Щербет відноситься до східних солодощів, схожим на м'які цукерки. Він являє собою вершкову помадку з різними добавками: горіхами, родзинками, печивом. Його можна не тільки купити в магазині, але і зробити самим. Щербет, приготований в домашніх умовах - це ароматне і смачне ласощі, яке знайоме багатьом ще з самого дитинства.
Його можна не тільки подати до чаю, але і подарувати друзям, близьким, красиво загорнувши в пакувальний папір і перев'язавши зверху бантиком!
Давайте розглянемо з вами рецепти приготування домашнього щербету. Повірте, близькі неодмінно оцінять ваші кулінарні вміння!
Рецепт щербету з арахісом
Інгредієнти: молоко - 2 ст.; цукровий пісок - 3 ст.; арахіс - 200 г; вершкове масло - 50 р. Приготування Отже, для приготування щербету в домашніх умовах наливаємо в каструльку молоко і висипаємо в нього 25 склянки цукру. Перемішуємо, ставимо на повільний вогонь і варимо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Масу постійно помішуємо, щоб молоко не пригоріло. Тримаємо на плиті до тих пір, поки приготовлена вона не почне загусати і набувати креязикай відтінок.
Поки молоко з цукром варяться, ми з вами висипаємо цукор, що залишився на сковороду і розтоплюємо його на повільному вогні до придбання коричневого відтінку, це необхідно для додання ласощів апетитного золотистого кольору. Як тільки цукор розплавиться, обережно переливаємо його в каструлю з молоком. Так само додаємо вершкове масло розтануло і все ретельно перемішуємо.
Тепер готуємо смажений арахіс , очищаємо, подрібнюємо на половинки і висипаємо в приготовану масу.
Акуратно виливаємо суміш у форму для випічки і ставимо на кілька годин у прохолодне місце або холодильник. Перед подачею на стіл, розрізаємо щербет з арахісом на дрібні шматочки і подаємо до свіжозвареної чаю. Ласощі виходить в сто разів смачніше, ніж магазинний щербет. Переконайтеся в цьому самі!
Рецепт щербету з печива
Інгредієнти: вершкове масло - 200 г; цукор - 1 ст.; яйце - 1 шт.; молоко або вода - 3 ст. ложки; какао - порошок - 3 ст. ложки; печиво - 400 г; волоські горіхи - 300 р. Приготування Вершкове масло, молоко, цукор і какао-порошок гарненько розтираємо в невеликій каструльці. Потім ставимо на слабкий вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Далі масу охолодити, окремо збиваємо яйце і вливаємо його в суміш. Додаємо дрібно порубані волоські горіхи подрібнені в блендері печиво. Масу добре вимішуємо, викладаємо у форму або загортаємо в поліетиленовий пакет, надавши ласощів форму ковбаски. Прибираємо щербет з печива на кілька годин в холодильник для застигання. Подаємо на стіл, попередньо порізавши на порційні шматочки.
Рецепт щербету з горіхами
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; згущене молоко - 100 г; цукровий пісок - 100 г; волоські горіхи - 100 г; кип'ячена вода - 50 мл; лимонний сік - за смаком. Приготування Як зробити шербет? Для цього наливаємо в каструльку трохи теплої води, всипаємо цукор і ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи. Після повного розчинення цукру додаємо лимонний сік, вершкове масло, згущене молоко і дрібно порубані волоські горіхи. Все ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь і уварюємо отриману масу протягом 15 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи. Готову масу перекладаємо в відповідну форму, остуджуємо і ставимо в морозилку до повного застигання. Перед подачею на стіл розрізаємо щербет на маленькі шматочки і подаємо до чаю. Якщо ви любите і інші поєднання солодощі та горіхів, то пропонуємо вам рецепт грильяжу .