваші кулінарні вміння!
Інгредієнти:
молоко - 2 ст.;
цукровий пісок - 3 ст.;
арахіс - 200 г;
вершкове масло - 50 р.
Приготування
Отже, для приготування щербету в домашніх умовах наливаємо в каструльку молоко і висипаємо в нього 25 склянки цукру. Перемішуємо, ставимо на повільний вогонь і варимо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Масу постійно помішуємо, щоб молоко не пригоріло. Тримаємо на плиті до тих пір, поки приготовлена вона не почне загусати і набувати креязикай відтінок.
Поки молоко з цукром варяться, ми з вами висипаємо цукор, що залишився на сковороду і розтоплюємо його на повільному вогні до придбання коричневого відтінку, це необхідно для додання ласощів апетитного золотистого кольору. Як тільки цукор розплавиться, обережно переливаємо його в каструлю з молоком. Так само додаємо вершкове масло розтануло і все ретельно перемішуємо.
Тепер готуємо смажений арахіс , очищаємо, подрібнюємо на половинки і висипаємо в приготовану масу.
Акуратно виливаємо суміш у форму для випічки і ставимо на кілька годин у прохолодне місце або холодильник. Перед подачею на стіл, розрізаємо щербет з арахісом на дрібні шматочки і подаємо до свіжозвареної чаю. Ласощі виходить в сто разів смачніше, ніж магазинний щербет. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
вершкове масло - 200 г;
цукор - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
молоко або вода - 3 ст. ложки;
какао - порошок - 3 ст. ложки;
печиво - 400 г;
волоські горіхи - 300 р.
Приготування
Вершкове масло, молоко, цукор і какао-порошок гарненько розтираємо в невеликій каструльці. Потім ставимо на слабкий вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Далі масу охолодити, окремо збиваємо яйце і вливаємо його в суміш. Додаємо дрібно порубані волоські горіхи подрібнені в блендері печиво. Масу добре вимішуємо, викладаємо у форму або загортаємо в поліетиленовий пакет, надавши ласощів форму ковбаски. Прибираємо щербет з печива на кілька годин в холодильник для застигання. Подаємо на стіл, попередньо порізавши на порційні шматочки.
Інгредієнти:
вершкове масло - 100 г;
згущене молоко - 100 г;
цукровий пісок - 100 г;
волоські горіхи - 100 г;
кип'ячена вода - 50 мл;
лимонний сік - за смаком.
Приготування
Як зробити шербет? Для цього наливаємо в каструльку трохи теплої води, всипаємо цукор і ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи. Після повного розчинення цукру додаємо лимонний сік, вершкове масло, згущене молоко і дрібно порубані волоські горіхи. Все ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь і уварюємо отриману масу протягом 15 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи. Готову масу перекладаємо в відповідну форму, остуджуємо і ставимо в морозилку до повного застигання. Перед подачею на стіл розрізаємо щербет на маленькі шматочки і подаємо до чаю. Якщо ви любите і інші поєднання солодощі та горіхів, то пропонуємо вам рецепт грильяжу .
Його можна не тільки подати до чаю, але і подарувати друзям, близьким, красиво загорнувши в пакувальний папір і перев'язавши зверху бантиком!
Давайте розглянемо з вами рецепти приготування домашнього щербету. Повірте, близькі неодмінно оцінять ваші кулінарні вміння!
Рецепт щербету з арахісом
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування щербету в домашніх умовах наливаємо в каструльку молоко і висипаємо в нього 25 склянки цукру. Перемішуємо, ставимо на повільний вогонь і варимо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Масу постійно помішуємо, щоб молоко не пригоріло. Тримаємо на плиті до тих пір, поки приготовлена вона не почне загусати і набувати креязикай відтінок.
Поки молоко з цукром варяться, ми з вами висипаємо цукор, що залишився на сковороду і розтоплюємо його на повільному вогні до придбання коричневого відтінку, це необхідно для додання ласощів апетитного золотистого кольору. Як тільки цукор розплавиться, обережно переливаємо його в каструлю з молоком. Так само додаємо вершкове масло розтануло і все ретельно перемішуємо.
Тепер готуємо смажений арахіс , очищаємо, подрібнюємо на половинки і висипаємо в приготовану масу.
Акуратно виливаємо суміш у форму для випічки і ставимо на кілька годин у прохолодне місце або холодильник. Перед подачею на стіл, розрізаємо щербет з арахісом на дрібні шматочки і подаємо до свіжозвареної чаю. Ласощі виходить в сто разів смачніше, ніж магазинний щербет. Переконайтеся в цьому самі!
Рецепт щербету з печива
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло, молоко, цукор і какао-порошок гарненько розтираємо в невеликій каструльці. Потім ставимо на слабкий вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Далі масу охолодити, окремо збиваємо яйце і вливаємо його в суміш. Додаємо дрібно порубані волоські горіхи подрібнені в блендері печиво. Масу добре вимішуємо, викладаємо у форму або загортаємо в поліетиленовий пакет, надавши ласощів форму ковбаски. Прибираємо щербет з печива на кілька годин в холодильник для застигання. Подаємо на стіл, попередньо порізавши на порційні шматочки.
Рецепт щербету з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити шербет? Для цього наливаємо в каструльку трохи теплої води, всипаємо цукор і ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи. Після повного розчинення цукру додаємо лимонний сік, вершкове масло, згущене молоко і дрібно порубані волоські горіхи. Все ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь і уварюємо отриману масу протягом 15 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи. Готову масу перекладаємо в відповідну форму, остуджуємо і ставимо в морозилку до повного застигання. Перед подачею на стіл розрізаємо щербет на маленькі шматочки і подаємо до чаю. Якщо ви любите і інші поєднання солодощі та горіхів, то пропонуємо вам рецепт грильяжу .
Рекомендуємо добрі рецепти
Морозиво «Щербет»
Любите морозиво? А хто ж його не любить?! Всім ласунам і просто бажаючим охолодитися в таку спеку пропонуємо приготувати дуже смачне морозиво щербет.
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів
Ковбаса з печива
Ковбаса з печива - це чудовий десерт, улюблене нами з дитинства. Приготувати його в домашніх умовах досить просто, і ви в цьому зараз переконайтеся,
Шоколадна паста
Шоколадна паста - це смачне ласощі, яке сподобається і дорослим, і дітям. Її можна подавати як самостійно, так і використовувати в якості начинок для
Арахіс - рецепти
Арахіс належить до сімейства бобових і не є горіхом. Але з-за своєї низької ціни він дуже популярний. Давайте розберемо кілька рецептів, що з нього
Щербет з горіхами - рецепт
Щербет - смачна східна солодкість. Вона являє собою вершкову помадку з додаванням родзинок, печива або горіхів. Ось про останньому варіанті