Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Щербет з горіхами - рецепт

Щербет з горіхами - рецепт

18-01-2015, 20:43
3 111
Щербет з горіхами - рецепт
Щербет - неймовірно смачна східна солодкість. Зараз ми вам розповімо, як самостійно приготувати щербет з горіхами.

Турецький щербет з горіхами


Інгредієнти:

  • горіхи волоські - 200 г;

  • курага - 200 г;

  • чорнослив - 200 г;

  • мед натуральний - 400 г;

  • родзинки - 200 р.


  • Приготування
    Сухофрукти промиваємо під проточною водою і трохи підсушуємо. Тим часом волоські горіхи чистимо від шкаралупи, перегородок і подрібнюємо їх у блендері. Потім так само по черзі перемелюємо і сухофрукти. Після цього горіхи і сухофрукти з'єднуємо і перемішуємо. Додаємо мед і знову перемішуємо. Розкладаємо щербет по формочках і прибираємо в холодильник. Як тільки щербет з сухофруктів і горіхів застиг, він готовий до вживання.

    Шоколадний щербет з горіхами


    Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 100 г;

  • вершкове масло - 150 г;

  • молоко - 150 мл;

  • цукор - 450 г;

  • сушені ягоди журавлини - 80 г;

  • подрібнені горіхи - 50 г;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Сушені ягоди промиваємо й обсушуємо. У невеликій каструлі (не емальованому) з'єднуємо цукор і молоко. Шоколад ламаємо на шматочки, а вершкове масло ріжемо кубиками. Каструлю з молочною сумішшю ставимо на водяну баню і проварюємо до розчинення цукру. Потім додаємо шоколад, масло, розмішуємо і даємо закипіти. Проварюємо близько 3 хвилин, накривши каструлю кришкою. Потім відкриваємо кришку і проварюємо ще хвилини 3.
    Після цього вогонь вимикаємо. Каструлю з отриманою сумішшю ставимо в каструлю, наповнену холодною водою і залишаємо хвилин на 15. Коли маса охолоне до 60 градусів, вимішуємо її дерев'яною лопаткою, поки маса не придбає матовий блиск. Додаємо підготовлені раніше сушені ягоди, подрібнені горіхи і добре перемішуємо.
    Форму розміром 15х20 см застеляємо папером для випічки і змащуємо рослинним маслом, виливаємо шоколадну масу. Розрівнюємо поверхню ложкою і залишаємо масу застигати. Після застигання виймаємо шоколадний щербет з горіхами з форми, перекладаємо на дошку і нарізаємо невеликими шматочками.

    Молочний щербет з горіхами


    Інгредієнти:

  • молоко - 1 стакан;

  • арахіс - 1 склянка;

  • вершкове масло - 80 г;

  • Щербет з горіхами - рецепт

  • цукор - 35 склянки.


  • Приготування
    Виливаємо В каструльку молоко і всипаємо 3 склянки цукру. На малому вогні уварюємо молоко хвилин 30. Арахіс підсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору. На суху сковороду висипаємо інший цукор і робимо карамель. Додаємо її в молочний сироп і варимо на мінімальному вогні 1 годину. Після цього додаємо вершкове масло. На дно форми викладаємо папір для випічки і висипаємо очищені горіхи. Виливаємо молочну суміш і прибираємо на холод для застигання. Як тільки щербет застиг, можна різати його на шматочки і подавати до чаю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Щербет в домашніх умовах
    Щербет в домашніх умовах
    Щербет - це смачна східна солодкість, готувати яку простіше простого. Вона нагадує помадку, тому всі любителі вершкового смаку можуть сміливо
    Морозиво «Щербет»
    Морозиво «Щербет»
    Любите морозиво? А хто ж його не любить?! Всім ласунам і просто бажаючим охолодитися в таку спеку пропонуємо приготувати дуже смачне морозиво щербет.
    Арахіс - рецепти
    Арахіс - рецепти
    Арахіс належить до сімейства бобових і не є горіхом. Але з-за своєї низької ціни він дуже популярний. Давайте розберемо кілька рецептів, що з нього
    Кекс з горіхами
    Кекс з горіхами
    Кекси - шоколадні, сирні, лимонні - дуже смачна випічка, а якщо до неї ще додати ще різні сухофрукти, чорнослив, волоські горіхи - вийде ще більш
    Напій щербет
    Напій щербет
    Якщо ви не знаєте, чим втамувати спрагу в спекотний літній день, то придивіться до рецептом напою щербет. Це турецький напій готується дуже просто,
    Шоколадна панакота
    Шоколадна панакота
    Панакота - популярний у всьому світі італійський десерт. Урізноманітнити його смак можна додаванням ягід, горіхів, барвників. І сьогодні ми